fbpx

Botox – Cât este de eficient pentru zona ochilor?

Aug 5, 2020 | Dermatologie estetică

Tratamentul cu Botox este o opțiune esteică tot mai populară pentru corectarea ridurilor de expresie, datorită rezultatelor eficiente și de lungă durată.

Principalul efect Botox este relaxarea pielii prin blocarea acțiunii de contracție a mușchilor injectați. Acest lucru îl face să fie o opțiune ideală atât pentru corectarea ridurilor de expresie existente, cât și pentru a preveni apariția de noi riduri.

Cuprins: Așteptări | Rezultate | Costuri | Eficiență

Generalități

Botox (toxina botulinică tip A) este un tip de medicament care este injectat direct în piele. Efectul principal este slăbiciunea musculară, care poate relaxa pielea din jur.

Utilizările principale includ:

 • Corectarea ridurilor dinamice denumite și riduri de expresie = ridurile care apar atunci când creezi expresii faciale (riduri ochi, ridurile din jurul gurii, etc.).
 • Blefaroplastie nechirurgicală (pleoapele răsucite);
 • Hiperhidroza locală primară (transpirație excesivă), prin injectarea în axilă.

Efectele Botox pentru ridurile din zona ochilor nu au fost studiate pe scară largă. Cu toate acestea, obiectivele generale sunt aceleași: relaxarea mușchilor din zonă pentru a netezi ridurile.

Cum funcționează Botox

Injecțiile cu Botox se aplică direct subcutanat, fiind o procedură cosmetică nechirurgicală minim invazivă. Mușchii vizați se relaxează, astfel fiind reduse ridurile, fie că vorbim de riduri ochi sau cele care apar când zâmbești. Practic, orice rid care apare ca rezultat al unei expresii faciale, rid de expresie, poate fi corectat folosind acest tratament.

În cazul ridurilor din zona ochilor – laba gâștii sau alte riduri ochi – tratamentul cu Botox poate fi folosit în combinație cu fillere cu acid hialuronic sau chiar proceduri de tip blefaroplastie, pentru corectarea pleoapei căzute.

Așteptări

Deoarece nu este o intervenție chirurgicală, injecțiile cu Botox nu presupun pregătiri ample înainte de tratament. Este important să alegi un medic specializat în astfel de tratamente estetice.

Înainte de injcetare, medicul poate aplica mai întâi un anestezic pentru a diminua orice dureri sau disconfort. Poate unul dintre cele mai mari beneficii este lipsa timpului necesar de recuperare. Imediat după tratament poți reveni imediat la activitățile normale.

Rezultate

Conform Academiei Americane de Oftalmologie (AAO), vei începe să observi efectele injecțiilor cu Botox pentru riduri ochi într-o săptămână de la tratament. Mușchii faciali vor începe să se relaxeze la 3 zile de la injectare.

Rezultatele pentru ridurile din zona ochilor pot să dureze între patru și șase luni. După această perioadă, va trebui să revii la medic pentru un tratament de întreținere.

Costuri

Costurile unui trtament cu Botox variază în funcție de zona injectată, adâncimea ridurilor și cantitatea de produs folosită. La clinica MedLink Center, costul unui tratament Botox pentru zona ochilor este 150 euro.

Cât este de eficient Botox pentru a trata riduri ochi?

În general, Botox este considerat un tratament eficient pentru anumite tipuri de riduri. Printre acestea se numără:

 • ridurile „laba gâștii”, ecele riduri din colțul extern al ochilor;
 • ridurile de expresie de pe frunte;
 • liniile de încruntare dintre sprâncene.

Pentru a trata riduri ochi, medicul ar putea determina mai întâi dacă ridurile de sub ochi sunt riduri dinamice sau linii fine și astfel va stabili tratamentul potrivit.

Efecte secundare

În timp ce Botox ajută cu pungile și ridurile de sub ochi, injecțiile nu sunt fără riscuri. Printre efectele adverse posibile se numără: dureri ușoare la scurt timp după injecții,

Echimoze, ameţeală, dureri de cap, umflarea (de obicei chiar în jurul locului de injecție), slăbiciune musculară temporară sau lăcrimare.

În schimb, dacă apar efecte precum: vedere încețoșată sau dublă, dificultăți de respirație, schimbări ale vocii cum ar fi răgușeala, asimetrie facială, pierderea mobilității la nivelul feței sau dificultăți de înghițire, discută cu medicul la care ai făcut tratamentul.

Alternative Botox

Dacă ești îngrijorat/ă de siguranța sau eficacitatea procedurilor cu Botox pentru ridurile din zona ochilor, poți alege o alternativă la acest tratament estetic. Soluțiile alternative includ:

 • peelinguri chimice
 • tratamente de comprese reci
 • chirurgia pleoapelor (blefaroplastie) pentru pungile de sub ochi
 • tratamente cu laser
 • fillere pentru riduri ochi pe bază de acid hialuronic.

Concluzii

Tratamentul cu Botox este considerat o soluție eficientă pentru ridurile de expresie. Totuși, în cazul ridurilor din zona ochilor, pot fi folosite și soluții alternative, fie în completarea tratamentului cu Botox sau pentru a-l înlocui. Discutați cu medicul dumneavoastră despre problemele pe care le aveți cu ridurile din zona ochilor, astfel încât să puteți evalua toate opțiunile și alege pe cea care vi se potrivește.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

2 + 5 =