fbpx

Remedii pentru riduri de expresie din zona gurii

Aug 19, 2020 | Dermatologie estetică

Dacă te confrunți cu riduri de expresie în jurul gurii, acest lucru este datorat lipsei de colagen. Pierderea colagenului apare în mod natural, o dată cu vârsta, dar acest lucru poate fi contracarat prin anumite proceduri și tratamente estetice.

Apariția riduri de expresie este o manifestare naturală a pielii, ca reacție la înaintarea în vârstă sau la anumiți factori externi. Fumatul, expunerea fără protecție la soare, poluarea sau o alimentație nesănătoasă sunt doar câțiva din factorii ce pot genera o îmbătrânire prematură a pielii. Riduri de expresie rezultate tind să fie mai proeminente în zonele mai subțiri ale feței, inclusiv în jurul gurii.

Cuprins: Cauze | Tipuri de riduri | Tratamente estetice | Remedii naturale | Prevenție

Ce cauzează riduri de expresie?

În timp ce, riduri apar în mod natural, pe măsură ce îmbătrânești, există modalități prin care poți ajuta la reducerea aspectului lor. De asemenea, tratamentele estetice precum Botox pot preveni apariția ridurilor, în special în zonele mult mai predispuse precum zona gurii.

Zona gurii este una dintre primele de pe fața ta care poate dezvolta riduri de expresie. O parte din acest lucru se datorează grosimii mici a pielii și a cantității reduse de colagen, în comparație cu alte zone ale feței.

Dup vârsta de 20 de ani, pielea ta începe să producă cu aproximativ 1% mai puțin colagen în fiecare an. Pe lângă colagen, există și alte aspecte ale procesului de îmbătrânire a pielii, precum pierderea elastinei și a glicozaminoglicanilor (GAG), care contribuie la elasticitatea pielii și respectiv la hidratare. Acestea sunt cunoscute sub numele de îmbătrânire intrinsecă sau naturală.

Există, de asemenea, factori extrinseci care pot crește riscul de riduri premature, cum ar fi factorii externi precum: fumatul, lipsa unei hidratări corespunzătoare, o alimentație nesănătoasă, stres, poluare sau expunerea fără protecție la soare.

Tipuri de riduri de expresie din zona gurii

Esteticienii se referă adesea la riduri de expresie din jurul gurii drept ridurile periorale. Acesta este un termen general pentru a descrie liniile care se dezvoltă în această zonă.

Există mai multe subtipuri specifice de riduri de expresie în jurul gurii, de care trebuie să fie conștienți.

 • Ridurile de zâmbet (riduri clovn) – cunoscute și sub numele de linii de râs, ridurile de zâmbet sunt ridurile care apar de-a lungul părților laterale ale gurii, în pliurile Acestea tind să fie mai vizibile atunci când râzi sau zâmbești
 • Ridurile tip marionetă – se dezvoltă odată cu vârsta, vertical de la gură până la bărbie, ceea ce poate crea un aspect neplăcut
 • Ridurile de pe buze – sunt acele riduri care îți afectează numai zona buzelor, putând fi verticale sau linii de fumător. Acestea din urmă sunt ridurile buzelor care se dezvoltă de-a lungul buzei superioare, precum și direct pe buzele în sine.

Remedii estetice pentru riduri de expresie

Conform esteticienilor și dermatologilor, specializați în tratarea și corectarea ridurilor de expresie, cele mai potrivite remedii pentru a scăpa de liniile inestetice apărute o dată cu vârsta sau chiar prematur, în anumite situații sunt injectabilele de tipul tratament riduri cu Botox sau fillere dermice. 

Botox

Botox (toxina botulinică de tip A) funcționează prin relaxarea mușchilor faciali care prin contracție generează riduri de expresie. Este un tratament riduri care nu doar că ajută la corectarea ridurilor din zona gurii sau a altor riduri de expresie, ci și previne apariția lor, prin blocarea acșiunii de contracție a mușchilor injectați. 

