Tot mai multe femei, dar și din ce în ce mai mulți bărbați aleg să facă epilare inghinală cu diverse metode. Deși a fost o vreme motivul mai multor controverse, epilarea inghinală este o practică ce nu ar trebui să te îngrijoreze din punct de vedere medical, spun mai nou doctorii. Și prin asta se referă și la îndepărtarea parțială, cât și totală a părul pubian.

Un studiu din 2019 concluzionează, spre exemplu, că practicile de epilat inghinal nu influențează riscul de transmitere a bolilor cu transmitere sexuală, ci lipsa măsurilor binecunoscute de protejare.

Fie din motive de igienă, fie pentru a deveni mai sexy pentru parteneri, marea majoritate a femeilor apelează la o metodă sau alta de epilare inghinală. Iată 5 dintre cele mai folosite în România, dar și în lume, și ce ar trucuri ar trebui să știi despre fiecare în parte.

Epilare inghinală la femei

Dintre atâtea metode de epilare inghinală la femei, nici nu e de mirare că nu știi dacă metoda aleasă de tine este cea mai bună pe care o puteai alege.

Există creme depilatoare, ceară, pastă de zahăr, lamă de ras și epilare inghinală definitivă cu laser. Și niciuna nu face la întâmplare. Toate au dichisul lor.

Cea mai de durată epilare inghinală la femei a fost, până de curând, cea cu ceară. Însă această metodă dureroasă ce trebuie repetată la 2-3 săptămâni, a început să fie abandonată și înlocuită cu epilare cu laser, care, deși este costisitoare, are beneficii de necontestat.

Dacă nu îți permiți încă să faci epilare definitivă inghinal, pune-o pe lista de dorințe și descoperă în cele ce urmează cum să faci corect tipul de epilare pe care îl folosești în prezent. Fie el cu ceară, lama, cu pastă de zahăr.

Epilare definitivă inghinal

Cea mai nedureroasă, sigură și eficientă modalitate de a îndepărta părul din jurul regiunii pubiene este prin epilare cu laser făcută de un profesionist într-o clinică medicală.

Tratamentul de epilare definitivă inghinal (cu laser) este din ce în ce mai solicitat, având în vedere că rezultatele sunt de departe cele mai de lungă durată. Comparativ cu epilarea cu ceară, unde rezultatele epilării durează între 2 până la 5 săptămâni, la epilarea cu laser, rezultatele durează de la 6 până la 12 luni.

Doar cu un laser profesional poți face epilare inghinală totală. Dispozitivele casnice cu lumină pulsată nu pot fi folosite în zona genitală și perianală. De aceea, cea mai solicitată zonă de epilare definitivă cu laser din clinici și saloane este cea inghinală.

Pentru majoritatea persoanelor, o epilare definitivă inghinal cu laser nu este dureroasă. Însă, pentru unele persoane poate provoca un oarecare disconfort. În orice caz, acest disconfort nu se compară cu durerea provocată de epilarea cu ceară. Pentru un număr nesemnificativ de persoane, disconfortul e similar cu senzația de arsură de la soare

Cum se face epilare definitivă inghinal

O ședință de epilare definitivă inghinal durează aprox. 15 minute, timp în care medicul sau tehnicianul aplică o cremă anestezică. Ulterior, este aplicat un gel rece, cât timp laserul este acționat.

Ce e bine să știi:

 1. Documentează-te despre epilarea definitivă. Există mai multe tipuri de tehnologii cu care se face epilare definitivă. Unele mai vechi, altele mai noi. Unele care funcționează pe orice tip de piele (precum laserul cu diodă), altele doar pe tipurile de piele deschise și părul de culoare închisă. Unele pot face epilare inghinală totală, altele nu. La unele clinici, prima ședință de epilare inghinală cu laser este cadou, astfel încât să încerci pe propria piele cum este acest tip de epilare și să te decizi dacă urmezi tot tratamentul pentru a scăpa de părul pubian pentru 6 până la 12 luni.
 2. Programează-te la un consult și pune întrebări pentru situația ta concretă. Numărul de ședințe de tratament poate varia în funcție de culoarea ta de piele și de păr.
 3. Respectă regulile necesare înainte de a face epilarea cu laser. (nu te epila cu ceară cu două săptămâni înainte și nu sta la plajă cu două zile înainte de ședință)
 4. Rade părul pubian cu o lamă de ras înainte cu o zi de ședința de epilare cu laser.
 5. Fă epilarea cu laser. După prima ședință vei putea vedea deja că părul crește mai rar. Însă va fi nevoie de mai multe ședințe cu laser pentru a reduce 90%-100 % din densitatea părului.
 6. Repetă ședințele la interval de o lună (sau la cât îți recomandă specialistul clinicii) până când ești mulțumită de rezultate.

