fbpx

Tratament cearcăne, opțiuni și alegeri potrivite

Jul 1, 2020 | Dermatologie estetică

Mulțumită științei și tehnologiei în materie de tratamente, la ora actuală avem destule opțiuni de tratare a cearcănelor. Fiecare tratament cearcăne poate fi mai eficient sau mai puțin eficient. Poate avea o durată scurtă sau mai lungă. Dacă vorbim despre remedii cearcăne care sunt simple, pentru unele persoane va fi eficientă o cremă pentru îngirijrea zonei ochilor. Alte persoane au nevoie de tratamente complexe.

Apariția cearcănelor în jurul ochilor adesea este înțeleasă greșit. Majoritatea omenilor consideră că are legătură cu vârsta. De fapt, există numeroase motive pentru care unele persoane sunt mai predispunse la apariția cearcănelor: genetica, stilul de viață, lipsa somnului sau expunerea la razele ultraviolete.

Vom dezbate toate aceste soluții pentru cearcăne la ochi. Pentru ca tu să poți lua decizia corectă. Nu înainte de a explica puțin cauzele apariției cearcănelor. Apoi urmează să exemplificăm fiecare tratament cearcăne.

Cauzele genetice

Ele există din nefericire și afectează inclusiv persoane tinere. De regulă, aceste persoane pot numi pe cineva în familia lor care se confruntă cu această problemă. Așadar, au fost înzestrați genetic cu acest defect minor, care însă poate fi agravat de un stil de viață haotic. Dacă persoanele în cauză fumează, consumă alcool sau pierd multe nopți la rând, posibil ca problema să se agraveze.

Existând deja o cauză ereditară cunoscută, este mai simplu să luăm masuri de prevenție decât de corectare. Pe termen lung vom fi mai câștigați, financiar și în privința rezultatelor. Aici mergem direct pe mâna unui specialist dacă dorim remedii cearcăne.

Vârsta

La pacienții în vârstă cearcănele sunt o cauză întâlnită des. Este normal, lipsa colagenului și a elastinei din corp determină ca tenul să își piardă elasticitate. Gravitația afectează tenul, implicit se produce o migrare a țesutului adipos. Pe scurt, tenul se lasă.

Există două tipuri de cearcăne la ochi pentru pacienții în vârstă:

  • Cele care prezintă decolorare și un gol al zonei de sub ochi, dând aspectul de oboseală sau un aspect bolnăvicios.
  • Persoanele cărora le migreză țesutul adipos, acesta regăsindu-se între zona obrajilor și a pleoapei de jos. De regulă la aceste persoane apar acele cearcăne la ochi cu aspect ridicat, dar cu pielea subțire și colorată închis. Acel colorat închis vine de la lumina care pică de sus, creând o umbră peste chipul persoanei, exact în zona problematică.

Specialistul va recomanda tratament cearcăne cu filler, care să întinerească și să readucă tenlui acele ingrediente pe care le-a pierdut odată cu trecerea timpului. O simplă cremă va fi folosită doar pentru întreținere, nu pentru remedii cearcăne.

Mâncărimea și alergiile

Persoanele predispuse la alergii sau cu sensibilitate în zona ochilor, sunt predispuse la cearcăne la ochi. Mâncărimea, spun majoritatea medicilor dermatologi, pe termen lung va cauza înegrirea zonei. De aceea este bine ca înainte de a alege un tratament cearcăne, să afli și cauza lor.

Pentru că s-ar putea să ai parte de un tratament bun, dar cauza să persiste și astfel să nu te poți bucura de el pe termen lung.

Așadar vom merge la o clinică specializată, care să ofere servicii multiple. La MedLink Center ne ocupăm atât de dermatologie estetică, cât și de dermatolgie patologică. Vei avea parte de servicii multiple, de un diagnostic corect și de tratament cearcăne potrivit ție.

Efectul Tyndall

Există inclusiv fenomene diferite și dificil de tratat. Un exemplu este Efectul Tyndall, în care pare că avem cearcăne la ochi datorită faptului că vasele de sânge refracteză lumina atunci când aceasta pică pe zona lor.

Acest tip de cearcăne la ochi pot fi tratate cu un peeling chimical dacă se ajunge din timp la medicul specialist. De asemenea, dacă există acel spațiu gol care fac ochii să pară afundați, se poate corecta printr-un tratament cearcăne cu filler.

Acum că am discutat despre cele mai întâlnite situații legate de cearcăne la ochi, putem vorbi și despre remedii cearcăne.

