Zeci de milioane de oameni caută cel mai bun tratament pentru creșterea părului.

Căderea părului și subțierea părului sunt probleme ce apar frecvent, indiferent de sex. Aproximativ 50 de milioane de bărbați și 30 de milioane de femei își pierd cel puțin o parte din păr. Este un fenomem extrem de frecvent în special după vârsta de 50 de ani sau ca urmare a stresului.

Aparent par să existe sute de tratamente diferite pentru căderea părului, cu niveluri diferite de fiabilitate și succes. Dar unele se bazează pe cercetări științifice mult mai solide.

Unul dintre aceste tratamente pentru creșterea părului este plasma bogată în trombocite (PRP).

Ce este PRP și cum poate fi folosită ca tratament pentru creșterea părului?

PRP este o substanță extrasă din sânge și injectată în pielea capului, care poate ajuta la vindecarea țesuturilor, inclusiv a foliculilor din care cresc firele de păr.

PRP este extrasă din sânge folosind un mecanism asemănător centrifugării prin care plasma se separă de sânge și poate crește concentrația proteinelor specifice care promovează vindecarea.

Acest lucru face ca terapia PRP să poată fi utilizată singură pentru tratamentul leziunilor tendinoase și al osteoartritei.

Cercetările sugerează, de asemenea, că injecțiile cu PRP pot ajuta la tratarea alopeciei androgenice (chelia masculină).

Fiind o terapie relativ nouă este bine să fi informat înainte de a alege PRP ca tratament pentru creșterea părului, așa că îți vom spune ce spun studiile științifice despre rata de succes a tratamentului PRP, care sunt efectele secundare și la ce rezultate te poți aștepta dacă alegi PRP ca tratament pentro creșterea părului.

prp tratament pentru creșterea părului

Ce spun studiile și cercetările științifice despre folosirea PRP ca tratament pentru creșterea părului?

Un studiu din 2014 desfășurat pe 11 persoane cu alopecie androgenă a constatat că injectarea a 2 până la 3 ml de PRP în scalp la fiecare 2 săptămâni timp de 3 luni duce la creșterea numărul mediu de foliculi de la 71 la 93 de unități.

Acest studiu este însă prea redus pentru a fi concludent, dar arată că PRP poate ajuta la creșterea numărului de foliculi de păr care pot susține activ părul sănătos.

Un studiu din 2015 realizat pe 10 persoane care au primit injecții cu PRP la fiecare 2 până la 3 săptămâni timp de 3 luni a arătat îmbunătățiri ale numărului de fire de păr, grosimii acestor fire și rezistenței rădăcinilor părului. Deși si acesta este un studiu restrâns, oferă un sprijin suplimentar pentru constatările altor studii menite să stabilească dacă terapia PRP poate fi folosită ca tratament pentru creșterea părului.

Un studiu din 2019 a comparat două grupuri de persoane care utilizează tratamente de păr diferite timp de 6 luni. Un grup de 20 utilizează minoxidil (Rogaine), iar celălalt grup de 20 utilizează injecții PRP. Treizeci de persoane au terminat studiul, iar rezultatele au arătat că PRP a avut performanțe mult mai bune în stoparea căderii părului decât Rogaine. Studiul a constatat, și că nivelulul individual de trombocite poate afecta cât de bine funcționează propria plasmă drept tratament pentru creșterea părului. Un nivel mai scăzut de trombocite din sânge poate însemna că PRP nu este la fel de eficient pentru toată lumea.

Este tratamentul pentru creșterea părului PRP o soluție permanentă?

Pentru a vedea rezultatele inițialeeste nevoie de mai multe ședințe

După ce încep să se vadă rezultatele va trebui ca o dată pe an să programezi o ședințt de retușare pentru a păstra constantă creștere a părului.

Care sunt potențialele efecte secundare ale terapiei PRP?

În cazuri rare pot apărea unele efecte secundare temporare precum: leziuni ale vaselor de sânge de la nivelul scalpului, infecție la locul injectării, calcificare sau țesut cicatricial unde se fac injecțiile.

Este terapia PRP un tratament care ți se potrivește?

Rezultatele vor arăta diferit pe personae diferite, deoarece terapia PRP folosește sângele propriu, așa că rezultatul este personalizat, depinzând de starea generală de sănătate, de nivelul de trombocite din sânge și de sănătatea foliculilor părului.

Pentru a afla dacă terapia PRP pentru căderea părului ți se potrivește, programează un consult și discută cu unul din medicii esteticieni ai clinicii Medlink pentru a vedea dacă ești candidatul potrivit pentru terapia PRP.