fbpx

Botox: tratamentul minune pentru riduri

Aug 7, 2020 | Dermatologie estetică

Botox a devenit cea mai populară tendință în materie de corectare a ridurilor, datorită efectelor puternice și de lungă durată. Dacă te tentează să încerci această procedură estetică, în cele ce urmează îți vom explica tot ce presupune un tratatement riduri cu Botox.

Botox este un tratament riduri ce acționează drept relaxant muscular, blocând acțiunea neurotransmițătorilor din zona vizată și astfel corectând și prevenind apariția ridurilor de expresie. Substanța folosită în injecțiile Botox este toxina botulinică de tip A.

Cuprins: Zone tratate | Înainte și după| Reacții adverse | Rezultate

Ce presupune un tratament cu Botox?

Un tratament riduri cu Botox este soluția ideală pentru a trata ridurile de expresie, fiind o procedură minim invazivă. Injectii Botox sunt considerate sigure și eficiente pentru liniile fine și ridurile din jurul ochilor. Poate fi folosit și pe frunte, între ochi.

Botox a fost inițial aprobat ca tratament riduri de FDA în 1989 pentru a corecta blefaroplasmul (pleaopa căzută) și a altor probleme ale mușchilor oculari. În 2002, utilizarea de injectii Botox a fost extinsă pentru ridurile de expresie, tratamentul ridurilor din jurul colțurilor ochilor fiind aprobat în 2013.

Conform unui studiu clinic din 2016, Botox este un tratament simplu, sigur și eficient pentru reducerea ridurilor de expresie.

Pregătirea pentru tratament Botox

Botox fiind un tratament riduri nechirurgical, necesită o pregătire minimă. Înainte de procedură, trebuie să discutați cu medicul ales despre istoricul tău medical, alergii sau anumite condiții medicale. Alege un medic specializat în executarea de injectii Botox pentru ca procedura să fie una sigură și să eviți orice reacție adversă gravă posibilă.

Înainte de injectare, va fi nevoie să îndepărtezi machiajul din zonele vizate. De asemenea, poate fi necesar să eviți orice anticoagulant, cum este aspirina, pentru a reduce riscul de vânătăi.

Ce zone pot fi tratate cu Botox?

Botox poate fi utilizat în următoarele zone:

  • ca tratamennt riduri între sprâncene (regiunea glabelară), pentru a trata ridurile de încruntare moderate până la severe și în jurul ochilor, pentru ridurile cunoscute ca denumirea de „laba gâștii”;
  • la nivelul buzelor pentru lifting (Botox lip flip) în combinație cu fillere cu acid hialuronic;
  • în regiunea axilei pentru a trata transpirația excesivă.

Cum funcționează?

Tratamentul cu Botox blochează temporar semnalele nervoase și contracțiile musculare. Acest lucru îmbunătățește aspectul ridurilor din jurul ochilor și între sprâncene. De asemenea, poate încetini formarea de noi riduri prin prevenirea contracției mușchilor faciali.

Este o procedură minim invazivă. Nu implică incizii sau anestezie generală.

Cum decurge procedura?

Înainte de injectii Botox, medicul poate aplica o cremă anestezică sau un anestezic local pentru a diminua orice durere sau disconfort. În timpul procedurii, se va folosi un ac subțire pentru a administra toxina botulinică de tip A. De obicei, veți avea nevoie de 3-5 injecții pentru a corecta riduriile dintr-o anumită zonă (ex. între sprîncene), dar numărul și cantitatea de produs pot să difere în funcție de adâncimea ridurilor și elasticitatea pielii din zona tratată.

Întreaga procedură durează aproximativ 10 minute.

La ce să te aștepți după tratament?

Efectele injecțiilor încep să se vadă la 1-2 zile post-tratament. Efectele durează aproximativ 4 luni, fapt ce îl face să fie un tratament riduri extrem de eficient.

Imediat după procedură evită frecarea, masarea sau aplicarea oricărei presiuni pe zona tratată. Aceste acțiuni pot face ca toxina să se răspândească în alte zone ale corpului și pot afecta negativ rezultatele. Dcaă ați făcut un tratament între sprâncene, nu te întinde sau apleca timp de trei-patru ore după. Procedând astfel, Botoxul poate aluneca sub marginea orbitală și ar putea provoca un căderea pleoapelor.

După tratament îți relua activitățile normale imediat, în majoritatea cazurilor.

Există riscuri sau reacții adverse?

În timpul procedurii sau imediat după poți apărea vânătăi minore sau disconfort.

Alte efecte secundare pot include: umflarea zonei, senzație de oboseală, dureri de cap, vedere încețoșată sau dublă, senzație de ochi uscați sau chiar reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime sau simptome de astm. Contactează imediat medicul dacă apar oricare dintre aceste reacții adverse.

Când se vor vedea rezultatele și cât durează?

Este important să avem așteptări realiste de la Botox. Rezultate notabile pot fi văzute în 1-2 zile post-tratament, iar efectul durează de obicei până la patru luni. De asemenea, poate ajuta la prevenirea apariției de riduri noi, prin relaxarea mușchilor.

Se pot administra injecții suplimentare pentru a menține rezultatele.

Concluzii

Așadar, tratamentul cu Botox este o opțiune ideală pentru rezultate notabile și de lungă durată în materie de corectare și prevenire a ridurilor de expresie. Este important să alegi un medic specializat (dermatolog, estetician, etc.) pentru această procedură și care folosește produse de calitate. Rezultatele durează până la 4 luni, fiind, de asemenea, prevenite noile riduri care ar putea apărea în zonele tratate.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

15 + 14 =