Tehnologia IPL sau epilare definitivă cu dioda? Care funcționează mai bine pentru îndepărtarea părului definitivă a părului?

Cu atât de multe metode de epilare definitivă disponibile, e absolut firesc să-ți fie greu să evaluezi care este cea mai bună și ce avantajele și dezavantajele are fiecare dintre ele.

Epilarea cu laser continuă să fie una dintre cele mai căutate proceduri estetice din lume și din România. Dispozitive laser din ce în ce mai performante sunt disponibile în clinici medicale și saloane. Toate sunt bazate pe lumină și sunt eficace în reducerea semnificativă a creșterii părului nedorit în anumite condiții. Însă eficacitatea poate varia semnificativ în funcție de tehnologia utilizată. De aceea, în cele ce urmează vom face o comparație între epilare definitivă diodă și epilare IPL.

Ambele sunt metode de îndepărtare a părului pe bază de lumină, însă rămâne să descoperi singură care dintre ele este cea mai bună opțiune pentru tine.

Cum funcționează ambele tehnologii

Dispozitivele cu lumină intens pulsată (IPL) nu sunt efectiv lasere, ci lămpi cu raze care emit mai multe unde de lumină simultan.

Laserul cu diodă emite o lungime de undă de lumină cu o singură culoare specifică (și ocazional o a doua lungime de undă).

În ambele cazuri: și la epilare definitivă dioda, și la epilarea cu IPL, dispozitivele sunt direcționate către piele, energia luminii fiind transferată către rădăcina firului de păr.

Primul criteriu de luat în calcul când alegi IPL sau epilare definitivă dioda

Primele aspecte pe care vrei să le iei în calcul, înainte de toate, sunt nuanța ta de piele și culoarea părului. Tehnologia IPL funcționează doar dacă există un contrast vizibil între păr și piele. Mai exact, acestea au fost concepute pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare care au părul de culoare mai închisă. După standardul Fitzpatrick, acestea funcționează doar pe tipurile de piele I, II și III și care au părul șaten sau brunet.

Aparatele IPL nu sunt eficiente pentru persoanele cu ten măsliniu sau închis. Acest lucru este valabil și pentru persoanele cu părul roșcat, alb, gri sau blond. Laserele cu diodă sunt, așadar, singura opțiune pentru persoanele din aceste categorii.

Dintre toate metodele de epilare cu laser, cea cu laser diodă este metoda care s-a dovedit cea mai sigură, rapidă și eficientă în îndepărtarea părului pentru pacienții cu orice tip de nuanță a pielii și culoare de păr.

Laserele cu diodă continuă să depășească orice alte tehnologii de îndepărtare a părului nedorit, fie ele de tip IPL (lumină intens pulsată), laser Alexandrite, Ruby sau alte tipuri. Atât viteza, cât și eficacitatea laserului cu diodă face ca celelalte tehnologii să fie încadrate în tehnologii de generație mai veche la capitolul viteză, precizie și siguranță.

În medie, acestea sunt diferențele principale între epilare definitivă dioda și epilare cu IPL:

Tehnologii epilare definitivă în Craiova

Ce spun studiile clinice despre epilare definitivă dioda și epilare IPL?

Ar fi cu adevărat grozav să avem un singur răspuns clar dintr-un studiu amplu despre aceste două tipuri de epilare. Însă sunt destul de puține studii care au măsurat eficacitatea epilării cu IPL comparativ cu cea a epilării cu laser cu diodă. Din studiile făcute, se pare că există o mulțime de variabile la mijloc, precum tipurile de aparate, precum și tipologiile și etnia pacienților.

Conform acestui studiu, tratamentele de epilare definitivă dioda au avut rezultate similare cu cele realizate cu aparatele IPL profesionale de un anumit tip. Similaritatea a fost în termeni de durată, siguranță și eficacitate. Diferența majoră dintre ele a fost gradul de durere pe care l-au resimțit pacientele. Ședințele de epilare definitivă dioda au fost mult mai puțin dureroase decât cele făcute cu aparate IPL.

