În războiul cu părul nedorit, e clar că epilarea cu laser câștigă detașat în fața oricărei alte metode de îndepărtare a părului, fie ea cu ceară, cu epilatorul, penseta sau cu cremă depilatoare. Dacă te-ai săturat de cât de des trebuie să înduri aceste acțiuni repetitive, testarea epilării definitive cu laser cu câteva ședințe de epilare axilă pot fi ocazie excelentă să o încerci pe propria piele și să îți dai seama de rezultate.

La unele clinici și saloane o primă ședință de epilare axilă este gratuită. Dar înainte de-ți face o programare, este important să știi câteva adevăruri. În timp ce tratamentul cu laser oferă rezultate incomparabile cu celelalte metode de epilare, e bine să știi din capul locului că nu este o epilare definitivă. Deși este prezentată astfel de multe saloane, epilarea cu laserul înlătură 70-90% din densitatea părului, fiind nevoie de alte 1-2 ședințe de întreținere anuale după finalizarea unui tratament complet.

Rezultatele finale ale epilării cu laser diferă de la o persoană la alta. Când faci ședințe de epilare axilă cu laser, rezultatele sunt de departe cele mai de lungă durată. Comparativ cu epilarea cu ceară, unde rezultatele epilării durează între 2 până la 5 săptămâni, la epilarea cu laser, rezultatele durează luni întregi de zile.

Rezultatele diferă de la o persoană la alta în funcție o serie de trăsături personale. Nuanța pielii, culoarea părului și grosimea părului sunt cele trei caracteristici principale care determină câte ședințe sunt necesare pentru un tratament complet și ce tipuri rezultate obții. De aceea, testând pe propria piele epilarea definitivă cu laser începând cu 2-3 ședințe de epilare axilă poate fi o alegere mult mai bună decât un tratatment complet pentru tot corpul.

Ce trebuie să faci cu 24 de ore înainte de prima ședință de epilare axilă cu laser?

Pentru ca ședința de epilare cu laser să fie reușită din mai multe puncte de vedere, e esențial să urmezi acești pași pregătitori:

1. Înainte de a te epila cu laser, firele de păr nu ar trebui smulse din rădăcină (cu ceară, epilator sau penseta) înainte de ședința de epilare axilă. Ideal e chiar cu 2-4 săptămâni înainte.

2. Rade părul de la axilă cu lama de ras cu 12-24 de ore înainte de ședința de epilare. Nu folosi cremă depilatoare, pentru că laserul nu va putea acționa eficient asupra rădăcinilor firelor de păr.

3. Spală-te la subraț și lasă pielea complet curată și nu aplica deodorant, uleiuri, creme hidratante sau loțiuni. Altfel vei risca să îți apară depigmentări în zona tratată.

epilare axila cu lama de ras

Ce trebuie să eviți înainte de ședința de epilare cu laser?

Pentru epilarea cu laser pe orice zonă a corpului este contraindicată bronzarea naturală sau artificială, la salon cu 2-3 saptamani inainte. Având în vedere că zona axilei este în mod firesc ferită de razele soarelui, poți faci ședința de epilare axilă în orice moment al anului.

Pentru orice zone ale corpului mai decizi să faci epilare cu laser, e bine să știi că poți face epilarea în orice sezon, atâta vreme cât te ferești de expunerea la soare sau folosești o cremă cu factor de protecție solară mare, de preferat +50.

Medicamente contraindicate

O serie de medicamente cu efect fotosensibilizant sunt contraindicate. Asigură-te că cel puțin cu două zile înainte de ședințe nu ai luat aspirină sau alte antiinflamatoare. Altfel, riști să îți apară temporar pete roșii-violacee din cauza spargerii unor mici vase de sânge.

Dacă iei orice tip de medicament din cele menționate mai jos, asigură-te că te programezi la un consult înainte de a face propriu-zis epilarea. Medicamente împotriva acneei precum Accutane / Roaccutane au un puternic fotosensibilizant, iar pentru a face epilare cu laser administrarea lui trebuie întreruptă cu minimum 2 luni înainte de epilare.

Contraindicate sunt și alte clase de medicamente, precum anumite antibiotice (grupa tretracicline), antinflamatoare, antireumatice. Și anumite contraceptive orale, medicamente antihistaminice (anti-alergie), diuretice sau psihiatrice sunt contraindicate.

Nu te programa la o ședință de epilare cu laser dacă:

  • ești însărcinată;
  • suferi de lupus sau vitiligo;
  • ai fost la solar sau ești bronzată la axilă;
  • ai răni sau infecții cutanate la axilă;
  • dacă ai tatuaje pe axilă.

