fbpx

Tot ce presupune un tratament Botox

Aug 3, 2020 | Dermatologie estetică

Îți dorești să faci un tratament Botox pentru a elimina ridurile de expresie? Află tot ceea ce presupune această procedură estetică.

Inevitabil, la un moment dat poate că ai observat uitându-te mai atent în oglindă când te machiai prezența unor riduri și ți-ai dorit să faci ceva în această privință. În cazul în care vrei să alegi o soluție de lungă durată care să te scape de ridurile de expresie, fie că vorbim de cele apărute când te încrunți, ridurile din jurul ochilor sau cele din zona gurii, atunci un tratament Botox este exact procedura cosmetică pe care o cauți.

Cuprins: Vârstă | Plan tratament

Tot ce trebuie să știi despre Botox

Probabil că ai auzit despre bine-cunoscutul tratament Botox care face ridurile să dispară „ca prin minune”. Ce presupune mai exact acesta?

Botox este numele de marcă al toxinei botulinice și este produs de bacteria Clostridium botulinum. Botox natural se găsește plante, sol, apă și intestine animale. Această substanță chimică blochează neurotransmițătorul acetilcolină, provocând paralizie musculară care durează câteva luni.

Când este folosit pentru a riduri, un tratament Botox este administrat în doze foarte mici, acest lucru făcându-l o soluție sigură. Efectul de paralizie musculară este modul în care acționează tratament Botox pentru a reduce încrețirea care se întâmplă în mod natural atunci când facem anumite expresii.

Cât de sigur este un tratament Botox?

Cercetătorii consideră că Botox este un tratament relativ sigur în comparație cu alte proceduri cosmetice mai invazive. Deși există riscuri, un studiu recent a constatat că atunci când este efectuat de un medic dermatolog certificat, mai puțin de 1% dintre pacienți prezintă o problemă.

De la ce vârstă pot face un tratament Botox?

Vârsta potrivită pentru Botox este cea la care ridurile de expresie încep să te deranjeze și îți dorești cu adevărat o astfel de intervenție. Procedura se adresează persoanelor peste 18 ani, însă, medicii sfătuiesc că la 20 de ani este mai important să te concentrezi pe dietă și metode mult mai puțin invazive pentru partea de beauty. De regulă, vârsta la care se apelează la un tratament Botrox este în medie 30 de ani.

Înainte de a face injecții cu Botox pentru riduri, asigură-te că iei în considerare următoarele lucuri.

1. Alege clinica potrivită

În prezent, cea mai bună procedură cosmetică nechirurgicală pentru riduri este un tratament Botox. Fiind o soluție atât de populară, există pe piață numeroase clinici și medici care fac această procedură estetică.

Dacă îți dorești un Botox natural și fără riscuri, alege o clinică specializată în astfel de proceduri estetice și asigură-te că medicul la care faci tratament Botox este certificat. Pentru ca rezultatele post tratament Botox să fie cele dorite și să eviți orice posibilă complicație, limitează-ți căutarea la dermatologi și chirurgii plastici autorizați. Acești medici sunt experți în anatomie facială, iar pregătirea lor nu se limitează la un curs de weekend, așa cum se întâmplă pentru multe alte tipuri de medici sau injectori neactreditați.

2. Stabilește un plan împreună cu medicul tău

După ce ai ales medicul potrivit, programează-te la o consultație pentru a discuta toate aspectele procedurii: dacă vrei un Botox natural, ce riduri și în ce zone vrei să corectezi, dacă ai mai făcut astfel de proceduri, etc. Esteticianul va trebui să îți răspundă la orice nedumerire cu privire la Botox și să creați împreună un plan privind obiectivele și așteptările vi-a-vis de procedură.

Odată ce împărtășești obiectivele dvs. cu medicul, acestea ar trebui să ia în considerare vârsta și să privească îndeaproape adâncimea cutelor faciale. Un tratament Botox se acționează perfect pe riduri de expresie, pentru ridurile mai adânci, Botox ar putea fi utilizat alături de proceduri suplimentare pentru a atinge estetica dorită.

De asemenea, medicul dumneavoastră trebuie să vă evalueze toate mișcările musculare dinamice.

Cum îți creezi planul pentru tratament Botox?

În discuția despre tratament Botox pe care o ai cu medicul tău, ar trebui să ai în vedere întrebări ca:

  • Care sunt obiectivele tale?
  • Obiectivele tale pot fi atinse cu un tratament Botox?
  • Ce riduri pot fi corectate cu Botox?
  • Ce rezultate îmi doresc (Botox natural, lifting, umplerea ridurilor, etc)?
  • Este nevoie și de proceduri suplimentare pentru a obținbe rezultatele dorite?
  • Care sunt costurile?
  • Ce factori pot influența rezultatele?

3. Nu lua decizia din punct de vedere material

Rezultatele unui tratament Botox pentru riduri pot dura între 4 și 6 luni. Înainte de a începe o astfel de procedură estetică, trebuie să iei în considerare faptul că va fi o investiție pe termen lung dacă îți dorești să previi și să păstrezi rezultatele obținute în materie de corecție riduri și aspect general al feței. Tratamentele de întreținere se fac la aproximativ 6 luni de la prima injectare cu Botox, însă durata între acestea poate varia în funcție de mai mulți factori precum: gradul de metabolizare al toxinei botulinice, vârstă, cât de adânci sunt ridurile, etc.

Îți poți stabili un buget pe care ești dornic/ă să îl investești într-o astfel d eprocedură cosmetică, însă laura materială nu trebuie să te influențeze să apelezi la un medic ce are prețuri mai mici, doar pentru că așa vei putea face mai multe tratamente cu același buget. Deși este o precedură non-chirurgicală, orice tratament Botox presupune o pregătire amplă a medicului care te injectează în materie de astfel de proceduri estetice, așa că alege din punct de vedere al siguranței și calității și nu al prețului.

Concluzii

Nu este nimic rău în a face ceva pentru tine dacă te face să te simți mai sigură. Dacă ai decis să apelezi la un tratament Botox pentru riduri, atunci asigură-te că alegi o clinică sau un medic specilizat într-o astfel de procedură pentru a obține rezultate frumoase și de lungă durată.

Îmbătrânirea este un lucru natural și frumos, iar ridurile nu sunt altceva decât harta tuturor zâmbetelor, râsetol sau încruntărilor. Dacă vrei să îți faci o procedură estetică, fie el Botox, filler sau orice altceva, asigură-te că faci asta pentru tine.