fbpx

Top 5 lucruri pe care esteticianul tău și-ar dori să nu le mai faci

Mar 4, 2020 | Dermatologie estetică

La fel cum stomatologul tău știe întotdeauna dacă te-ai spălat sau nu pe dinți între mese sau dacă folosești ața dentară în mod regulat, esteticianul tău are aceeași super putere când vine vorba despre cunoașterea domeniului său.

Așadar, lăsând diplomația deoparte, pentru a putea menține această față strălucitoare și pentru a-și pastra reputația intacta, esteticianul tău și-ar dori ca tu să nu mai faci următoarele 5 lucruri.

1. Întoarce-ți fața spre soare … dar nu fără protecție solară

Cine nu iubește căldura mângâierii soarelui pe pielea sa? Ceea ce, însă, nu îți va plăcea sunt daunele pe care acesta le poate provoca dacă nu aplici sârguincios protecția solară. Așa că fă-ți fericit esteticianului și pielea, și nu părăsi casa fără a aplica întâi o crema cu un factor de protecție solara (SPF) de cel puțin 30.

2. Esteticianul tău vrea ca tu să îți ții mâinile ocupate… și departe de față

Știm cu toții acea compulsiune de a ne atinge fața constant, dar încearcă să faci tot posibilul să nu cedezi. Mai ales dacă ai pielea sensibilă sau ești predispus la leziuni. Scărpinatul feței și ruperea coșurilor poate provoca cicatrici urâte și poate duce chiar la infecții. Mai bine, permite-i esteticianului să îți spună cum să îți tratezi imperfecțiunile pielii.

3. O schimbare nu te face întotdeauna bine

O rutină de îngrijire a pielii funcționează cel mai bine atunci când este doar atat: o rutină. Nu îți schimba rutina încercând fiecare produs nou sau trend care apare pe piață. Dacă dorești să încerci ceva nou, consultă-te mai întâi cu medicul tău estetician. Acesta este un profesionist, pregătit în domeniu, și, de obicei, cunoaște mai bine noile produse în trend și poate decide dacă ar trebui să le utilizezi sau nu. Amintește-ți, pielea ta este importantă atât pentru tine, cât și pentru esteticianul tău.

4. Să nu ai încredere în nimeni – cu excepția profesionistului licențiat

Nu mai lua în considerare sfaturile tuturor surselor fără pregătire formală. Regimul tău de îngrijire și frumusețe este personal, iar cariera unui medic estetician se învârte în jurul câștigării încrederii tale, oferindu-ți tratamentele potrivite afecțiunii tale și sfaturi profesionale. Iar dacă nu ai încredere în esteticianul tău autorizat, de ce mai ești aici?

5. Respectul arătat față de esteticianul tău

Prețuiește timpul esteticianului tău la fel de mult cum îți prețuiști propriul timp. Astfel, nu face anulari fix în ziua programări. Mai rău, nu considera că este în regulă dacă, pur și simplu, nu te mai prezinți deloc. Nu numai că în felul acesta îi încurci programul, dar acesta poate literalmente riscă să scoată bani din buzunar, atunci când altcineva ar fi putut să fi rezervat în acel loc.

Lupta pentru o piele frumoasă necesită angajamentul și dedicarea unui „soldat”, care are în minte cel mai bun interes pentru pielea ta în orice moment. Este un sentiment minunat să poți ajuta oamenii să își iubească pielea. În plus, industria estetica și welness se dezvoltă într-un ritm alert, deci există cu siguranță un tratament potrivit pentru problemele cu care și tu te confrunți în materie de ten, astfel că nu ezita să ceri sfatul unui specialist. Nu mai aștepta nici măcar o zi în plus și fă-ți o programare!