fbpx

Scapă de coșuri rapid: 4 modalități naturale

Apr 3, 2020 | Stil de viață

Acneea este o boală comună a pielii care afectează aproximativ 85% din oameni la un moment dat în viața lor. Printre simptome se numără cosuri neplăcute, care pot fi frustrante și greu de înlăturat. Scapă de coșuri rapid cu următoarele 4 modalități naturale.

În timp ce tratamentele convenționale pot fi eficiente pentru a scăpa de cosuri, acestea sunt adesea asociate cu efecte adverse, cum ar fi iritarea și uscarea pielii.

Din această cauză, o mulțime de oameni au apelat la alternative naturale. Există o mulțime de remedii naturale pentru acnee, dar doar câteva sunt dovedite științific pentru a ajuta.

Iată 4 remedii naturiste care s-au dovedit că te ajută să scapi de cosuri rapid.

1. Fă un tratament cu ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este extras din frunzele copacului Melaleuca alternifolia, care este originar din Australia.

Este binecunoscut pentru capacitatea sa de a combate bacteriile și de a reduce inflamația pielii. Concret, uleiul de arbore de ceai ajută la combaterea P. acnes și S. epidermidis, două tipuri de bacterii care pot provoca cosuri.

Un studiu a constatat că un gel care conține 5% ulei de arbore de ceai a fost de aproape de patru ori mai eficient la reducerea leziunilor de acnee și de aproape șase ori mai eficient la reducerea severității acneei decât a unui placebo.

Într-un alt studiu, un gel care conține 5% ulei de arbore de ceai s-a dovedit la fel de eficient la reducerea cosurilor ca o loțiune care conține 5% peroxid de benzoil, un medicament comun pentru acnee.

Tratamentul cu ulei de arbore de ceai a dus, de asemenea, la mai puține efecte adverse decât peroxidul de benzoil. Acestea includ uscăciunea, iritațiile și arsurile.

Este important să reții că uleiul de arbore de ceai este foarte puternic și poate provoca roșeață și iritare atunci când se aplică direct pe piele. Din acest motiv, trebuie diluat cu apă sau cu un ulei purtător.

Cum să folosești ulei de arbore de ceai pentru acnee

 1. Combină o parte ulei de arbore de ceai cu nouă părți apă.
 2. Introdu un tampon de bumbac în amestec și aplică-l direct pe cosuri.
 3. Aplică hidratant, dacă dorești.
 4. Repetă acest proces o dată sau de două ori pe zi, după cum este necesar.

REZUMAT

Uleiul de arbore de ceai combate inflamația și bacteriile cauzatoare de acnee. Aplicarea acesteia pe piele s-a dovedit că ajută la a scapă de coșuri.

2. Tratarea cu uleiuri esențiale

În plus față de uleiul de arbore de ceai, există multe alte uleiuri esențiale cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii care pot ajuta la curățarea rapidă a cosurilor.

O revizuire științifică amplă a descoperit că uleiurile esențiale de scorțișoară, trandafir, lavandă și cuișoare combate bacteriile cauzatoare de acnee, S. epidermidis și P. Acnes.

Un studiu a comparat abilitățile de combatere a acneei a uleiului de cuișoare, a peroxidului de benzoil 10% și a unui placebo. S-au găsit atât uleiuri de busuioc cu 2% cât și 5% mai eficiente și mai rapide la reducerea cosurilor decât peroxidul de benzoil.

Un alt studiu a descoperit că un gel care conține acid acetic, portocale și uleiuri esențiale de busuioc dulce a dus la o creștere de 75% a ratei de vindecare a cosurilor.

Ca și uleiul de arbore de ceai, aceste uleiuri esențiale sunt foarte concentrate și pot provoca iritații dacă sunt aplicate direct pe piele.

Cum se utilizează uleiuri esențiale și scapă de coșuri

 1. Combină o parte ulei de arbore de ceai cu nouă părți apă.
 2. Introdu un tampon de bumbac în amestec și aplică-l direct pe cosuri.
 3. Aplică hidratant, dacă dorești.
 4. Repetă acest proces o dată sau de două ori pe zi, după cum este necesar.

