Am fost cu toții acolo: o acnee a apărut peste noapte și trebuie să scapi de el. Deși poate fi tentant să încerci să scapi de ea, există o mulțime de remedii pentru acnee care o vor trata într-un mod care nu te va lăsa cu o cicatrice.

Coșurile pot fi încăpățanate, și în funcție de ce tipul de coșuri, acestea pot fi frustrant de tratat. Cel mai important este să NU atingi cosul. Cu cât îl atingi mai mult, cu atât timpul de vindecare este mai lent.

În schimb, există o serie de ingrediente naturale pe care le poți încorpora în rutina de îngrijire a pielii și care reprezintă remedii pentru acnee la îndemâna oricui. Aici, experții stabilesc exact cum să trateze chiar și cele mai grele cosuri acasă – nu este necesară vizita medicului.

8 remedii pentru acnee

1. Ulei de avocado

Tocmai când ai crezut că nu poți iubi mai mult avocado, am găsit o utilizare complet nouă pentru ei: ca îngrijire a pielii.

Uleiul de avocado este bogat în acid linoleic și acid oleic, minerale și vitamine A, C, D și E. Este o sursă excelentă de îmbogățire a pielii uscate sau deteriorate.

2. Ovăz coloidal

Când sâmburele de ovăz este măcinat într-o pulbere fină, acestea furnizează antioxidanți și ușurare pentru pielea uscată și iritată. Este sugerează căutarea acestui lucru ca ingredient în culoarul farmaceutic, apelând la Loțiunea Eucerin pentru calmarea pielii ca unul dintre produsele recomandate cu ovăz coloidal.

3. Gheață

Poate suna ca o poveste veche, dar îngroșarea cosurilor tale poate fi de fapt una dintre cele mai bune metode de tratament. Gheața înfășurată într-o cârpă subțire aplicată și dezactivată poate ajuta la reducerea inflamației.

4. Aloe

Probabil ai folosit aloe pentru a vindeca arsuri solare, dar este posibil să nu știi că poate fi folosit și pentru a trata acneea. Este bine cunoscută pentru proprietățile sale de calmare a pielii și de vindecare a pielii.

5. Albusuri de ou

Albusul de ou a fost apreciat ca un remediu casnic pentru riduri, precum și pentru boli de acnee.

6. Quinoa

Iată încă un superaliment la modă care și-a făcut loc în spațiul de îngrijire a pielii. Atunci când este folosit ca exfoliant fizic, quinoa gătită poate fi o exfoliere blândă – atât abrazivă, cât și prietenoasă cu mediul – spre deosebire de microbiile de polietilenă conținute în unele substanțe de curățare exfoliante.

7. Dieta curata

Dacă sistemul tău digestiv este supărat, se poate manifesta printr-o erupție.

Încearcă să eviți zahărul și lactatele, deoarece bacteriile se hrănesc din acesta și, în funcție de machiajul genetic al pacienților, poate înrăutăți acneea. Dacă observi un model de acnee chistică profundă, discută cu medicul pentru a vedea dacă ar putea fi legat de dieta ta.

8. Miere

Mierea a fost folosită de mii de ani în scopuri medicinale. Se presupune că efectul său benefic se datorează activității antibacteriene. Mierea de calitate medicală, a fost utilizată pentru tratamentul afecțiunilor precum ulcerațiile și răni. Deși mierea pură este probabil în cele mai multe cazuri să fie utilizată pe piele pentru acnee și alte probleme ale pielii, mierea de calitate non-medicală poate conține spori bacterieni viabili și să manifeste proprietăți antibacteriene mai puțin previzibile.

Căutați măști cu miere sau folosește ingredientul drept ca o mască antibacteriană calmantă și chiar delicioasă.

Ingrediente de care să te ferești dacă ai probleme cu acneea

Deși există o mulțime de ingrediente naturale care pot face minuni pentru pielea ta, există câteva de care ar trebui să fii sigur că te ferești.

Uleiul de nucă de cocos

Contrar credinței populare, majoritatea uleiurilor sunt bine tolerate pe pielea predispusă la acnee. Cu toate acestea, uleiul de nucă de cocos blochează în mod obișnuit porii. Mulți oameni vor constata că porii înfundați și apariția acneei încep sau sunt înrăutățiți când uleiul de nucă de cocos este folosit pe față pielea.

Sucul de lămâie

Deși mulți cred că sucul de lămâie poate fi un remediu pentru petele întunecate, poate provoca uscăciune, roșeață și iritare semnificative. Și asigură-te că nu amesteci oțetul de cidru mere cu lămâie, un combo care poate provoca arderea.