Un studiu efectuat pe 368 de pacienți cu tipurile de piele mai închisă (III, IV și V) folosind un laser cu diodă de 810 nm au avut rezultate foarte bune. Pacienții au fost foarte mulțumiți de rezultatele obținute, atât pe față, cât și în diverse zone ale corpului. De menționat că acest studiu nu include statistici comparative cu tehnologia IPL. Și nici nu ar fi fost posibil, pentru că pacienții care au pielea mai închisă (încadrată în tipul IV și V în standardul Fitzpatrick) nu pot fi epilați cu aparate IPL.

Cât de definitivă e o epilare definitivă dioda sau IPL?

Din păcate niciuna dintre ele nu este definitivă, deși este promovat astfel. De fapt, termenul corect ar fi de „reducere permanentă a creșterii părului”.

Atunci când faci epilare definitivă dioda sau IPL, dispozitivele aplică energie pe firele de păr, energia provocând daune termice foliculului de păr și papilei sale, reducând capacitatea acestuia de a produce păr în viitor. Părul crește astfel mai rar, mai subțire sau chiar mai deschis la culoare. Însă nu încetează să crească pentru totdeauna. Este nevoie de 1-2 ședințe de epilare pe an pentru a menține rezultatele obținute după un tratament complet.

Scurt sumar comparații epilare definitivă dioda și IPL

Epilarea cu IPL

 1. Nu funcționează decât pe tipurile de piele I, II și III.
 2. E mai dureroasă.
 3. E nevoie de mai multe ședințe de epilare.
 4. Emite mai multe lungimi de undă care nu ajung la rădăcina firului de păr.
 5. Ca urmare, țesutul poate fi afectat. Rezultă mai mult disconfort și mici traumatisme pentru piele.
 6.  Este o tehnologie mai veche.

Epilare definitivă dioda

 1. Funcționează pe toate tipurile de piele.
 2. E mult mai puțin dureroasă sau deloc dureroasă.
 3. E nevoie de mai puține ședințe de epilare.
 4. Emite o singură undă de lumină care ajunge exact la rădăcina firului de păr și o slăbește.
 5. Nu afectează țesutul, nici măcar la nivel molecular. Ceea ce rezultă mult mai puțin disconfort și mici traumatisme pentru piele.
 6. Este tehnologia laser de îndepărtare a părului de ultimă generație.

epilare definitiva cu laser dioda

CONCLUZIE

Dispozitivele IPL funcționează într-un mod similar cu laserele. Însă o fac mai puțin eficient și au rezultate mai slabe în îndepărtarea părului. Laserele cu diodă sunt mai precise, mai rapide și mai previzibile. Majoritatea pacienților au nevoie de 4 – 8 ședințe pentru un tratament complet de epilare. În plus, rezultatele epilării sunt mai de lungă durată. Totuși, în anumite studii, rezultatele reducerii părului cu IPS și laser diodă sunt similare, cea mai mare difererență fiind faptul că epilarea cu IPL este mai dureroasă decât epilare definitivă diodă.

Ca regulă de bază, persoanele cu pielea deschisă și cu părul închis la culoare pot avea rezultate bune atât cu un dispozitiv IPL, cât și cu laserul cu diodă.

Persoanele cu pielea și părul închise la culoare pot face doar epilare definitivă diodă sau cu laser Nd:YAG. Iar persoanele cu păr blond sau roșcat pot folosi doar laser cu diodă.

Încă ți-e greu să te decizi ce tip de tehnologie e mai potrivită pentru tipul tău de piele și păr? Vrei să afli părerea avizată a unui specialist înainte de a lua o hotărâre? Te așteptăm la clinica Medlink pentru o consultație gratuită.

Programează-te telefonic la 0770 982 559 sau fă o programare online.

Published On: martie 9th, 2022 / Categories: Epilare definitivă /