fbpx

Cât durează efectele unui tratament Botox?

Jul 31, 2020 | Dermatologie estetică

Cei care optează pentru un tratament Botox fac aceasă alegere, în detrimentul altor soluții de reducere a ridurilor, datorită efectelor de lungă durată ale acestei proceduri cosmetice. De regulă, efectele obținute cu ajutorul Botox durează între 4 până la 6 luni.

Factorii care influențează durata efectelor unui tratament Botox sunt cantitatea de substanță injectată pentru a corecta riduri de expresie, dar și zona în care acesta este folosit. Alți factori de care depinde durata rezultatelor sunt:

  • vârsta
  • elasticitatea pielii, dar și
  • adâncimea ridurilor tratate.

O dată cu înaintarea în vârstă, elasticitaea pielii scade și de aceea, efectele unui tratament Botox pot avea o durată mai redusă față de cele pe o piele mult mai tânără. De asemenea, în cazul în care ridurile tratate sunt mai adânci, aspectul acestora va fi diminuat, însă nu vor fi șterse complet. De aceea, efectele unui tratament Botox vor dispărea mai rapid.

Cuprins: Frecvență de tratament | Sfaturi utile

Frecvența de tratament Botox afecteză durata rezultatelor?

Dacă apelezi la un tratament riduri cu ajutorul injecțiilor cu Botox, trebuie să știi că, o dată la câteva luni este bine să realizezi întreținerea acestuia. În cazul utilizării regulate, efectele pot dura perioade mai lungi de timp.

Principiul de acțiune al unui tratament Botox este următorul: toxina botulinică de tip A (Botox) acționează asupra mușchilor injectați, blocând contracția acestora. Astfel, mușchii „paralizați” nu mai au mobilitate și este preîntâmpinată și tratată apatiția de riduri de expresie în zonele injcetate. Prin repetarea tratamentelor, mușchii se relaxează treptat, efectele devenind din ce în ce mai vizibile și de lungă durată.

Cât de des îți poți injecta Botox?

Frecvența unui tratament riduri cu Botox este stabilită de către medecul estetician la care apelezi, fiind influențată de mai mulți factori precum: vârstă, cât de multe și/sau adânci sunt acele riduri de expresie tratate, gradul de elasticitate al pielii, dacă tratamentul Botox este făcut de sine stătător sau în combinație cu alte proceduri esteice, etc. Următorul tratament Botox nu ar trebui să fie făcut la mai puțin de 3 luni de la prima injectare, pentru a fi prevenită rezistența pe care o poate căpăta organismul tău la Botox. Dacă faci regulat un tratament riduri cu Botox, frecvența la care va trebui să vii pentru ședințe de întreținere va scădea, ajungând interval de aproximativ 6 luni între tratamente.

Cum poți preveni ridurile noi?

Poartă protecție solară

Crema cu protecție solară îți este cel ai bun aliat pentru sănătatea și frumusețea pielii tale.

Indiferent dacă petreci un timp îndelungat în soare sau stai la umbră, chiar dacă este o vreme de plajă sau este înnorat, crema cu factor de protecție de minim 30 nu trebuie să îți lipsească din rutină. De ce? Radiațiile ultraviolete (UVA și UVB) sunt nocive pielii și produc îmbătrânirea prematură a țesuturilor. Așa că, dacă vrei să te ferești de riduri de expresie și îți dorești să ai o piele tânără, folosește cu încredere o cremă cu SPF.

Totodată, ar fi bine să limitezi pe cât posibil timpuk de eexpunere la soare. Ține minte că oricât ar fi de plăcut vizual, bronzul nu este decât răspunsul prin care pielea noastră se protejează și reacționează la agresiunile produse de soare. Dacă ești nevoită să stai un timp îndelungat la soare sau ești la plajă, asigură-te că reaplici la interval de 2 ore cremă cu SPF. Pielta ta îți va mulțumi.

Evită fumatul

Dintre vicii, fumatul este cel mai nociv pentru piele. Acesta poate produce riduri apărute prematur și, totodată, duce la subțierea pielii. Dcaă îți dorești o piele tânără și sănătoasă renunță de îndată la fumat.

Stai hitratată

Apa este o adevărată sursă de sănătate. Ajută pielea să elimine toxinele acumulate și este esențială în hidratarea acesteia. Fă-ți o rutină din a consuma zilnic minim 6 pahare de apă și vei vedea să, în timp, rezultatele se vor vedea: pielea va avea un aspect vizibil mai neted și mai curat. În plus, cu cât cosnumi mai multă apă, cu atât rezultatele post tratamt Botox vor dura mai mult.

Folosește creme hidratante

Nu neglija importanța unei creme hidratante în procesul de prevenire riduri de expresie. Indiferent dacă ai tenul gras sau cu tendință de uscare, alege crema potrivită nevoilor tenului tău și folosește-o în completarea altor proceduri cosmetice, precum un tratament Botox.

Adoptă o dietă sănătoasă

Cum sănătatea vine din interior, dieta alimentară pe care o adopți este principala sursă de vitamine, minerale și antioxidanți pe care i-o oferi pielii tale. Dincolo de factorii externi precum poluarea sau timpul îndelungat petrecut în soare, apariția acelor riduri de expresie atât de „detestate” de noi poate fi cauzată și de o dietă necorespunzătoare, săracă în vitamine și bogată în carbohidrați și glucide. Dă skip unei mese la fast-food și alege să consumi fructe sau legume și, dacă poți, fă din asta un obicei sănătos.

Folosește produse blânde de curățare

Chiar dacă peelingurile chimice sunt un tratament riduri destul de popular și accesibil, încearcă să nu îți agresezi tenul. Alege produse de curățare blânde și pune preț pe demachiere. Dacă porți machiaj, seara înainte de culcare te poți demachia cu ajutorul unei ape micelare sau a unui ulei emulsifiant și după, pentru o curățare profundă, poți utiliza un gel de curățare bând cu tenul. Asigură-te că folosești produsele potrivite tipului tău de ten și elimină-le de îndată pe cele bogate în iritanți precum alcool, parfum sau uleiuri esențiale. Poate părea un lucru mărunt, dar, pe termen lung, vei vedea îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul tenului tău și vei reuși să previi apariția riduri de expresie, într-un mod simplu și la îndemână.

Concluzii

Dacă îți dorești o soluție de lungă durată pentru tratarea ridurilor, alegerea unui tratament Botox este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea aspectului pielii tale. Rezultatele obținute durează până la 6 luni, dar cu ajutorul unei rutine de îngrijire a tenului corecte, a unei alimentații sănătoase și a unei hidratări corespunzătoare, atât din interior, cât și extern, efectele după un tratament Botox vor dura mai mult și pielea ta va fi vizibil îmbunătățită.