Tratamentul laser

Tratamentul laser este unul folosit pentru a întinde pielea în jurul ochilor. Stimulează producția de colagen, făcând pielea să pară mai plină. Pentru unele persoane poate funcționa, însă rar se întâmplă acest lucru.

Laserul nu este recomandat ca tratament cearcăne, el subțiază pielea din zona ochilor, determinând o sensibilizare a tenului. Va fi nevoie de o atenție sporită în acest caz, o întreținere mai atentă a tenului.

Perioada de recuperare după o astfel de intervenție este de la două zile până la o săptămână, depinzând cât de agresiv este acel tratament cearcăne. De asemenea, este unul dintre acele remedii cearcăne care poate să îți provoace alergii, arsuri sau bășici. Fiind vorba de laser și de o sensibilizare a zonei, poți avea o depigmentare a zonei de sub ochi și tenul poate fi predispus la infecții.

Înainte de a alege aceste tipuri de remedii cearcăne este indicat să mergi la un medic dermatolog. În funcție de tipologia tenului tău, de stilul de viață și de alte criterii, îți va putea recomanda tratament cearcăne potrivit.

Peeling chimical

Un peeling chimical poate fi o soluție bună ca tratament cearcăne. El adresează acea pigmentare sau nuanțare a cearcănelor. Avantajul este că poate fi un tratament cearcăne folosit atât pentru pleoapa de jos, cât și pentru cea de sus.

Aceste remedii cearcăne vor trata petele pigmentare și cele cauzate de razele UV. Vor rezolva decolorarea și vor reda pielii de sub ochi aspectul neted, tineresc.

Peeling-ul chimical este un tratament cearcăne făcut de un medic estetician, în clinici specializate. Este un remediu cearcăne ușor, cu perioadă de recuperare de o zi. Fiind non-invaziv și cu rezultate bune, pe un termen lung.

Operația de îndepărtare a țesutului adipos

Țesutul adipos de sub ochi, care crează nu doar cearcăne la ochi, dar și acele pungi inestetice, pot avea drept tratament cearcăne operația. Este o operație estetică, făcută de către o echipă de medici desigur, în clinici specializate.

Fiind vorba de un tratament cearcăne invaziv, o operație, există destul de multe riscuri. Începând cu anestezia, până la perioada de recuperare și infecțiile. O operație tratament cearcăne făcută într-o zonă atât de sensibilă, cum este zona ochilor, poate provoca incluisv defecte care au legătură cu nervii din zonă sau poate provoca alte probleme.

Așadar înainte de a alege acest tip de tratament cearcăne ar fi bine să te documentezi și să vorbești cu un medic estetician. De asemenea, poți consulta mai mulți medici esteticieni, pentru a vedea care sunt soluțiile opționale pentru cearcăne la ochi.

Injecțiile cu filler ca remedii cearcăne

Un tratament cearcăne de succes sunt injecțiile cu filler. Durata lor poate fi de la 18 luni până la 24 de luni, depinzând foarte mult de tipul de filler. Este un tratament cearcăne non-invazit și destul de accesibil.

Tratamentul cu filler pentru cearcăne la ochi va umple zona și va reda acel aspect tineresc, sănătos, făcând acea uniformizare dintre zona ochilor și obraji. Acest tratament cearcăne este unul simplu și de durată. Efectele se vor observa imediat, iar timpul de recuperare este scurt: câteva zile în care va trebui să respecți indicațiile medicului specialist.

Avantajul acestui filler ca tratament cearcăne este faptul că va rezolva inclusiv aspectul ridurilor din jurul ochilor, acolo unde ele există. Așadar este un tratament cu efecte multiple, nu doar pentru cearcăne la ochi.

Fillerul cu acid hialuronic are darul de a reda aspectul tineresc al pielii, reușind să remedieze unele defecte minore.

Măsuri de prevenție pentru cearcăne la ochi

Ar fi bine să cunoaștem care sunt aceste măsuri de prevenție, înainte de a ajunge la medicul specialist pentru tratament cearcăne. Mai mult decât atât, aceste măsuri de prevenție a cearcănelor ar trebui aplicate în special dacă am mers la un tratament cearcăne și suntem mulțumiți. Pentru a prelungi efectul unui tratament cearcăne:

Poartă cremă cu protecție solară, pe față dar și pe alte zone ale corpului. Razele soarelui îmbătrânesc prematur, nu este un mit, este un efect dovedit. Crema cu protecție solară îți va da acea siguranță zilnică.

