Ai observat cu trecerea timpului că ochii tăi arată puțin obosiți și căzuți? Că pielea este lăsată sub ochi și pielea fină a pleoapei și-a pierdut fermitatea? Chiar dacă nu te afli la o vârstă înaintată, cu siguranță ai dori să dai timpul înapoi cu 10 ani pentru a avea pielea întinsă în jurul ochilor. Nu-ți face griji, poți uita de Botox, care are efect timp de șase luni și poți încerca care va avea efect mulți ani la rândul: o blefaroplastie.

O blefaroplastie este o operație de pleoape schimbă în cel mai frumos aspectul din zona ochilor. Corectează aspectul de ochi bulbucați, asimetrici sau întinerește pielea de sub ochi și de deasupra lor.

Este o intervenție chirurgicală populară pentru că corectează nenumărate nemulțumiri ale celor care se nasc cu un aspect mai puțin atrăgător al ochilor, cât și a persoanelor de peste 40 de ani, care se plâng de „lăsarea” pielii din jurul ochilor.

În plus, blefaroplastia poate ajuta la reducerea aspectului cearcănelor și poate face ca ochii tăi să pară mai deschiși și mai luminoși.

Blefaroplastia este o procedură destul de simplă. Tot ce vei avea nevoie este un anestezic general și o perioadă de recuperare. O operație de pleoape durează de obicei aproximativ o oră și jumătate este o intervenție chirurgicală care a devenit foarte solicitată în ultimii ani.

Ce este o blefaroplastie

Ce este o blefaroplastie

Deși are această denumire care încurcă limba în gură, o blefaroplastie este termenul medical pentru o operație de pleoape.

Majoritatea oamenilor, când vorbesc de pleoapă se referă doar la pleoapa superioară. Mai puțini oameni știu că pielea de sub ochi reprezintă pleoapa inferioară.

De aceea, când vei vorbi cu medicul, acesta se va referi la o operație de pleoape inferioare ca blefaroplastie inferioară. Iar la o operație de pleoape superioare ca blefaroplastie superioară.

Vârsta potrivită pentru o blefaroplastie

Deși aproximativ 90% dintre cei fac o blefaroplastie au peste 40 de ani, nu înseamnă că trebuie să ai această vârstă pentru a face operația.

Există suficienți tineri care au pleoapele căzute și care aleg să-și schimbe în bine fizionomia cu o blefaroplastie.

Așadar, poți avea și 20, și 60 de ani ca să faci această intervenție care să îți schimbe natural și discret aspectul, astfel încât să fii încântată de tine.

Ce presupune o operație de blefaroplastie și cum îți schimbă aspectul

Deși există și alternative nechirurgicale, o blefaroplastie este o metodă definitivă de corectare a excesul de piele de la nivelul pleoapelor.

Le dă un aspect estetic frumos, proporționat cu celelalte trăsături sau pentru a crea o întinerire vizibilă în zona din jurul ochilor.

O blefaroplastie se poate face sub anestezie locală cu sedare sau sub anestezie generală.

Chirurgul va trebui să știe dacă iei medicamente pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge, cum ar fi aspirina.

Chirurgia pleoapelor superioare implică în general efectuarea unei tăieturi (incizie) de-a lungul pliurilor pleoapei. Urmează apoi îndepărtarea excesului de piele, grăsime sau mușchi și la final închiderea inciziei. Iar discreta cicatrice va fi invariabil ascunsă în pliul natural al pleoapei.

Există multe femei care au recurs la blefaroplastie, iar aceasta a fost o decizie foarte importantă pentru ele. Una dintre paciente spune:

„Sunt ok după blefaroplastie superioară, am deja 3 săptămâni și abia acum a trecut inflamația și micile vânătăi. Operația nu a durut deloc. Însă m-am speriat destul de mult când m-am văzut cum arăt imediat după operație. Dar, după 2 săptămâni de recuperare, pot spune că sunt fooarte încântată de decizie.”

Femeile, dar și bărbații de 40+, care sunt nemulțumiți de ridurile excesive recurg tot mai des la blefaroplastie, deoarece operația îi face să arate cu cel puțin 10 ani mai tineri.

De ce fac atât de multe persoane blefaroplastie

Te face să arăți mai tânără: Adesea, pielea delicată din jurul ochilor arată mai întâi semne de îmbătrânire. Pe măsură ce îmbătrânești, elasticitatea pielii tale este redusă și mușchii devin mai slabi. Așa se face că pleoapele arată căzute și încep se dezvolte pungile aferente pleoapelor inferioare (pielea de sub ochi).

Este de lungă durată: O blefaroplastie nu va opri îmbătrânirea, dar este de lungă durată. Cel mai frecvent rezultat al „căderii” apare din cauza sprâncenelor lăsate.

Acest lucru poate fi corectat prin injecții cu Botox sau prin ridicarea sprâncenelor. Există și tratamente precum PRF, însă toate au efecte temporare. În cazul Botoxului, efectul durează până la maximum 6 luni, iar în cazul terapiei PRF, efectul este de aproximativ un an.

Blefaroplastia întinerește dramatic fața eliminând pielea lăsată de deasupra ochilor sau corectând colțurile căzute ale persoanelor care se nasc cu o astfel de conformație.

Nu te faci să arăți nenatural. Structura de bază a ochilor tăi nu se va schimba cu intervenția chirurgicală a pleoapelor. Medicul nu face un proces de reconstrucție. Panta și simetria ochilor tăi nu vor fi modificate, iar tu vei arăta ca tine însăți, doar că mult mai bine.

Cât costă o operație de ridicare a pleoapei?

Când vine vorba despre cât costă o operație de ridicare a pleoapei în România, răspunsul nu este unic. Operația de blefaroplastie superioară sau inferioară poate costa între 3000 și 9000 de lei.

Dacă vrei să faci operație și pentru pleoapa inferioară, și pentru cea superioară, atunci costul este cu 80-90% mai mare sau se dublează.

De asemenea, ar trebui să iei în considerare costul oricăror consultații, intervenții chirurgicale suplimentare sau îngrijiri care ar putea fi necesare.

Unele clinici sau spitale pot percepe taxe suplimentare precum taxa pentru sala de operație, anestezie și alte necesități medicale.

De aceea, este bine să pui întrebarea „cât costă o operație de ridicare a pleoapei” medicului sau telefonic, personalului unei clinici pentru a te asigura că nu sunt și alte costuri ascunse.

Posibile reacții adverse

Orice tip de intervenție chirurgicală necesită o recuperare, iar blefaroplastie nu face excepții.

Primul și cel mai important aspect al intervenției chirurgicale de reținut este că rezultatele finale nu se vor vedea imediat. Ca în aproape orice operație estetică, durează aproximativ 2 săptămâni să te recuperezi.

Dacă te tentează să faci o operație de pleoape, asigură-te că discuți cu medicul tău despre opțiunile pe care le ai. Pe baza istoricului tău medical, acesta te va sfătui cel mai bine și îți va spune și alte alternative temporare, precum Botoxul sau terapia PRF.

Published On: septembrie 25th, 2022 / Categories: Blefaroplastie / Tags: /