Dacă nu ai auzit încă de terapia cu plasma bogată în trombocite, atunci este momentul potrivit să citești acest articol. De ani de zile, terapia PRP este o tehnică eficientă folosită în recuperarea după leziuni sau intervenții chirurgicale. Când vedetele sau sportivii trebuie să-și revină rapid, apelează adesea la terapia cu plasma PRP pentru ajutor.

Ce este terapia cu plasmă PRP?

Terapia cu plasma îmbogățită cu trombocite este o tehnică care se utilizează pentru a facilita recuperarea după o leziune, o intervenție chirurgicală, pentru a stopa căderea părului sau pentru a da un plus de strălucire și tinerețe tenului.

În cazul în care terapia PRP este folosită în scopuri medicale acest lucru se întâmplă după o leziune, intervenție chirurgicală sau rupture musculară. Atunci când are loc o leziune, de orice tip, sângele curge în zona rănită. Acest lucru provoacă umflarea și inflamația locului lezat. Acest flux crescut de sânge îți ajută corpul să se vindece. Cu toate acestea, uneori sângele nu poate ajunge în zona afectată deoarece există obstacole care îl împiedică să ajungă la zona afectată pentru a o vindeca.

Prin folosirea terapiei PRP, transportul de sânge la locul leziunii este ușor deoarece medical specialist introduce plasma bogată în trombocite exact în locurile în care este nevoie.

Terapia PRP este folosită de medicii ortopezi âncă din anii 90, când medicii o foloseau pentru a grabi vindecarea oaselor rupte sau pentru a trata leziunile coloanei vertebrale.

Mai târziu, chirurgii plasticieni au început să folosească terapia cu plasma PRP pentru ca pacienții care erau supuși unei intervenții chirurgicale plastice să beneficieze de o vindecarea mai rapidă a cicatricilor.

Cu toate acestea, procedura a câștigat notorietate doar recent. Astăzi, tot mai mulți profesioniști din domeniul medical își dau seama de beneficiile terapiei cu plasmă bogată în trombocite, iar aceasta a început să fie folosită tot mai des și în tot mai multe domenii medicale.

Cercetătorii au dovedit beneficiile pe care terapia cu plasma PRP o are pentru o mulțime de afecțiuni medicale, ortopedice, dar și ca tehnică de înfrumusețare și modalitate de recăpătare a părului.

Dintre toate specialitățile medicale, dermatologia estetică este cea în care terapia cu plasma PRP  a devenit extrem de folosită în întreaga lume, având rezultate de extraordinare.

Din aceste motive tot mai mulți atleți, dar și vedete de la Hollywood aleg tot mai des să folosească terapia cu plasma PRP atât în ​​scopuri cosmetice, cât și medicale.

Ești curioasă să afli ce vedete au profitat de terapia cu plasmă PRP pentru a se recupera mai rapid, pentru a arăta mai tinere sau pentru a-și păstra părul bogat și sănătos?

  1. Angelina Jolie și Terapia Vampir

Angelina Jolie a ales să folosească o procedură bazată pe terapia cu plasma PRP numită terapia Vampir. Procedura stimulează producția de colagen la locul injectării. Drept urmare, face pielea să pară mai tânără și mai elastică. Cu mai mult colagen, fața lui Jolie pare mai tânără și mai luminoasă.

  1. Kim Kardashian a scăpat de riduri datorită terapiei cu plasma îmbogățită cu trombocite

La fel ca Angelina Jolie, Kim Kardashian a folosit terapia PRP pentru a-i oferi tenului său un aspect mai tânăr. Kim Kardashian a filmat pentru emisiunea sa intervenția la care a fost supusă și care a constat în injectarea în piele cu ajutorul unui micro-ac a plasmei bogate în trombocite, scopul urmărit fiind eliminarea ridurilor și vindecarea pielii. Chiar și cu o aplicație minim invazivă, terapia cu plasmă îmbogățită cu trombocite are o capacitate de vindecare foarte mare.

  1. Tiger Woods și recuperarea miraculoasă după o rupture de ligament

Femeile nu sunt singurele care utilizează terapia PRP. În 2008, cînd Tiger Woods și-a rupt ligamentul de la genunchi a ales terapia cu injecții PRP înainte de turneul de Master’s. După ce a primit mai multe injecții cu PRP în genunchi a avut o recuperare miraculoasă si a putut să concureze fără durere.

  1. Kobe Bryant și-a reluat cariera după un tratament pe bază de PRP

În baschet, riscul de leziuni la nivelul la genunchilor este mare. Celebrul Kobe Bryant a fost victima unei leziuni la genunchi. După ani de stres pe genunchi, a dezvoltat probleme cu articulațiile. Durerea lui a fost atât de puternică încât s-a gândit să se retragă. Cu toate acestea, el a optat să încerce terapia cu plasma îmbogățită cu trombocite. Bryant a zburat în Germania și a făcut mai multe runde de injecții cu PRP. Apoi, Bryant și-a putut relua cariera fără probleme la genunchi. Terapia cu plasma PRP l-a salvat de la o pensionare anticipată.

  1. Katie Price și-a recăpătat părul bogat folosind terapia cu plasmă PRP

Fostul model glamour și star al mai multor reality TV shows din UK,  Katie Price a ales terapia cu plasmă PRP pentru a stimula creșterea părului. Prin terapia cu plasmă PRP pentru creșterea părului se injectează plasmă îmbogățită cu trombocite în zonele afectate ale scalpului pentru a stimula creșterea părului.

Katie Price a ales această terapie pentru că după ce ani de zile a folosit extensii de păr, părul ei se subțiase, iar în anumite zone căzuse. Ca urmare a tratamentului cu plasma îmbogățită cu trombocite, părul ei este acum bogat și sănătos.