fbpx

Bărbia dublă te deranjează? Iată ce poți face!

Feb 28, 2020 | Dermatologie estetică

E ușor de înțeles de ce bărbia dublă poate reprezenta o adevărată bătaie de cap din punct de vedere estetic atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Probabil ai încercat de multe ori diverse exerciții sau diete până la epuizare, dar încă fără niciun rezultat. De ce?

Acest lucru se datoarează faptului că grăsimea din jurul bărbiei, cunoscută și sub denimirea de grasiume submentală, poate afecta pe oricine, indiferent de sex, vârstă sau greutate. De fapt, poți ,,suferi” de bărbie dublă chiar daca nu ești gras!

Pentru a putea elimina aceasta problemă, trebuie remediați 3 factori, după cum urmează:

  • Reducerea grăsimii din jurul bărbiei;
  • Întinderea pielii „căzute” de la nivelul bărbiei;
  • Conturarea mandibulei și bărbiei.

Din fericire, cu ajutorul celor mai recente inovații medicale, bărbia dubla poate fi îndepărtată permament fară a mai fi nevoie de o intervenție chirurgicala de reducere a acestei grăsimi prin metoda clasică de liposucție.

Tratamentele minim invazive de reducere a grăsimii sunt cele mai preferate pentru îndepărtarea bărbiei duble pentru că necesită cel mai scurt timp de recuperare și sunt și mai puțin costisitoare.

Cauzele bărbiei duble

1. Vârsta

Aceasta este principala cauză a bărbiei duble. Pe măsură ce îmbătrânim, se întâmplă două lucruri care vor duce la agravarea bărbiei duble.

În primul rând, acumulăm grăsime în zona bărbiei din cauza metabolismului mai lent, iar pielea gatului își diminuează elasticitatea și se lasă, din cauza pierderii de colagen. Studiile au arătat că pierderea de colagen se produce la o rată de 1-2% pe an. Pielea de sub bărbie și gât provoacă, de asemenea, o bărbie dubla proeminentă, în timp.

2. Genetica

A doua cea mai frecventă cauză a bărbiei duble este cea genetică. De fapt, mai mult de 50% dintre pacienți au bărbie dublă încă de mici. Acest lucru se datorează structurii maxilarului și bărbiei lor.

Asiaticii, spre exemplu, au tendința de a avea o bărbie mică, cunoscută și sub numele de bărbie în retragere. În această ipostază, chiar și buzunarele mici cu grăsime de bărbie dublă par relativ mai proeminente decât de obicei. Dacă ai o bărbie mică, vei avea nevoie de umpluturi dermice pentru a contura bărbia și a obține o linie maxilară mai puternică.

O altă cauză genetică a bărbiei duble provine din istoria familiei. Nu este deloc neobișnuit să vezi mame și fiice care se confruntă cu această aceeași problemă.

3. Dieta și stilul de viață

O dietă nesănătoasă, hipercalorică sau bogată în grăsimi, îți va agrava bărbia dublă din cauza acumulării crescute de grăsimi. Împreună cu un stil de viață sedentar, aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale grăsimii bărbiei duble în societatea modernă.

Alți factori, precum expunerea îndelungată la soare sau bronzarea pot crește sensibilitatea pielii gâtului. Aceasta duce la subțierea pielii și la pierderea colagenului, ceea ce provoacă lăsarea pielii gatului și sub bărbie.

4. Postura

Corectarea posturii este cea mai rapidă și totuși cea mai grea metodă de ,,implementat”.

Dacă ai o bărbie dublă proeminentă din cauza „alunecării” capului, îți poți îmbunătăți aspectul bărbiei duble instantaneu, având o postură mai verticală. Totuși, acest lucru este greu de susținut și necesită multă disciplină pentru a menține o postură corespunzătoare pe termen lung.

Cum scăpam de bărbia dublă? Sfaturi pentru rezultate permanente.

Pentru a reduce bărbia dublă în mod eficient și pentru a te bucura de rezultate permanente, vei avea nevoie atât de tratamente într-o clinica specializată, cât și de menținerea unui stil de viață corespunzător. Vorbim despre câteva seturi de rutine pe care trebuie să le deprinzi, astfel încât să te poți bucura de o bărbie așa cum îți dorești pentru mult timp.