Cum să te razi în zona pubiană

De departe, să-ți razi părul pubian cu lama de ras este cea mai ieftină metodă, însă cu cele mai multe dezavantaje, dintre care rănirea este dintre cele mai neplăcute, urmată de creșterea părului după 1-3 zile.

Iată instrucțiunile pas cu pas, din partea dermatologilor și ginecologilor, pentru a reduce riscul de a te tăia cu lama de ras:

 1. Fă duș sau baie.
 2. Dacă părul pubian este mai lung de 2,5 centimetri, taie-l mai întâi cu o foarfecă. În caz contrar, riști să blochezi și să tocești lama de ras mai repede.
 3. Săpunește părul pubian cu spumă de ras sau săpun natural, fără chimicale și fără parfum.
 4. Întinde pielea și rade încet în sensul creșterii firelor de păr, pentru a reduce creșterea lor pe sub piele.
 5. Nu rade în același loc de două ori, mai ales dacă ești predispusă la foliculită.
 6. Când ai terminat, hidratează zona cu cremă sau ulei, pentru a evita iritarea și creșterea firelor de păr sub piele.

Ce e bine să știi:

 • Folosește o lamă de ras specială doar pentru zona inghinală. Nu o folosi și pentru alte părți ale corpului.
 • Când părul va începe să crească din nou, vei avea, cel mai probabil, mâncărimi.
 • Păstrează aparatul de ras într-un dulap, nu pe suportul de la duș.
 • Schimbă lama de ras după fiecare șapte utilizări sau mai devreme, dacă constați că sunt mici urme de rugină.

Ce trucuri de epilare inghinală recomandă doctorii

Cum să te epilezi cu ceară în zona inghinală, acasă

Epilarea cu ceară îndepărtează părul cu tot cu rădăcină, ceea ce înseamnă că te poți bucura de o piele netedă o perioadă mai lungă de timp. De obicei crește în 2-3 săptămâni, deși unei minorități mici și norocoase le crește părul după 5-6 săptămâni.

Epilarea inghinală acasă, folosind ceară costă rezonabil. Oricum, mult mai puțin decât la salonul cosmetic. Însă dermatologii recomandă epilarea cu ceară acasă doar pentru linia bikinilor. Nu și pentru o epilare inghinală totală, care poate fi complicată și chiar periculoasă, conform lor.

Instrucțiunile pas cu pas:

 1. Cumpără un kit de epilare cu ceară.
 2. Dacă părul pubian este mai lung de 1 centimetru, taie-l mai întâi cu o foarfecă.
 3. Încălzește ceara conform instrucțiunilor de pe cutie.
 4. Testează temperatura punând o bandă de ceară pe interiorul coapsei.
 5. Aplică ceara în strat subțire, în fâșii lungi de câțiva centimetri. Apoi ține pielea întinsă și smulge ferm banda de ceară de pe piele.
 6. Repetă.

La final, hidratează zona cu o cremă sau ulei și pune o pereche curată de chiloți.

Ce e bine să știi:

 • În cazul în care fâșia de ceară s-a uscat și nu se îndepărtează ușor, mai aplică încă un strat de ceară caldă peste.
 • Nu pune ceară încinsă pe piele.
 • Consistența cerii în momentul aplicării trebuie să fie ca a unei mieri mai vâscoase, care nu curge instant.
 • Urmează cu sfințenie instrucțiunile de pe ambalaj pentru a evita arderea sau rănirea pielii de orice fel.
 • Poți atenua durerea luând, cu 20 de minute înainte, un analgezic fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul și întinzând bine pielea înainte de a trage ferm banda de ceară.

