fbpx

Botox pentru ridicarea sprâncenelor

Jul 23, 2020 | Dermatologie estetică

Botox nu este o soluție care te scapă doar de riduri, acest produs poate fi folosit pentru ridicarea sprâncenelor, astfel îmbunătățind aspectul acestora și creând efectul de ochi odihniți.

Spre deosebire de soluțiile chirurgicale pentru acestă intervenție, la Botox vindecarea este mult mai rapidă, rezultatete durând între 3 și 6 luni.

Procedura de ridicare sprâncene cu Botox presupune injectarea de toxină botulinică tip A în zona frunții. Tratamentul are efect atât asupra ridurilor de expresie dintre sprâncene, cât și asupra mușchilor frunții, relaxând mușchii și astfel ridicând sprâncenele.

Cuprins:  Despre |  Așteptări |  CosturiRiscuri | Rezultate

Despre injectarea cu Botox

Botox este un produs injectabil folosit în procedurile estetice pentru a paraliza mușchii faciali și a elimina sau preveni apariția ridurilor de expresie. Pe lângă efectul de blocare a mușchilor, tratamentul relaxează mușchii. Acest lucru permite mușchilor neafectați să îi ridice pe cei relaxați, luând naștere efectul de lifting.

Injecțiile pot fi realizate în zona dintre sprâncene pentru a corecta ridurile de expresie. Toxina permite mușchilor frunții să strângă mușchii relaxați dintre sprâncene, ridicând astfel sprâncenele și deschizând ochii.

Pot fi realizate și injecții suplimentare la capetele sprâncenelor pentru a ajuta la relaxarea acestor mușchi. Acest lucru permite mușchilor frunții să ridice și zona respectivă. Gradul de ridicare sprâncene obținut variaza în funcție de vârstă și de tonusul muscular al mușchilor activi care execută ridicarea mușchilor relaxați.

Fiind o procedură nechirurgicală, Botox este diferit de liftingul tradițional chirurgical pentru de ridicare sprâncene, procedură invazivă ce necesită incizii și timpi mai mari de vindecare.

Cine poate un astfel de tratament?

Botox este recomandat doar adulților cu vârsta de 18 ani și peste. Atât bărbații, cât și femeile cu riduri de expresie moderate până la severe pot beneficia de o ridicare a frunții cu Botox.

Procedura este contraindicată gravidelor sau femeilor care alăptează, toxina putând dăuna fătului sau nou-născutului.

Majoritatea persoanelor care decid să apeleze la ridicare sprâncene prin Botox au încercat deja numeroase soluții topice de lifting, care nu au dat rezultatele dorite.

Indiferent de gradul de coreție pe care vrei să îl obții în zona frunții, fie că vorbim de riduri de expresie sau de lifting (ridicare sprâncene), este important să apelezi la un specialist. Te poți programa la o clinică privată Craiova pentru efectuarea tratamentului, pentru a discuta în detaliu toate aspectele unei astfel de intervenții.

Unii candidați pot, de asemenea, să ia în considerare o blefaroplastie în același timp pentru rezultate maxime în jurul zonei oculare.

La ce să mă aștept?

Înainte de efectuarea tratamentului cu Botox, medicul estetician la care vei apela va discuta cu tine toți pașii procedurii și, de asemenea, orice factori de risc individuali. Medicul dumneavoastră vă vă poate sfătui să întrerupeți medicamentele anticoagulante, precum și cele care cresc riscul de hemoragie (pentru fluidizarea sângelui), cum ar fi aspirina.

Procedura pentru ridicare sprâncene cu ajutorul injecțiilor cu Botox este relativ simplă, durând câteva minute.

Înainte de injectarea se va aplica cremă anestezică, pentru a reduce durerea. Disconfortul în timpul injecțiilor este rar.

Cât costă Botox?

Injecțiile cu Botox sunt tarifate în funcțe de cantitatea utilizată (ml) sau de zona tratată. De exemplu, la MedLink Center (clinică privată Craiova) prețul pentru procedura de ridicare sprâncene cu injecții cu Botox este de 150 euro pentru zona tratată.

Când voi vedea rezultatele în urma tratamentului cu Botox?

Atât rezultatele, cât și recuperarea după astfel de tratamentele pentru ridicare sprâncene sunt relativ rapide. La câteva minute după procedura propriu-zisă vor începea să se vadă rezultatele. Efectele maxime se vor observa atunci când zona tratată este complet vindecată, adică la o spătămână – două de la injectare.

Conform Academiei Americane de Dermatologie (AAD), injecțiile cu Botox durează în medie aproximativ trei-patru luni. Unele tratamente pot dura până la jumătate de an.

Vindecare rapidă și durata îndelungată a efectelor obținute fac din Botox un competitor al procedurilor chirurgicale de ridicare sprîncene sau pentru lifting.

Care sunt riscurile?

Fiind o procedură non-chirurgicală de ridicare sprâncene, riscurile sunt minime. Te sfătuim să te lași pe mâinile uneu specialist pentru ca injectarea cu Botox să fie făcută cât de poate de corect și pentru a evita orice reacție adversă gravă.

Este posibil să observi o roșeață ușoară, umflare și vânătăi la locul injectării, dar toate aceste simptome dispar în cel mult o săptămână de la tratament, așa că nu ai de ce să îți faci griji.

Dacă printre reacțiile adverse acuzi dificultăți de respirație, sprâncenele sau pleaope căzute, probelem de deglutiție sau schimbări de vorbire, trabuie să iei de îndată legătura cu medicul la care ai efectuat prcedura, deoarece aceste lucruri pot duce la complicații grave – chiar paralizie.

Ce rezultate pot obține?

Rezultatele liftingului sprâncenelor (ridicare sprâncene) cu ajutorul Botox-ului apar imediat după injectare, devenind cu adevărat vizibile la 2-3 zile de la procedură.

Dacă îți dorești o îmbunătățirea a aspectului ridurilor de expresie (încruntare) situate între sprâncene sau vrei să le previi apariția, Botoxul are și acest efect.

Pentru a menține rezultatele, va trebui să repeți procedura la câteva luni. Medicul te va sfătui cu privire la momentul în care trebuie să revii pentru un tratament de menținere.

Injecțiile cu Botox ajută la tratarea ridurilor dinamice sau a ridurilor formate din mișcare, cum ar fi cele dintre sprâncene (riduri de expresie). Ridică sprâncenele, fiind o soluție de lungă durată pentru obținerea unui aspect mai tineresc. Poate fi, de asemenea, combinat cu alte proceduri, cum ar fi o blefaroplastia sau chirurgia pleoapelor, pentru rezultate mult mai puternice.