O operație estetică de labii este o opțiune personală, intimă și importantă.

O astfel de intervenție chirurgicală, numită și labioplastie, îndepărtează excesul de piele și țesuturi de la nivelul labiilor, corectând labiile prea lungi, prea voluminoase, închise la culoare (hiperpigmentate) sau asimetrice.

Pacientele care aleg să facă o operație estetică de labii nu se simt confortabil în costumele de baie sau ai experiențe intime care le fac să nu aibă încredere în ele însele.

Indiferent care este motivația, pacientele care se decid și o fac sunt mulțumite de rezultate și privind în retrospectivă o consideră o procedură de care doreau să nu își facă atât de multe griji în avans.

Dacă te gândești și vrei să ai o astfel de intervenție chirurgicală, faptul că te citești și te documentezi online este bine. Însă după această etapă este important să găsești un doctor chirurg estetician specializat care să evalueze situația ta și să îți prezinte opțiunile pe care le ai.

Când nu este potrivită o operație estetică de labii?

În general, nu sunt motiv pentru care o operație estetică de labii să fie făcut pentru fete cu vârsta mai mică de 18 ani. Motivul principal este dezvoltarea încă neîncheiată a procesului de creștere. Labiile continuă să se dezvolte dincolo de pubertate până la o vârstă adultă timpurie, uneori până la 22-23 de ani.

Unele femei își doresc o operație estetică de labii pentru că nu le place aspectul acestora. Uneori din motive fundamentate, alteori nu.

E complet normal ca o femeie adultă să aibă pliuri vizibile ale pielii în jurul deschiderii vaginului. În cele mai multe cazuri, aspectul lor este firesc. Abia în anumite situații o labioplastie este justificată. Descoperă dacă reperele tale estetice sunt și reperele unui doctor care vede sute sau mii de cazuri anual.

La ce să te aștepți înainte de a face o operație estetică de labii

Ce tipuri de corecții se pot face

Printr-o o operație estetică de labii sunt corectate mai multe tipuri de imperfecțiuni. Fie că una dintre labii este mai mare decât cealaltă, fie ambele sunt voluminoase, lipsite de fermitate, cu margini neuniforme sau închise la culoare, toate pot fi corectate printr-o operație estetică de labii.

La ce să te aștepți înainte de a face o operație estetică de labii?

A face o operație estetică de labii este o decizie importantă la care ar trebui să te gândești cu atenție.

Dacă te gândești să faci o operație estetică de labii, discută mai întâi cu un medic. Este posibil să ai o afecțiune care îți cauzează disconfort, care poate fi tratată. Sau poate exista un motiv pentru care operația nu este potrivită pentru tine.

Sau poate aspectul care te interesează este de mărire a labiilor mari, care se poate face prin injectarea de acid hialuronic sau prin transfer de grăsime.

De aceea este important să mergi la un consult și să afli ce opțiuni ai. Este firesc să iei în calcul și alte tipuri de intervenții alternative.

Când vine vorba despre un preț de labioplastie, acesta poate fi destul de mare, iar operația prezintă o serie de riscuri, ca la oricare altă operație.

Preț labioplastie

În România, un preț pentru labioplastie variază în funcție de complexitatea cazului. Pe lângă acest cost, va trebui să adaugi costul consultațiilor sau îngrijirii care s-ar putea să nu fie incluse în prețul operației.

De obicei, un preț labioplastie pleacă de la 4500 de lei și poate ajunge la 13 000 de lei în unele clinici din România.

Dacă te interesează care este un preț pentru labioplastie în clinica Medlink, poți accesa pagina de chirurgie plastică si programează-te la o consultație.

Cum să alege un chirurg potrivit pentru o operație estetică de labii

Cum să alege un chirurg potrivit pentru o operație estetică de labii?

Dacă dorești o operație estetică de labii, caută o clinică sau un spital specializat în acest domeniu.

Poți întreba pe grupuri de operații estetice sau poți căuta în postările lor anterioare. Cel mai mare grup de Facebook în acest domeniu, Operații estetice are suficiente referințe în acest domeniu.

Verifică dacă chirurgul are suficientă experiență cu o astfel de procedură. Acesta ar trebui să fie înscris în registrul de specialitate și să aibă licență de practică.

Fă-ți întotdeauna o programare pentru a te întâlni cu chirurgul înainte de procedură. Află calificările și experiența lui și la ce să te aștepți după operație, astfel încât să fii în cunoștință de cauză legat de micile neplăceri în perioada de recuperare.

Ce presupune o operație estetică labii?

O labioplastie se poate face folosind fie un anestezic general, fie un anestezic local cu sedare. Implică scurtarea sau remodelarea labiilor mici sau labiilor mari. Țesutul nedorit este tăiat cu un bisturiu sau cu laser.

Întreaga procedură durează aproximativ 1 până la 2 ore. Poți ajunge acasă chiar în aceeași zi.

Cum este procesul de recuperare?

Este posibil să ai nevoie de până la 2 săptămâni de concediu pentru a te recupera. Poate dura câteva luni pentru ca pielea să se vindece complet.
În acest timp trebuie să:

  • păstrezi zona curată și ferită de infecție;
  • porți lenjerie intimă și haine largi pentru a preveni frecarea;
  • eviți activitatea intimă timp de aproximativ 6 săptămâni;
  • eviți activitatea fizică timp de 6 până la 12 săptămâni;
  • folosești prosoape igienice în loc de absorbante pentru câteva săptămâni.

Chirurgul tău îți poate oferi sfaturi mai specifice de urmat.

Care sunt efectele secundare ale unei labioplastii

Care sunt efectele secundare ale unei labioplastii?

Pentru o parte dintre paciente, o operație estetică de labii efectele secundare pot include dureri, vânătăi și umflături timp de până la 2 săptămâni. Unele paciente nu au astfel de efecte secundare. De fapt, pentru majoritatea pacientelor recuperarea este foarte rapidă și nu există dureri.

La unele femei urinatul poate fi însă inconfortabil. Și primele contacte sexuale pot aduce disconfort, însă odată depășită această perioadă pacientele se bucură din plin de rezultate.

Operația decurge fără probleme atunci când este realizată de un chirurg bun.

Uneori însă, la unele paciente poate interveni sângerare, infecţie și o sensibilitate redusă a organelor genitale.

Foarte rar, la 1 din 10000 de paciente, nu și în cazuistica noastră, pot fi riscuri precum reacții alergice la anestezic sau cheaguri de sânge.

Chirurgul tău ar trebui să-ți explice cât de probabile sunt aceste riscuri în cazul tău și cum ar fi tratate în caz că vor apărea.

Ce părere are o pacientă despre o astfel de operație estetică de labii?

„Privind înapoi la decizia mea de a face operația de rejuvenare a labiilor, sunt foarte mulțumită de rezultat. Am cercetat diferite clinici și m-am decis destul de greu pe care sa o aleg, dar, în final am găsit un chirurg cu o mare experiență în această procedură. Clinica era bine cotată, iar personalul este experimentat și politicos.

Operația în sine a fost destul de simplă. Mi s-a anestezie locală și m-am recuperat cam după o săptămână. Rezultatele operației au fost remarcabile, mai ales după mai multe luni de la intervenție. Labiile mele au fost reduse în dimensiune și aspectul a fost complet schimbat.”

 

Published On: noiembrie 6th, 2022 / Categories: Labioplastie / Tags: , , /