REZUMAT

S-a descoperit că alte uleiuri esențiale, inclusiv scorțișoara, trandafirul, lavanda, cuișorul și rozmarinul inhibă bacteriile cauzatoare de acnee. Aplicarea acestor uleiuri pe piele poate ajuta la reducerea cosurilor.

3. Aplică ceai verde pe piele

Mulți oameni beau ceai verde pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar poate fi de ajutor și atunci când este aplicat direct pe piele.

Ceaiul verde conține flavonoide și taninuri, despre care se știe că ajută la combaterea inflamației și a bacteriilor care pot provoca cosuri.

De asemenea, are un nivel ridicat de antioxidant epigalocatechin-3-galat (EGCG), care s-a dovedit că combate inflamația, reduce producția de sebum și inhibă creșterea P. acnes la persoanele cu piele predispusă la acnee.

Studii multiple au arătat că persoanele cu acnee au o producție de sebum semnificativ mai mică și cosuri atunci când aplică pe pielea lor un extract de ceai verde cu 2-3%.

Pe piață există o mână de produse pentru piele care conțin ceai verde, dar este foarte simplu și rentabil să vă faceți propriul amestec acasă.

Cum se folosește ceaiul verde pentru a scăpa de coșuri

 1. Pune ceai verde în apă clocotită timp de 3-4 minute.
 2. Lăsă ceaiul să se răcească.
 3. Aplică-l pe față cu o bilă de bumbac.
 4. Lăsă-l timp de 10 minute sau peste noapte, apoi clătește-ți fața cu apă.
 5. Aplică de 1-2 ori pe zi, după cum este necesar. Se poate păstra la frigider până la două săptămâni.

REZUMAT

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și la combaterea bacteriilor. Aplicarea acestuia pe piele s-a dovedit a reduce semnificativ cosurile.

4. Hidratează cu Aloe Vera

Aloe vera este o plantă tropicală cu frunze care produc un gel.

Atunci când este aplicat pe piele, sa demonstrat că gelul de aloe vera ajută la combaterea bacteriilor, la reducerea inflamației și la promovarea vindecării rănilor.

Din această cauză, este un tratament popular pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis, erupții cutanate, tăieturi și arsuri.

Există studii limitate privind capacitatea aloe vera de a lupta cu cosurile în mod specific, dar cercetările existente sunt promițătoare.

Aloe vera conține lupeol, acid salicilic, azot de uree, acid cinamonic, fenoli și sulf, toate acestea inhibând bacteriile care ar putea cauza cosuri.

Într-un studiu, diferite concentrații de gel de aloe vera au fost adăugate la loțiunea de ulei de busuioc cu cuișor și evaluate pentru proprietățile anti-acnee. Cu cât concentrația de aloe vera este mai mare în loțiune, cu atât este mai eficientă la reducerea cosurilor.

Un alt studiu a descoperit că folosirea gelului de aloe vera 50% cu cremă de tretinoină a fost semnificativ mai eficientă pentru curățarea cosurilor decât crema de tretinoină singură. Tretinoina cremă este un medicament pentru acnee derivat din vitamina A.

Deși gelul de aloe vera singur nu a fost eficient în tratarea cosurilor, a sporit efectele anti-acnee ale uleiului de cuișoare și a cremei de tretinoină.

Deși există posibilitatea ca gelul de aloe vera să poată ajuta la curățarea propriilor cosuri, poate fi mai eficient atunci când este combinat cu alte remedii sau medicamente.

Cum se folosește Aloe Vera Gel pentru acnee

 1. Răzuiește gelul din frunzele de aloe cu o lingură.
 2. Aplică acel gel pe piele în același timp cu alte tratamente pentru acnee.
 3. Repetă de 1-2 ori pe zi.

REZUMAT

Aplicarea gelului de aloe pe piele poate ajuta la tratarea arsurilor, vindecarea rănilor și combaterea inflamației. S-a demonstrat că crește efectele anti-acnee ale altor tratamente, dar este nevoie de mai multe cercetări cu privire la efectele sale atunci când sunt utilizate pe cont propriu. Scapă de coșuri definitiv.