fbpx

Ce formă de volumizare buze este cea mai populară?

Aug 16, 2021 | Dermatologie estetică

Când vine vorba de volumizare buze, formele pentru care poți opta sunt diverse. Fiecare dintre acestea are particularitățile lor,  fiind create în așa fel încât să existe cea perfectă pentru trăsăturile feței tale, o formă care să îți cofere senzualitate.

Află ce alte tipuri de forme de buze există, ce le diferemțiează și alege-ți preferatele!

Volumizare buze cu cu acid hialuronic

Acidul hialuronic folosit în tratamentele estetice de volumizare buze este un derivat al unui zahar care se regăsește în mod natural în corpul uman. Acesta este o substanță hidrofilă, adică absorbe apa din țesuturi, rolul său principal fiind cel de hidratare.

În cazul fillerelor cu acid hialuronic pentru volumizare buze, acidul este folosit pentru a conferi un plus de volum, putând fi utilizat și pentru corectarea anumitor asimetrii sau definirea/ schimbarea formei buzelor, fiind un produs extrem de maleabil și care se împacă perfect cu țesuturile pielii.

Forma perfectă de buze

Forma buzelor spune multe despre noi, chiar fără să ne dăm seama. De exemplu, buzele naturale, simetrice, ce au atât buza superioară cât și cea inferioară la un volum similar, denotă amabilitate și compasiune, pe când despre persoanele care au buza inferioară mai voluminoasă se spune că nu se pricep la fel de bine la relațiile cu oamenii.

Dincolo de aceste legături dintre personalitate și forma buzelor, aceasta joacă un rol important în felul în care o persoană este considerată a fi sau nu atractivă.

Conform unui studiu realizat pe un eșantion de 1000 de persoane din 35 de țări diferite, s-a demonstrat faptul că simetria este principalul criteriu referitor la buze care face o persoană să fie percepută ca fiind atractivă. Peste 60% din participanții la acest studiu au considerat că buzele ce au un raport de 1:1 între cea superioară și cea inferioară, cu un arc al lui Cupidon bine definit sunt cele mai atractive. În plus, peste 45% au apreciat mai mult buzele mai mari față de medie.

Injectarea cu acid hialuronic pentru volumizare buze

Injectarea fillerelor cu acid hialuronic pentru volumizare buze se face pe baza unor tehnici specifice. În primul rând, medicul dermato-estetician va măsura precis proporțiile feței și ale buzelor tale, pentru a stabili care este forma care se va afla în cea mai mare simetrie cu restul trăsăturilor tale.

Apoi, după aplicarea unei creme anestezice eficiente, care să înlăture orice fel de disconfort, se va trece la pasul următor: injectarea propriu-zisă.

Forme de buze cu fillere

Tehnicile de augmetrare a buzelor cu acid hialuronic sunt diverse, acestea variând în funcție de forma aleasă.

russian lips volumizare buze volum forma acid hialuronic dermatologie MedLink Craiova

Russian Lips

Russian Lips este o formă de buze ce presupune injectarea pe verticală a acidului hialuronic. Se începe de la baza buzei, acidul hialurinic fiind tras spre exterior. Această dispunere a fillerului dinspre interior spre exterior reușește să confere un plus de volum, dar și un contur aparte, extrem de bine definit.

Tehnica de volumizare buze Russian Lips modelează buzele într o formă subtilă de inimă, mai degrabă decât să adauge un volum excesiv. Această particularitate o face să fie perfectă pentru cele care sunt la prima injectare sau pentru cele care își doresc o formă și un volum natural.

keyhole lips forma contur acid hialuronic dermatologie MedLink Craiova

Keyhole Lips

Tehnica volumizare a buzelor Keyhole plasează fillerele strategic, pentru a se crea un mic spațiu între buza superioară și cea inferioară. Acest lucru permite ca buza să pară mult mai voluminoasă, fără a-i schimba în sine forma sau conturul.