Fillere

Fillerele sunt opțiunea ideală de tratament riduri pentru un zâmbet conturat și ridurile tip marionetă din jurul gurii. Acestea au la bază acidul hialuronic și ajută la netezirea temporară a ridurilor. Durata rezultatelor poate varia, dar în medie durează între 2 și 4 luni

Pe lângă tratament riduri de espresie injectabil, medicul dermatolog poate recomanda proceduri precum:

Microneedling

Cunoscut sub numele de terapia de inducție a colagenului, este o procedură care folosește ace mici pentru a vă înțepă pielea printr-un dispozitiv numit dermaroller sau stilou microneedling. Ideea este că pielea ta va fi mai fină odată ce se va vindeca de micile răni făcute în timpul procesului. Pentru cele mai bune rezultate, sunt necesare sesiuni pe parcursul mai multor luni.

Terapia Vampir

Plasma bogată în tronbocite (PRP) este cunoscută sub denumirea comercială de „Terapia Vampir”, fiind o alternativă la fel d epopulară ca Botox ca tratament riduri. Combinată cu microneedling, terapia PRP poate ajuta la crearea pielii cu aspect neted, ferm și poate reduce riduri de expresie. Durata rezultatelor este de aproximativ un an, fiind populară deoarece stimulează producția naturală de colagen

Alte remedii naturale

Înainte de a vedea un estetician pentru potențialele tratamente riduri profunde, potențial consumatoare de timp și costisitoare, pot exista unele remedii temporare și la îndemâna oricui pentru a diminea aspectul riduri de expresie. Reține că rezultatele nu pot fi comparate cu un tratament cu Botox sau cu alte proceduri complexe: aceste remedii ajută doar la îmbunătățirea aspectului ridurilor, nu le fac să și dispară.

Uleiuri vegetale presate la rece

Unele uleiuri derivate din plante funcționează prin aplicare topică pentru a corecta riduri de expresie, oferind totodată hidratare. Aplică o cantitate mică pe zona afectată de două ori pe zi și, dacă le folosești un timp suficient, vor apărea rezultatele.

Cercetările au arătat că uleiurile vegetale conțin acizi grași esențiali, care pot promova fermitatea și elasticitatea pielii și pot combate, de asemenea, semnele fotoămbătrânirii.

Poți încerca următoarele uleiuri: uleiul de ricin, de cocos, din semințe de struguri, uleiul de măsline sau de floarea soarelui, ulei de floarea soarelui

Peelinng-urile chimice

Acestea funcționează prin îndepărtarea stratului superior al pielii tale (epidermă) pentru a dezvălui o piele mai netedă,mai radiantă și a diminua riduri de expresie. Mare atenție totuși, dacă optezi pentru acesată metodă, deoarece protecția solară este obligatorie după o astfel de procedură. Dacă ești începătoare în astfel de tratamente faciale, ar fi bine să începi prin a folosi acizi blânzi, cu o concentrație mică, sau să ceri, în prealabil, sfatul unui dermatolog.

Prevenirea ridurilor din jurul gurii

Deși nu putem preveni complet procesul de îmbătrânire naturală care duce la apariția riduri de expresie, anumite obiceiuri sănătoase pot ajuta la încetinirea debutului lor. Aceastea include:

 • renunțatrea la fumat
 • nefolosirea paielor atunci când bei
 • hidratarea corespunzătoare
 • reducerea consumului de cofeină și alcool
 • consumul unei diete bogate în alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructe și legume
 • limitarea expunerii la soare prin evitarea orelor de vârf și purtarea de protecție solară în fiecare zi
 • somn ohidnitor – cel puțin șapte ore de somn în fiecare seară
 • reducerea stresului zilnic la locul de muncă și acasă
 • evitarea fluctuațiilor de greutate corporală, dacă este posibil.

Concluzii

Riduri de expresie în jurul gurii sau în alte zone d epe față vor apărea natural, fiin parte procesul natural de îmbătrânire. Dacă dorești să reduci aspectul acestora opțiunile sunt numeroase: de la Botox, fillere sau terapii estetice, până la diverse remedii pe care le poți face din confortul propriei case. Ia legătura cu un dermatolog și alege soluția care ți se potrivește cel mai bine pentru a diminua și corecta ridurile de expresie.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

4 + 6 =