Cum să te epilezi cu cremă depilatorie în zona inghinală

Da, este posibil să scapi de părul pubian și cu astfel de creme depilatoare care dizolvă părul aflat la suprafața pielii. Metoda aceasta de epilare este mai sigură decât cea cu lama de ras pentru că nu mai riști să te tai sau să te iriți în zona genitală. Rezultatele vor dura 1 până la 3 zile, adică aceeași perioadă ca și în cazul folosirii lamei de ras.

Instrucțiuni pas cu pas

Câteodată, instrucțiunile pot varia ușor de la o marcă la alta. Prin urmare, e bine să urmezi instrucțiunile de pe cutie, ca prioritate. În general, acestea specifică următorii pași:

 1. Aplică produsul.
 2. Lasă-l să acționeze, astfel încât să poată descompune cheratina din păr, făcându-l ușor de îndepărtat.
 3. Șterge zona inghinală unde ai aplicat produsul cu un prosop cald.

Ce e bine să știi:

 • Dacă ai o erupție cutanată cu mâncărime, îndepărtează produsul imediat și nu-l mai folosi pe viitor. În general, doctorii recomandă aplicarea cât mai rapidă a unei creme topice cu hidrocortizon și luarea unei pastile antihistaminice. Dacă erupția nu dispare în câteva zile, cel mai recomandat este să consulți medicul sau dermatologul.
 • Dacă ai pielea sensibilă, mai bine este să eviți folosirea acestui tip de produs. Cremele depilatoare tind să aibă ingrediente iritante.

Epilat inghinal cu profesioniști

Serviciile profesionale de epilare în saloane sau clinici medicale sunt, în mod evident mai scumpe, dar sunt invariabil cu rezultate de mai lungă durată. Cele mai uzuale sunt epilarea cu ceară profesională, epilarea definitivă cu laser și epilarea cu pastă de zahăr.

În cazul epilării cu un profesionist, o cosmeticiană sau un tehnician elimină părul din rădăcină prin metodele mai sus menționate. Marele avantaj nu este doar faptul că părul crește într-un interval de timp mai mare față epilarea cu lama de ras sau creme depilatorii, dar îndepărtează părul nedorit într-o zonă atât de greu accesibilă cum este zona inghinală.

Cum se face epilare inghinală cu ceară

Față de varianta de epilare inghinală de acasă, într-un salon cosmetic, o cosmeticiană este formată profesional și poate minimiza durerea și potențialele vătămări ale pielii. Rezultatele durează între 2 până la 5 săptămâni.

Cosmeticiana va aplica un strat de ceară caldă în zona inghinală, va întinde pielea și va smulge părul cu mișcări scurte în sensul invers al creșterii părului. Spre deosebire de acasă, cosmeticiana va avea acces pentru a face epilare inghinală totală.

Cum se face epilare inghinală cu pastă de zahăr

Epilarea cu pastă de zahăr este similară cu epilarea cu ceară, doar că în loc de ceară se folosește o soluție din apă fierbinte cu zahăr și suc de lămâie. Deși ai aceste ingrediente în bucătărie, nu încerca acest tip de epilare inghinală acasă pentru că sunt slabe șanse să îți iasă formula potrivită.

Cosmeticiana va aplica un strat de pastă de zahăr și va îndepărta cu aceasta părul din rădăcină. Spre deosebire de epilarea cu ceară tradițională, pasta de zahăr nu presupune folosirea benzilor de hârtie sau a altor ustensile. Doare mai mult decât epilarea cu lama de ras, dar mai puțin decât epilarea cu ceară profesională. Te poți aștepta ca rezultatele să dureze între 2 și 5 săptămâni.

Cum se face epilare inghinală cu laser

Tratamentul de epilare inghinală cu laser este din ce în ce mai solicitat, având în vedere că rezultatele sunt de departe cele mai de lungă durată. Comparativ cu epilarea cu ceară, unde rezultatele epilării durează între 2 până la 5 săptămâni, la epilarea cu laser, rezultatele durează de la 6 până la 12 luni.

Doar cu un laser profesional poți face epilare inghinală totală. Dispozitivele casnice cu lumină pulsată nu pot fi folosite în zona genitală și perianală. De aceea, cea mai solicitată zonă de epilare definitivă cu laser este cea inghinală.