Pentru definirea șanțului de pe zona mediană a buzelor, trăsătură specifică buzelor Keyhole, medicul poate folosi o ață în centrul buzei imediat după injectare.

davinci lips volumizare buze forma simetrie acid hialuronic dermatologie MedLink Craiova

DaVinci Lips

Forma de buze DaVinci are în spate conceptul fascinant dezvotat de însuși Leonardo da Vinci, conform căruia există câteva reguli de frumusețe și rapoarte ale feței sau buzelor care le fac să pară mai atractive și mai senzuale. Tehnica DaVinci se folosește de așa numitul „raport de aur” (Golden Ratio) de 1: 1.681, despre care se spune că este raportul ideal al frumuseții, sub toate formele ei.

În estetica facială, raportul este reprezentat de cel dintre buza superioară și cea inferioară, aceasta din urmă fiind cea mai voumioasă.

Tratamentul de volumizare a buzelor DaVinci încorporează fillere de înaltă calitate, care se integrează rapid și precis, simțindu-se natural și menținându-se o perioadă lungă de timp. Tratamentul pentru buze DaVinci este conceput pentru a crea o imagine de ansamblu asupra frumuseții, fără niciun dezechilibru.

butterfly lips definire acid hialuronic dermatologie MedLink Craiova

Butterfly Lips

Stilul de volumizare a buzelor tip Butterfly se concentrează pe buza superioară, accentuând arcul lui Cupidon central și ridicând ușor marginile exterioare ale buzelor. Este o formă cu adevărat aparte, care nu va trece nicicând neobsevată.

Prin această injectare cu acid hialuronic, se începe de la definirea arcului lui Cupidon, continuându-se apoi prin adăugarea unui volum subtil în restul buzei. Vârfurile arcului lui Cupidon sunt accentuate și pentru a echilibra buzele superioare și inferioare cu ceea ce este cunoscut sub numele de „The Golden Phi Ratio”.

Rezultate volumizare buze

După alegerea formei și injectarea în sine, vei putea să îți admiri noile buze perfect conturate și voluminoase.

Imediat după procedura de volumizare buze, te-ai putea aștepta la o eventuală umflătură locală, dar aceasta este absolut normală și va dispărea până ziua următoare.

Pentru a ți menține rezultatele obținute până la 6 luni, este indicat să te hidratezi corespunzător, deoarece, așa cum am amintit anterior, acidul hialuronic este un mare „iubitor” de apă, iar hidratarea te va ajuta să îl menții și chiar să îi potențezi efectul. În plus, este esențială și pentru sănătate.

Durata rezultatelor obținute în urma tratamentului de volumizare buze variază și în funcție de tipul de acid hialuronic folosit, după cum urmează:

  • Juvederm Vollure XC și Juvederm XC – până la 12 luni, fiind folosit pentru umplerea șanțurilor nazogeniene și a celor din jurul gurii;
  • Juvederm Voluma XC – aproximativ 2 ani, utilizat ca filler dermic pentru pomeți sau în cazul rinoplastiilor nechirurgicale;
  • Juvederm Volbella XC – până la 1 an, fiind potrivit pentru umplerea liniilor verticale de pe buze și conferirea de volum acestora;
  • Juvederm Ultra XC – între 6 luni și 1 an, fiind întrebuințat pentru aproape orice zonă de la nivelul feței, atât pentru volumizare buze, cât și pentru umplerea ridurilor sau ca filler dermic;
  • Restylane și Restylane L (îmbogățit cu lidocaină) – cu rezultate până la 18 luni, fiind un filler formulat special pentru a netezi ridurile profunde din jurul nasului și gurii;
  • Restylane Lyft cu lidocină – între 6 și 12 luni, putând fi injectat adânc în țesuturi pentru a conferi volum;
  • Restylane Sylk – cu rezultate de până la 6 luni, folosit în special la volumizarea buzelor, reușind să umple și liniile subtile de la nivelul acestora;
  • Restylane Refyne și Defyne – până la 12 luni, creat după o tehnologie specială ce transformă acidul hialuronic într un gel, fiind adesea injectat în jurul nasului și gurii.

Apelează la un medic dermato-estetician cu experiență pentru a stabili împreună care este forma de volumizare a buzelor care ți se potrivește și a te ajuta să obții un contur definit, volum și senzulitate buzelor tale.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

7 + 7 =