  • Odihnește-te. Odihna este esențială pentru orice tratament cearcăne. Atât înainte, cât și după. Depinde foarte mult de tine. Unele persoane sunt în regulă și pot dormi cinci sau șase ore pe noapte, altele au nevoie de zece ore. Găsește care este ritmul tău și nu te abate de la el decât atunci când intervin situații neprevăzute. Adică rar.
  • Bea apă. Hidratează-te. Corpul tău se va simți în formă dacă bei cantitatea de apă necesară.
  • Folosește creme cu acid hialuronic, sau fillere. Cu cât acorzi mai multă atenție tenului tău, cu atât se va observa și vei arăta bine. Prin urmare, te vei simți bine.
  • Evită fumatul. Dacă privești majoritatea fumătorilor, au tenul afectat și nu numai. Consumul de nicotină are efecte nocive nu doar asupra corpului ci și asupra aspectului tău în general.
  • Poată pălării sau șepci vara. Protejează-te de soare!
  • Încearcă să nu freci zona ochilor. Dacă ai o sensibilitate consultă un medic dermatolog sau un medic oftalmolog. Remediază înainte de un tratament cearcăne.

Folosește cremele potrivite pentru zona ochilor. Adresează-te unui medic dermatolog, care va ști ce să îți recomande în funcție de tipologia tenului. Dacă nu vei observa îmbunătățiri, poți discuta iar cu medicul dermatolog pentru a alege acel tratament cearcăne potrivit ție. Acționează astfel încât să iei decizia cea mai bună în ceea ce privește un tratament cearcăne

Consultațiile la specialist sunt absolut necesare

În majoritatea situațiilor un tratament cearcăne este însoțit de consultația la medicul specialist. Tocmai pentru că doar astfel vei obține rezultatele dorite. Un medic specialist va ști ce să îți recomande, pentru că nu orice tratament cearcăne ți se va potrivi.

Mai ales că vorbim despre situații care sunt personale. Unii oameni pot începe să aibă cearcăne imediat ce au trecut de adolescență și sunt adulți tineri, alte persoane norocoase, le vor avea abia la bătrânețe. Așadar nu putem vorbi de același tratament cearcăne pentru fiecare. Depind de particularitățile fiecăruia, având în vedere că manifestarea cearcănelor este atât de variată.

Ceea ce este bine să cunoaștem este că zona ochilor este una foarte sensibilă, așadar vom evita tot ce ar putea avea potențial iritant. Încă din adolescență este indicat să mergem la medicul dermatolog pentru a afla ce tip de ten avem și care sunt cremele cu care tenul nostru se împacă. Pentru a acorda îngrijire inclusiv zonei ochilor.

Și cum am mai precizat mai sus, un tratament pentru zona ochilor nu înseamnă că nu ne vom mai îngriji de acea zonă. Din contră. Pentru ca tratamentul să se mențină, pentru ca acel aspect tineresc și neted să rămână pe un termen cât mai îndelungat, este nevoie să îngrijim zona ochilor cum se cuvine. Toate aceste detalii le putem discuta atât cu medicul dermatolog, cât și cu medicul estetician, care în funcție de tipologia nostră și de istoric, ne va face recomandările potrivite.

Ar fi bine să nu renunți la ideea unui remediu, știm că este foarte greu în special pentru că este uman să ne comparăm cu cei din jur. În special cu alții mai tineri sau care sunt mai avantajați genetic. Însă ar fi bine să știm că există soluții și ele sunt din ce în ce mai accesibile.

Cearcănele pot modifica structura feței, făcându-ne să arătăm mai obosiți, indisponibili sau ne pot îmbătrâni prematur. Sunt o problemă care pentru unele persoane poate deveni un complex interior. De aceea este bine să conștientizăm faptul că unii dintre noi avem unele defecte și că ele pot fi remediate ușor. De asemenea, să conștientizăm că acele defecte nu ne definesc ca persoană.

Chiar dacă vorbim de o zonă atât de sensibilă, există tratamente non-invazive cum sunt injecțiile cu acid hialuronic sau peelingurile chimicale care ne vor garanta rezultatele dorite. Ele netezesc, ridică zona ochilor și îi redau frumusețea.

De asemenea în paralel poți consulta un medic specialist pentru a afla dacă nu ai alte probleme de sănătate. La MedLink Center ai opțiunea de a consulta medicii inclusiv pentru astfel de probleme, poți face analize în cazul în care tiroida este cea care îți cauzează cearcănele sau poate o retenție de apă. Îți oferim posibilitatea de a rezolva nu doar o problemă cât și acea cauză interioară care a provocat-o de la bun început! Pentru ca tu să te poți bucura pe termen lung de o schimbare de look mult visată.