Orice tratament estetic cu acid hialuronic pentru buze necesită întreținere cu fillere de buze. Doar așa efectul de augmentare va fi pe termen lung, iar buzele tale vor fi admirate ani la rând. Procedura de injectare cu fillere cu acid hialuronic pentru buze necesită câteva pași de care trebuie să ții seama. Doar urmându-i, vei evita resorbirea rapidă a substanței din fillere. În plus, te vei bucura de buze senzuale, prevenind astfel efecte secundare ce pot fi lesne evitate.

Acidul hialuronic este o substanță naturală ce se găsește în mod natural în corpul tău. În medicina estetică, acesta este sintetizat și se aseamănă ca și consistență cu un gel, fiind folosit cu succes pentru augmentare de buze, corectare de cearcane, volum pentru pomeți și multe alte proceduri estetice.

Fillerele de buze cu acid hialuronic sunt substanțe injectate sub piele pentru a-ți menține volumul buzelor, astfel încât buzele tale să își păstreze aspectul conturat și plin pentru un timp îndelungat.

Procedura de injectare cu fillere de buze durează doar câteva minute și este minim invazivă. Cu toate acestea, procedura nu este permanentă și este necesar să o reiei periodic la medicul estetician.

Cele 15 sfaturi de urmat după aplicarea de fillere de buze cu acid hialuronicale

sfaturi doctor injectare fillere de buze cu acid hialuronic augmentare buze medlink center craiova

Când alegi să programezi pentru această mică intervenție alege o zi cu un ritm lejer. Astfel, îți vei acorda un timp firesc de refacere, având în vedere că majoritatea pacientelor au reacții precum sensibilitate, roșeață, o ușoară învinețire sau umflare în zona injectării. Aceste efecte secundare sunt normale și dispar de la sine în decurs de 2 zile de la efectuarea tratamentului.

5 recomandări ale medicilor specialiști:

1. Aplică pe buze un pachet de gheață sau un cub de gheață acoperit cu un tifon sau un prosop curat. Astfel, eviți contactul direct și lipirea cubului de gheață de buze. Gheața ajută mult la reducerea umflăturilor, mâncărimii sau vânătăilor.

2. Hidratează-te! Bea apă suficientă pentru a-ți ajuta corpul să se vindece.

3. Mănâncă fructe și legume proaspete! Vitaminele și mineralele vor ajuta la procesul de vindecare.

4. Aplică o cremă cu arnică, la indicațiile doctorului. Extractul de arnică este binecunoscut pentru proprietățile sale cicatrizante, antiseptice, analgezice și antiinflamatoare.

5. Ia analgezice sub stricta îndrumare a medicului în zilele ulterioare intervenției. În mod normal, orice antiinflamator este bun, nu însă și medicamentele anticuagulante precum aspirina sau ibuprofenul, care subțiază sângele.

10 lucruri pe care să le eviți:

1. Nu fă exerciții fizice intense timp de 24 până la 48 de ore după ce au fost injectate fillere de buze cu acid hialuronic. Creșterea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în urma exercițiilor fizice pot agrava umflarea sau vânătăile.

2. Nu folosi produse exfoliante pe față pentru min. 24 de ore!

3. Nu te sătura!

4. Nu fuma! Fumatul, inclusiv cel pasiv crește riscul de infecție.

5. Nu bea alcool și băuturi carbogazoase! Alcoolul subțiază sângele, poate determina inflamare și/sau învinețire. Așa că evită să îl consumi pentru cel puțin 24 de ore. E recomandat, inclusiv, să eviți consumarea de alcool în zilele premergătoare intervenției.

6. Nu mânca produse cu sare în exces, alimente procesate industrial și semipreparate! Acestea conțin sodiu și acesta deshidratează și duce, în plus, la umflare.