Cum decurge o ședință de epilare axilă cu laser?

Procedura este ușoară și relativ nedureroasă. Rezultatele variază în funcție de tehnologia laser și tipologia ta. În mare, procedura începe prin evaluarea pielii de către medic sau tehnician și ajustarea setărilor laserului în funcție de nuanța pielii și culorii tale de păr. Apoi va fi aplicat un gel de răcire la subraț pentru a proteja pielea în timp de energia luminii emise de laser acționează asupra firelor de păr.

Apoi începe efectiv procedura. Ocazional poți simți mici ciupituri când sunt distruși anumiți foliculi de păr. Chiar dacă pare îngrijorător, în realitate, este mult mai suportabil decât durerea resimțită în timpul epilării cu ceară. Apoi, tehnicianul va aplica în general un gel din aloe vera pentru a calma pielea. Procedura efectivă de epilare axilă durează două minute pentru ambele subrațuri. Însă cu totul, te poți aștepta la aprox. 15 minute cu partea de pregătire și închiere.

epilare axila cu laser dioda

Doare când faci epilarea cu laser?

Pentru majoritatea persoanelor, tratamentul cu laser nu este dureros. Și probabil nu va fi nici pentru tine. Însă, pentru unele persoane poate provoca un oarecare disconfort, similar cu senzația de arsură de la soare.

Axilele pot fi mai predispuse la durere comparativ cu alte părți ale corpului. Asta se întâmplă pentru că pielea axilei este mult mai subțire.

Pentru a reduce durerea la subraț, medicul sau tehnicianul poate aplica o cantitate mică de cremă anestezică înainte de începe ședința de epilare axilă. Specialistul îți poate recomanda, de asemenea, să aplici comprese reci pe axile după procedură pentru a ajuta la ameliorarea durerii.

Ce tip de laser funcționează cel mai bine pentru epilare axilă?

Există mai multe tipuri de tehnologii laser: dispozitive IPL (lumină intens pulsată), lasere cu alexandrit, lasere cu diodă și lasere Nd:YAG.

Tipul de laser contează foarte mult. În funcție de acesta, poți avea rezultate foarte bune sau rezultate mai slabe. De aceea, niciodată nu te programa la o ședință de epilare definitivă fără să știi ce tip de laser este folosit.

Foarte multe studii clinice au dovedit că laserele cu diodă sunt cele mai performante și sigure pentru epilare definitivă la nivel global. Acestea funcționează cu succes la persoanele cu piele mai închisă la culoare și reduc considerabil efectele secundare. Studii efectuate pe mii de pacienți cu toate tipurile de piele au avut rezultate net mai bune decât au avut dispozitivele IPL și laserele alexandrit.

Chiar și când te programezi la o clinică sau salon care deține un laser cu diodă, este în egală măsură important să fie operat de un profesionist care are experiență în utilizarea laserului pe diferite nuanțe de piele.

Ce așteptări realiste să ai de la ședințele de epilare axilă cu laser?

Tratamentul cu laser funcționează prin distrugerea foliculilor de păr, care se află în faza de creștere anagenă. Însă, în orice moment ai face epilare, doar 30% din părul de la axilă se află în acest stadiu. Acesta este și motivul pentru care este nevoie să faci mai multe ședințe de epilare pentru a avea rezultatele dorite.

Din punct de vedere tehnic, cu cât faci mai multe ședințe din cele recomandate de specialist, cu rezultatele de întrerupere a creșterii părului vor fi pe termen mai lung. Cu toate acestea, trebuie să te aștepți ca un număr mic de fire de păr să crească în decurs de câteva luni și să fie de 1-2 ședințe de întreținere pe an.

În plus, dacă ai pielea deschisă la culoare și părul gros și închis la culoare, atunci ai șansa să faci mai puține ședințe de epilare și să te bucuri de rezultate mai rapide și mai de lungă durată. Fie că este vorba de epilare axilă sau orice altă parte a corpului.

Însă asta nu înseamnă că tratamentul cu laser este problematic pentru persoanele cu piele închisă și păr subțire și deschis la culoare. Multe clinici au deja lasere cu diodă, tehnologia de ultimă oră dovedită clinic cu rezultate excelente pentru orice tip de păr și piele.

Dacă te-ai plictisit de metodele învechite de epilare și vrei să încerci epilarea laser, la clinica Medlink (Craiova) te poți bucura de o ședință gratuită de epilare axilă.

Published On: martie 2nd, 2022 / Categories: Epilare definitivă / Tags: , /