Pentru majoritatea persoanelor, tratamentul cu laser nu este dureros. Însă, pentru unele persoane poate provoca un oarecare disconfort, similar cu senzația de arsură de la soare.

O ședință durează aprox. 15 minute, timp în care medicul sau tehnicianul aplică o cremă anestezică. Ulterior, este aplicat un gel rece, cât timp laserul este acționat.

Ce e bine să știi:

 1. Documentează-te despre epilarea definitivă. Există mai multe tipuri de tehnologii cu care se face epilare definitivă. Unele mai vechi, altele mai noi. Unele care funcționează pe orice tip de piele (precum laserul cu diodă), altele doar pe tipurile de piele deschise și părul de culoare închisă.
 2. Programează-te la un consult și pune întrebări pentru situația ta concretă. Numărul de ședințe de tratament poate varia în funcție de culoarea ta de piele și de păr.
 3. Respectă regulile necesare înainte de a face epilarea cu laser.
 4. Rade părul pubian cu o lamă de ras înainte cu o zi de ședința de epilare cu laser.
 5. Fă epilarea cu laser. După prima ședință vei putea vedea deja că părul crește mai rar. Însă va fi nevoie de mai multe ședințe cu laser pentru a reduce 90%-100 % din densitatea părului.
 6. Repetă ședințele la interval de o lună (sau la cât îți recomandă specialistul clinicii) până când ești mulțumită de rezultate.

La clinica Medlink Craiova, prima ședință de epilare inghinală cu laser este cadou, astfel încât să încerci pe propria piele cum este acest tip de epilare.

Epilare definitivă cu Laser Dioda în Craiova

Metode populare pentru epilarea inghinală

Rasul rămâne cel mai popular mod de a îndepărta părul pubian datorită comodității sale, în timp ce alte alternative, cum ar fi îndepărtarea părului cu laser, oferă comoditate și rezultate pe termen lung. Dermatologii recomanda ca, indiferent de metoda pe care o alegi, să te asiguri că ai curățat zona corect înainte de a îndepărta părul.

Pentru a alege cea mai bună metodă pentru epilarea inghinală, ia în considerare rezultatele pe care le cauți, beneficiile pe termen lung pentru sănătatea pielii și bugetul la care te raportezi.

Unele metode de epilare inghinală nu vă vor oferi aceste rezultate pe termen lung. Fie că pui în balanță avantajele și dezavantajele fiecărei tehnici sau că încerci să reduci la minimum efectele secundare, ți-am pus la dispoziție un ghid pentru toate nevoile tale de îndepărtare a părului.

Rasul

Majoritatea femeilor au început epilarea inghinală cu lama de ras și pentru multe aceasta rămâne metoda cea mai la îndemână. Și, deși rasul este convenabil și rentabil, poate fi  destul de greu de întreținut.

Aparatele de ras nu vor oferi rezultate de lungă durată în epilarea inghinală, deoarece netezimea durează doar una până la trei zile. De asemenea, vă poate face să aveți zone „înțepătoare” între ședințele de ras.

Dacă bărbieritul rămâne o opțiune pentru tine, fie ca o alegere, fie ca o salvare de ultim moment, urmarea pașilor corecți este esențială pentru obținerea celor mai bune rezultate în epilarea inghinală sau în alte zone ale corpului. Mai întâi, fă un duș sau o baie pentru a slăbi foliculii de păr. Exfoliază ușor cu un prosop sau un burete de baie, apoi folosește cremă de ras înainte de epilarea inghinală cu lama de ras.

Folosirea unui aparat de ras obișnuit este mai sigur decât unul electric, deoarece acesta va diminua riscul de tăieturi sau iritații. Orice ai face, folosește o lamă nouă proaspătă, deoarece una prea folosită este periculoasă.

Se recomandă să nu depozitezi aparatul de ras în duș, deoarece acest lucru poate crea un teren de reproducere pentru bacterii.

lama de ras crema depilatoare epilarea inghinala laser medlink center craiova

Dezavantajul folosirii lamei de ras este uzarea prea rapida a lamei de ras și apariția firelor de păr sub piele, dar avem câteva sfaturi pentru a te ajuta.

