fbpx

9 lucruri pe care să (NU) le faci la epilarea cu ceară la subraț

May 20, 2020 | Epilare definitivă

Îndepărtarea părului de la subraț este o alegere personală și, indiferent dacă o faci pentru preferințe, estetică sau igienă, a devenit totuși o treabă veșnică.

În timp ce bărbieritul se simte ca o soluție mai ușoară pentru părul de la subraț, necesită întreținere frecventă, iar rezultatele nu sunt întotdeauna netezite. Dacă te-ai săturat să te razi în zona axilei în fiecare zi și ești la început cu privire la epilarea cu ceară, am rezumat lucrurile și urmează să împărtășim cu tine ce să faci și ce nu în timpul sesiunii de ceară.

Lucruri pe care SĂ LE FACI atunci când te epilezi cu ceară la subraț

1) Crește-l

Părul tău de la axilă trebuie să fie suficient de lung pentru ca orice ceară să-l prindă (aproximativ lungimea unui bob de orez). Acest nivel de creștere a părului durează de obicei între 3 și 4 săptămâni de la o ceară anterioară sau aproximativ o săptămână de la ultima dată când te-ai bărbierit.

2) Exfoliază-ți pielea

Exfoliază cu ușurință zona axilei cu o mită sau un scrub pentru a îndepărta orice murdărie, curăță pielea de celulele moarte ale pielii și pentru a preveni părul încrucișat. Bratele tale sunt sensibile, deci asigură-te că te exfoliezi ușor pentru a evita abraziunea pe piele. Ar trebui să exfoliați cu câteva zile înainte de a planifica ceara.

3) Curăță și usucă-ți brațele

Primul pas pentru a-ți epila zona axilei este să te asiguri că aceasta este curată. Ceara nu se va lipi de axile transpirate sau lipicioase, așa că evită activitatea fizică și oprește-te din a folosi uleiuri, loțiuni sau deodorante înainte de sesiunea de ceară. Curăță zona cu apă și săpun, apoi usucă complet pielea înainte de epilare.

4) Cunoaște-ți tipul de păr de la subraț

Părul sub braț poate crește atât în ​​sus, cât și în jos, așa că asigură-te că lucrezi în secțiuni. Împarte sesiunea de ceară în două secțiuni folosind o ceară tare, cum ar fi ceara de perle de cărbune, astfel încât să ai mai mult control atunci când aplici produsul.

5) Îngrijire ulterioară în zona subraț

Ceara de cărbune include un ulei esențial de calmare post-ceară pentru îngrijire, pentru a ajuta la eliminarea reziduurilor care au fost lăsate în urmă și la calmarea pielii după epilare. Asigură-te că arunci o loțiune fără parfumuri pe zona proaspăt cerată pentru a îți menține pielea hidratată.

Lucruri pe care SĂ NU LE FACI atunci când te epilezi cu ceară la subraț

6) Ține pielea sensibilă de la subraț departe de ceară

Evită epilarea în cazul în care brațele tale au arsuri solare, erupții cutanate, țesuturi cicatrice recente, cosuri sau alte iritații. Dacă ai pielea sensibilă, îți vei dori să efectuezi un test de 24 de ore pe o zonă mică pentru a vedea cum reacționează pielea ta înainte de a continua cu o sesiune de ceară completă. Un alt sfat util este să eviți consumul de alcool sau cofeină înainte de sesiune, deoarece acest lucru poate provoca pielea să fie mai sensibilă în timpul epilării cu ceară.

7) Nu epila cu ceară aceeași zonă de la subraț de două ori

Ceara pe aceeași zonă a pielii, de mai multe ori, va provoca iritații. Optează pentru pensete pentru a îndepărta orice păr de sub braț pe care îl poți avea.

8) Nu purta haine strânse

Purtarea de îmbrăcăminte strânsă poate provoca frecarea și iritarea pielii tale de la subraț proaspăt cerate. Pielea trebuie să respire, așa că asigură-te că porți haine care se potrivesc mai degrabă care să fie strâmte.

9) Nu folosi produse parfumate timp de 24 de ore pe pielea de la subraț

Acestea includ elemente precum spray-urile corporale, deodorantul, scrub-urile sau bronzatorul. Vă pot irita foliculii de păr deschiți.