Privirea de felină este la modă și probabil sigur ai remarcat-o în fotografiile din feedul tău Instagram. Celebrități precum surorile Hadid și Kardashian sunt cunoscute pentru aspectul seducător al sprâncenelor lor. Nu se știe încă dacă ele și-au făcut procedura cat eyes. Cert este că au inspirat nenumărate tinere să-și facă look asemănător.

Aspectul ochilor lor migdalați și cu marginile externe ale sprâncenelor poziționate mai sus, spre tâmple, le dau un aer misterios și cuceritor. Trăsăturile lor aparent naturale, cu ochii ușor ridicați în colțurile exterioare și sprâncenele arcuite au creat o adevărată modă.

Cine își face procedura Cat eyes?

Cei mai mulți pacienți sunt tinere în jurul vârstei de 20 de ani care doresc să aibă acest look care să le dea un aer de senzualitate și mister.

Acestora li se adaugă femei și bărbați care au colțurile exterioare al ochilor coborâte și care consideră că trăsăturile feței lor le dă un aspect trist sau lipsit de vitalitate.

Solicitările pentru procedura cat eyes (cunoscută și ca lifting sprâncene) au crescut vertiginos în ultimii doi ani de zile. Probabil este a doua cea mai solicitată procedură după mărirea de buze, în România.

Poți alege să faci procedura cat eyes pentru a crea efectul de privire mai intensă sau mai misterioasă.

procedura cat eyes chirurgical

1. Operație cat eyes

Această intervenție chirurgicală oculară se numește epicantoplastie, adesea impropriu numită blefaroplastie (corectarea pleopelor căzute).

Se efectuează în ambulatoriu (fără spitalizare) și durează aproximativ 60 de minute. Perioada de recuperare recomandată după o operație cat eyes este de două săptămâni.

După operație, pleoapele pot fi umflate și pot apărea ușoare vânătăi. Iar purtarea machiajului ochilor este contraindicată după o operație cat eyes aproximativ aproximativ o săptămâna până la îndepărtarea suturilor.

În timpul recuperării, pleoapele au nevoie să se vindece și să revină la normal, astfel încât, dacă alegi să faci o operație cat eyes este bine să știi că ai nevoie de mai multe zile de odihnă, să eviți utilizarea monitoarelor și să amâni activități și sporturi intense.

$$$ Costul pentru o operație cat eyes variază între 10 000 și 12 000 lei.

cat eyes fire PDO

2. Procedura Cat eyes cu fire PDO (nechirurgicală)

Procedura este foarte solicitată în România și, vedete precum Bianca Drăgușanu, au apelat la această procedură cat eyes cu fire PDO.

Procedura este nedureroasă și se face în aprox 15 minute, însă efectul are o durată mai scurtă decât în cazul operației, variind între 6 și 24 de luni.

Pentru necunoscători, cineva care vede o fotografie în timpul procedurii, ar putea crede că este un fel de acupunctură. În realitate însă, canulele fixate în zona sprâncenelor conțin fire PDO, care se fixează în țesuturi.

Firele PDO sunt fire biodegradabile și biocompatibile și sunt montate în zona sprâncenelor prin niște canule. Odată îndepărtate canulele (ace foarte fine), firele PDO încep să acționeze și să creeze un efect de lifting (ridicare a sprâncenelor).

Odată introduse în piele, aceste fire PDO stimulează producerea de colagen și creează și un efect de întinerire a pielii. Firele PDO stimulează inclusiv oxigenarea țesuturilor și a circulației la nivelul pielii.

$$$ Costul acestei intervenții cu fire PDO variază între 750 – 1800 lei, în funcție de medic.

3. Procedura Cat eyes cu Botox și acid hialuronic (nechirurgicală)

Injectarea cu Botox este cea mai puțin invazivă tehnică de ridicare a sprâncenelor. Procedura se face în câteva minute, iar efectul său este de aprox. 4-6 luni.

Procedura cu Botox necesită o simplă injectare de toxină botulină la coada sprâncenelor. Substanța acționează asupra mușchiului orbicular și va face ca mușchiul frontal să fie mai activ. Astfel, obții o ridicare de 2 până la 4 mm a capetelor externe ale sprâncenelor.

În plus, injectarea strategică cu acid hialuronic la extremitatea sprâncenelor va face posibilă ridicarea lor cu câțiva milimetri. În acest fel, efectul toxinei botulinice va fi accentuat.

Această tehnică este mai puțin vizibilă decât liftingul de sprâncene cu fire PDO. Însă avantajele sale indirecte sunt faptul că se reduc ridurile din jurul ochilor.

Procedura Cat eyes cu Botox este ideală dacă vrei ridicarea subtilă a marginilor sprâncenelor.

Această procedură poate fi făcută atât de un medic estetician, cât și de un chirurg estetician.

$$$ Costul acestei intervenții cu Botox variază între 750 – 2300 lei, în funcție de medic.

Principalele diferențe dintre procedura chirurgicală și cele nechirurgicale

O operație cat eyes pentru sprâncene are efect în medie patru ani, însă acest gen de intervenție poate fi intimidant din cauza costurilor, riscurilor și perioadei mai lungi de recuperare.

Opțiunile nechirurgicale pentru procedura cat eyes pot fi ideale dacă ești în căutarea unor intervenții mai accesibile și mai puțin invazive.

O procedură cat eyes nechirurgicală se face în medie în 15 minute. Apoi îți poți relua în scurt timp viața socială și profesională, respectând câteva reguli simple. Însă trebuie să știi acestea nu sunt soluții permanente. Va trebui să repeți o astfel de procedură pentru a-ți menține rezultatele.

O procedură nechirurgicală cat eyes are rareori efecte secundare. Firele PDO, Botoxul și acidul hialuronic au fost retehnologizate, astfel încât efectele adverse sunt aproape zero.

Ce procedură să aleg?

Tipul exact de procedura cat eyes îl poți alege în funcție de preferințele tale, buget și starea de sănătate generală.

Cel mai bine este să discuți un doctor dermatolog sau un medic estetician care are experiență și care te poate clarifica ce este mai potrivit pentru tine.

Alege întotdeauna să mergi la o consultație la un doctor estetician cu experiență. Pe grupurile de Facebook dedicate esteticii există suficiente cazuri de intervenții scumpe și nereușite la doctori neavizați.

Dacă ești însărcinată sau alăptezi, amână oricare dintre procedurile cat eyes, fie ele chirurgicale sau nechirurgicale.

Durata rezultatelor în cazul fiecărei proceduri

În topul duratei efectelor procedurii este tehnica chirurgicală. În cazul în care optezi pentru operația de cat eyes, rezultatele durează în medie aproximativ 4 ani.

În cazul procedurii cu fire resorbabile PDO, rezultatele durează de obicei între 6 și 24 de luni. Efectul tratamentului este progresiv, iar cel mai cel mai spectaculos efect îl vei vedea după 2-3 luni.

Varianta injecțiilor cu Botox și sau acid hialuronic, efectul de ridicare a sprâncenelor are rezultate timp de 4 până la 8 luni. În cazul acestora, efectul complet al tratamentului este vizibil după 14 zile de la procedură. Dacă însă se întâmplă să alegi să faci acest tratament mai frecvent, rezultatele se vor păstra pe durate și mai mari de timp.

Published On: aprilie 26th, 2022 / Categories: Anti-îmbătrânire cu Botox / Tags: , , /