În primul rând, folosește lama în direcția creșterii părului ori de câte ori este posibil, pentru a evita iritația. Crema cu cortizon poate fi aplicată imediat ce ai terminat. Unii dermatologi recomandă refrigerarea cremei pentru a răci imediat zona pe care vei folosi aparatul de ras. Încarcă un ser de după bărbierit, ulei sau cremă pentru a opri apariția firelor de păr crescute sub piele.

Creme pentru îndepărtarea părului

Cremele de epilare fără prescripție medicală, numite și creme depilatoare, sunt formulate cu substanțe chimice care deteriorează părul, slăbind fiecare fir până la punctul de cădere. Sunt o metodă neudureroasă pentru epilarea inhinală. Odată ce procesul este finalizat (de obicei aproximativ 10 până la 20 de minute) părul poate fi șters împreună cu excesul de cremă.

Avantajele acestei opțiuni sunt că este relativ rapidă și cremele sunt de obicei ieftine și ușor de procurat.

Procesul poate avea o întreținere ridicată, deoarece părul va crește din nou în ritmul său natural, dar ceva mai subțire ca fir. Cremele depilatoare pătrund în piele prin foliculul pilos, dar nu vizează rădăcina, oferind o soluție mai durabilă decât rasul pentru epilarea inghinală.

Dezavantajul este că produsele pot avea un miros chimic, neplăcut. Cremele depilatoare pot fi, de asemenea, destul de iritante pentru piele, mai ales în epilarea inghinală, sau pot provoca reacții alergice. Acordă atenție ingredientelor și instrucțiunilor, deoarece dacă sunt lăsate pe piele prea mult timp, acestea pot provoca o arsură chimică.

laser epilarea inghinală metode nedureroase păr nedorit medlink center craiova

Îndepărtarea părului cu laser pentru epilarea inghinală

Această procedură implică o lumină laser care acționează asupra foliculilor de păr pentru a-i îndepărta definitiv. Procesul, care durează aproximativ șase ședințe pe o zonă distanțată la cinci săptămâni, poate reduce cantitatea de păr și chiar poate îndepărta definitiv părul indiferent de culoarea sau densitatea acestuia. Procedura poate ajuta și la eliminarea firelor de păr crescute sub piele

Deși aceasta este cea mai costisitoare tehnică, este una dintre cele mai rentabile opțiuni atunci când este calculată pe termen lung, fiind excelentă pentru epilarea inghinală.

Epilarea definitivă cu laser este nedureroasă, în zona genitală putând rezimți doar o ușoară senzație de pișcătură. Se folosește anestezic topic, care estse aplicat cu 20-30 de minute înainte pentru a reduce disconfortul.

Îndepărtarea părului cu laser diodă este eficientă și pentru persoanele cu pielea închisă la culoare, deoarece laserul țințește doar foliculii de păr. Acesta este motivul pentru care este important să efectuezi epilarea definitivă cu laser la medici sau specialiști autorizați, care pot alege dispozitivul laser potrivit în funcție de tipul de piele. Îți recomandăm mai întâi să o încerci pe o altă parte a corpului înainte de a apela la această medotă în zona inhinală.

Reține faptul că nu vei vedea rezultate imediate, deoarece foliculii de păr deteriorați pot dura câteva zile pentru a cădea complet. Dacă ai nevoie de întreținere între ședințe, folosirea lamei de ras este singura opțiune. Este important să eviți smulgerea firelor de păr timp de la patru până la șase săptămâni înainte de tratament. Rasul este o opțiune acceptabilă, deoarece taie firele de păr la nivelul pielii și lasă foliculii de păr intacți.

De fapt, rasul chiar este recomandat cu o zi înainte de tratament, astfel încât laserul să poată localiza foliculii mai ușor. De asemenea, nu este recomandat să expui pielea tratată la lumina soarelui sau la solar în timpul tratamentelor.

Pe termen lung, pentru epilarea inghinală, tratamentele cu laser sunt cea mai bună varianta non-invazivă.

Concluzii

Indiferent care este metoda pentru epilarea inghinală pentru care optezi, asigură-te că o efectuezi în deplină sigurnață. Epilarea definitivă cu laser diodă este cea mai eficientă, nedureroasă și confortabilă metodă de eliminare a părului nedorit. Dcaă vrei să o încerci, programează-te completând formularul de mai jos!

Published On: februarie 25th, 2022 / Categories: Epilare definitivă / Tags: , , /