fbpx

Există tratament Botox pentru ridurile laba gâștii?

Jul 27, 2020 | Dermatologie estetică

Cel mai cunoscut remediu pentru corectarea ridurilor laba gâștii este tratament Botox. Ridurile de expresie care se formează în colțul extern al ochilor sunt dificil de corectat prin alte metode.

Înainte de a lua decizia de a folosi tratament Botox, trebuie să iei în calcul costurile, frecvența tratamentelor, avantajele și posibilele reacții adverse ale acestui tratament. În cele ce urmează o să îți detaliem mai pe larg tot ce înseamnă un tratament Botox, în special pentru corecatrea ridurilor de expresie din jurul ochilor.

Cuprins: Așteptări | Rezultate | Reacții adverse | Costuri

Cum funcționează un tratament Botox?

Un tratament Botox este o procedură estetică, ce presupune de injectarea de toxină botulinică de tip A, pentru a relaxa mușchii faciali. Injecțiile funcționează prin blocarea semnalelor nervoase de contracție a mușchilor faciali, astfel, scăzând mobilitatea acestora reduc aspectul ridurilor de expresie. Injecțiile cu botox sunt soluția ideală pentru eliminarea ridurilor de expresie din zona frunții, „laba gâștii” sau ridurile dintre sprâncene.

Este folosit pentru o varietate de tratament riduri, pentru corectarea, tratarea sau prevenirea ridurilor de expresie. Pentru ridurile laba gâștii, ridurile din colțurile externe ale ochilor, Botox relaxează mușchii din jurul colțurilor ochilor, astfel încât pielea ta să se netezească. Efectele pot fi observate mai ales când râzi.

La ce să te aștepți de la tratament botox?

Botoxul este un tratament riduri injectabil non-invaziv, ce presupune introducerea serului cu ajutorul unor ace fine. Medicul la care vei face procedura va aplica un anestezic loca pentru a reduce disconfortul sau durerea.

Odată ce pielea din jurul ochilor este amorțită, va începe tratament Botox. Întrucât ridurile laba gâștii acoperă o suprafață mică a feței, tratament Botox în sine va dura doar câteva minute.

Pentru acest tratament riduri, în funcție de cât de adânci sau vizibile sunt ridurile, medicul va folosi un număr mic de unități, cel mult 10 unități pentru ridurile ochilor. Acestea sunt împărțite în jumătate, așa că ai avea cinci unități pentru fiecare parte.

Cât de eficient este tratamentul botox?

În general, pentru ca efectele după un tratament să fie vizibile, este nevoie de aproximativ trei zile, în cazul ridurilor din jurul ochilor. Rezultatele durează de obicei trei până la patru luni de la tratament riduri. Pentru a vă păstra o netezime în jurul ochilor, va trebui să vă prezentați la medicul dumneavoastră pentru repetarea injecțiilor la fiecare câteva luni, pentru întreținere.

Recuperare

Timpul de recuperare post unui tratament Botox este scurt comparativ cu alte tipuri de proceduri cosmetice. Recuperarea după un tratament riduri se face acasă. Poți purta machiaj și te speli pe față chiar în ziua în care ai făcut procedura.

Reacții adverse posibile

Pentru mulți oameni cu riduri laba gâștii, tratament Botox pare a fi cea mai viabilă opțiune datorită eficacității și timpului scurt de recuperare. Cu toate acestea, efectele secundare sunt posibile. Printre reacțiile frecvente se numără: o mică înroșire și umflare în jurul ochilor sau vânătăi mici.

Alte efecte secundare posibile includ: senzație de arsură în ochi, uscăciune (în special în jurul locului injectării), pleoape căzute, dureri de cap. În cazul în care acuzi recații adverse precum: slăbiciunea mușchilor, incontinență urinară, dificultăți de respirație, probleme de înghițire, trebuie să contactezi cât derepede posbilil serviciul de urgență sau medicul care ți-a efectuat procedura, deoarece este posibil să manifești o alergie la tratament și acest lucru îți poate pune viața în pericol.

Costuri tratament botox

Costul depinde de cantitatea de toxină folosită. Atunci când luăm în considerare un tratament Botox pentru picioarele de coridurile laba gâștii, este important să ne pregătim pentru costurile pe termen lung asociate. După prima ședință de tratamen unor criterii precum experineța medicului estetician, locul unde este amplasată clinica, etc. La clinica MedLink din Craiova, prețul unui tratament Botox pentru „umplerea” ridurilor din jurul ochilor costă 150 euro.

Alte opțiuni pentru ridurile laba gâștii

Pe lângă tratament Botox, ridurile din jurul ochilor pot fi diminuate ca aspect prin: peelinguri chimice, microdermabraziune, tratamente cu laser sau soluții aplicate topic ce conțin retinol sau retinoizi.