7. Nu folosi paie de băut pentru min. 24 de ore! Folosirea paiului pune presiune nedorită pe buze.

8. Nu te expune la temperaturi ridicate, precum băile cu aburi sau sauna timp de 48 de ore!

9. Nu dormi pe burtă și cu fața lipită de pernă!

10. Nu fă masaj facil timp de 2 săptămâni!

11. Nu zbura cu avionul cel puțin o săptămână! Presiunea aerului la altitudinea la care zboară avionul favorizează umflarea sau învinețirea. Este posibil ca doctorul să îți recomande să nu faci călătorii cu avionul timp de una până la două săptămâni.

La ce să te aștepți când faci o intervenție cu fillere de buze cu acid hialuronic

Cum te recuperezi după injectarea cu fillere de buze
Fillerele pentru buze cu acid hialuronic conferă buzelor un aspect plin și conturat. Partea bună este că procedura este ușoară și durează câteva minute, iar vindecare este rapidă și fără durere. Cu toate acestea, nu uita că este foarte mportant să urmezi îndrumările medicului specialist. Doar astfel rezultatele tale se vor menține un timp cât mai îndelungat.

Dacă te gândești să apelezi la un astfel de tratament estetic de augmentare de buze pe bază de acid hialuronic, ia în considerare următoarele:

1. Nu te aștepta ca forma buzelor din ziua aplicării tratamentului să fie cea finală.

Umflarea după tratamentul de umplere a buzelor este complet normală. Prin urmare, felul cum arată buzele imediat după aplicarea fillerelor cu acid hialuronic nu este cum vor arăta după recuperarea lor. Umflarea minoră poate dura între câteva ore și câteva  zile, în funcție de cât de bine respecți sfaturile medicilor pe care le-ai citit mai sus.

2. Dacă ai în vedere un eveniment special la care trebuie să participi după intervenția cu fillere de buze cu acid hialuronic, ia-ți o marjă generoasă de timp.

Cel mai bine este întotdeauna să începi un nou tratament cu mult timp înainte de un eveniment important. Îți recomandăm să lași cel puțin 3 săptămâni pentru ca tratamentul injectabil să se stabilizeze. Dacă este prima dată când faci un astfel de tratament, îți recomandăm să-l efectuezi cu 4 – 6 săptămâni înainte de eveniment.  Fiecare pacientă este diferită, iar rezultatele pot varia uneori destul de mult de la o persoană la alta.

3. Ai nevoie și de puțină disciplină dacă vrei să arăți sexy.

Medicina estetică nu este pentru cele care nu pot sta departe de vicii și nu au o minimă disciplină. Sigur că menținerea rezultatelor depinde de mulți factori precum: metabolismul, vârsta sau tipul și starea de sănătate a pielii. Însă, respectarea unor reguli de bază precum evitarea fumatului, procedeelor faciale, zborurilor cu avionul, saunei sau hranei nesănătoase sunt foarte importante.

4. Ia în considerare că acidul hialuronic se resoarbe treptat și este nevoie de alte intervenții dacă vrei să păstrezi aspectul plin al buzelor de-a lungul anilor.

În general, intervenția cu fillere de buze cu acid hialuronic are efect pentru o durată de până la 6 luni. Din nou, este important să subliniem că fiecare este diferită, iar rezultatele sunt influențate într-o foarte mare măsură și de metabolism, și de urmarea sfaturilor doctorilor, pe care și le-am prezentat mai sus.

5. Lasă-te doar pe mâna unui specialist!

Efectele acestei proceduri cufillere de buze sunt spectaculoase. Și asta doar printr-o procedură care durează câteva minute. Însă aplicarea lor presupune cunoștințe riguroase de anatomie și medicină. Pentru că poți întâlni pseudo-profesioniști, noi te sfătuim să te documentezi bine când îți alegi medicul. Acesta trebuie să aibă experiență și cu rezultate foarte bune. Altfel, riști să te expui unui efecte adverse pe termen lung care pot include sângerare excesivă, asimetria buzelor sau umflare și învinețire excesivă.

Nu uita că acidul hialuronic este o substanță naturală deja existentă în organism. Dacă vrei augmentare de buze, injectarea cu fillere este secretul tău pentru a avea buzele senzuale pe care visezi să le ai.

Published On: decembrie 4th, 2021 / Categories: Umpluturi dermice / Tags: , , /