Desi exercițiile pentru bărbia dublă nu pot îndepărtă grăsimea în mod direct, ele ajută la întărirea și tonifierea mușchilor din acea zonă, precum întinderea gâtului sau tragerea în sus, forțată, a mandibulei. În urma acestor exerciții, vei putea observa îmbunătățiri în decursul câtorva luni.

1. Dietă

Îți poți reduce bărbia dublă pierzând în greutate. Acest lucru este util mai ales dacă bărbia dublă este cauzată, în special, de grăsime. Cel mai bun mod este să ai o alimentație sănătoasă, săracă în grăsimi. Evită prăjelile și consumă lactate cu conținut redus de grăsimi.

2. Stil de viață sănătos

Dacă bărbia dublă se datorează pielii ,,căzute” și deteriorate de soare, schimbările de stil de viață, cum ar fi evitarea expunerii excesive la soare, vor ajuta la reducerea pierderii de colagen. Prevenirea este, de asemenea, mai bună decât vindecarea. Aplicarea în mod regulat a cremelor, împotriva soarelui, cu factor de protecție, va împiedica agravarea situației.

Tratamente non-chirurgicale

Tratamentele de reducere a bărbiei duble, descrise mai jos, pot reduce în mod eficient aspectul bărbiei duble, fără intervenții chirurgicale dureroase sau cu timp de recuperare îndelungat.

1. Augmentarea bărbiei

Augmentările la nivelul feței pot fi utilizate pentru a reduce semnele vizibile ale îmbătrânirii, care sunt cauzate de pierderea de volum și elasticitate. Aceste augmentări se realizează cu ajutorul unei substanțe numită Acid Hialuronic, care hidratează și redă elasticitatea pielii, ceea ce ajută la recăpătarea volumului acesteia. Astfel, adaugăm volum și țesuturilor faciale prin stimularea producției de colagen.

2. Ultrasunete de mare intensitate focusate (HIFU)

HIFU poate avea aproape aceleași rezultate precum un lifting facial chirurgical. Acesta folosește energia cu ultrasunete care pătrund adânc în piele și ajută la producerea de elastină și colagen. Aceasta poate fi folosită pentru îndepărtarea bărbiei duble, oferind un plus de ridicare al pielii și contur.

3. Ultherapy

Ulthera este un dispozitiv care furnizează energie cu ultrasunete în straturile adânci ale pielii, unde celulele noi pot înlocui celulele vechi ale pielii. Acest lucru declanșează procesul natural de vindecare al corpului tău, folosind propriul colagen pentru a reconstrui pielea. Ulthera oferă căldură țesuturilor și mușchilor, ceea ce duce la ridicarea și tonifierea pielii, îmbunătățind aspectul fetei, gâtului și decolteului.

4. Lifting cu fire

Lifting-ul cu fire ajută la regenerarea colagenului pierdut pentru a reda aspectul tânăr și a restabili volumul pielii. Acest lucru se realizează prin introducerea firului sub piele, aplicând puțină presiune, rezultând într-o ridicare imediată a zonei tratate.

5. Înghețarea grăsimilor (criolipoliză)

Acest tratament funcționează urmând știința apoptozei celulare, ceea ce înseamnă utilizarea temperaturilor extrem de joase pentru declanșarea procesului natural de deces al celulelor grase.

6. Lifting cu Botox

Botoxul ajută la reducerea volumului muscular aflat în zona maxilarului și la relaxarea mușchilor, oferind părții inferioare a fetei mai multă definire. Botoxul este injectat în benzile platismale care înconjoară gâtul, provocând strângerea mușchilor, care ridică gâtul și îngustează fața inferioară.

Cât costă tratamentul pentru îndepărtarea bărbiei duble?

Costul unui tratament pentru îndepărtarea bărbiei duble va depinde de gravitatea afecțiunii, de cauza acesteia și de intensitatea necesară pentru remediere. Aceste tratamente non-invazive pot necesita, de asemenea, mai multe ședințe care vor fi stabilite de către medicul dumneavoastră în timpul evaluării.