Citește-ne pe buze: nu spunem că ai nevoie de acid hialuronic în buze. Dar, dacă doreștii să încerci sau ești curioasă cu privire la procedură (și este imposibil să nu fii, având în vedere starea actuală a celebrităților și a popularității produselor de buze), este important să fii conștientă de procedură înainte de a sării înainte.

Iar aici intervenim noi. În acest articol (destul de lung, ce-i drept) discutăm despre cea mai bună soluție pentru umplerea buzelor, cum să găsești un medic în care poți avea încredere și care să te ajute să parcurgi procedura, pas cu pas. De asemenea, îți oferim și sfaturi de la experți de top în domeniu.

Ești gata să fii la curent cu injectarea de acid hialuronic în buze? Să începem!

Primul pas este să citești despre această procedură oricât de mult poți – nu doar aici! Dacă ești încă interesată după ce ai făcut o mulțime de cercetări, este important să găsești medicul potrivit pentru o consultație. Nu primul medic pe care îl găsești, dar cel mai bun medic pe care îl poți găsi.

Un sfat de luat în considerare: Dacă un medic dorește să-ți injecteze acid hialuronic în buze fără o consultație amănunțită și transparentă, ar trebui să faci un lucru: fugi! ieși din cabinet într-un ritm sigur. De ce? Injectarea buzelor este atât o artă, cât și o știință, lucru pe care îl vei conștientiza mai bine pe măsură ce vei descoperi mai multe.

Doar pentru că un expert are titlul de doctor în fața numelui său, nu îl face să fie și calificat să-ți injecteze acid hialuronic în buze.

Nu numai că este important să ai claritate cu privire la așteptările tale înainte de procedură, dar, de asemenea, și cu privire la discuția despre reacțiile adverse și la a vedea exemple din lucrările anterioare ale medicului. Desigur, am vorbit cu mulți medici pentru acest articol, dar acesta nu este un înlocuitor pentru conversația pe care ar trebui să o porți cu medicul înaintea oricărei proceduri elective.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, ne întoarcem atenția către Sam El Mais, medic dermatolog cu experiență. „Mă uimește întotdeauna faptul că oamenii vor petrece mai mult timp atunci când doresc să cumpere o mașină sau să vadă un film decât atunci când vor o injectare cu acid hialuronic.” Nu am fi putut-o spune mai bine noi înșine.

„Asigură-te că alegi un doctor profesionist și calificat”, spune doctorul Sam El Mais.

El scoate în evidență că oricine are pregătire medicală poate face injecții în mod legal, ceea ce înseamnă că ești în siguranță dacă stomatologul tău ar putea să facă injectări cu acid in buze. „Este mai comun decât crezi”, spune dostorul El Mais, care vede mulți pacienți pentru o muncă corectivă.

De fapt, toți experții noștri sunt de acord că este cel mai bine să mergeți cu un medic care este chirurg plastic, dermatolog sau stomatolog, de preferință care este certificat de colegiul medicilor, vine cu recenzii fantastice și cu un istoric cu o mulțime de intervenții pe buze.

Consultația este momentul pentru te convinge că medicul pe care îl alegi este de încredere, pentru a analiza acreditările acestuia și pentru a vedea lucrările anterioare astfel încât să fii sigură că poți avea parte de rezultatele dorite.

„Te poți aștepta să plătești oriunde între 900 de lei și 1.200 de lei pentru o rundă de injecții temporare.”, spune Sam El Mais.

Acesta este, de asemenea, momentul în care poate dorești să faci testarea injecțiilor de buze. Pentru cei care doresc și mai multă asigurare, există injecții cu soluție salină super temporară, uneori numită Tratament pentru buze de Cenușăreasă. Acest lucru se face adesea pentru pacienții temători.

„Voi injecta soluție salină, care este doar apă sărată, în buzele pacientului”, spune el. „Durează aproximativ 24 de ore și pot decide dacă le place. Dacă este pe placul lor, se întorc și trecem la procedura de injectare cu acid hialuronic în buze.” Spre deosebire de umplerea permanentă, nu este nevoie ca soluția salină să se „stabilizeze”, așa că odată ce umflarea scade (care ar trebui să dureze câteva ore), vei vedea rezultatele pe care medicul intenționează să le reproducă cu acidul hialuronic, spune doctorul El Mais.

Dar nu te grăbi să iei decizia, există totuși riscuri dacă te înțepi cu un ac – nu este echivalentul încercării unei peruci atunci când dorești să schimbi culoarea părului. Gândește-te: infecție, umflare și vânătăi.

Există o mulțime de decizii dificile pe care trebuie să le iei când vine vorba de injectarea buzelor, dar, din fericire, alegerea soluției potrivite nu este una dintre ele.

Acidul hialuronic, în câteva forme diferite, este atât standardul industriei pentru injecții temporare de buze, cât și singura soluție temporară de buze aprobată de FDA.

Sam El Mais ne explică: „Sunt comercializate sub diferite mărci de marcă – Restylane Silk, Revolax, Juvederm – dar toate sunt fabricate din aceeași moleculă, care este acid hialuronic.”, ne-a spus el. Acidul hialuronic, după cum știi deja, apare în mod natural în piele și este un ingredient de top în hidratarea produselor de îngrijire a pielii, întrucât îmbogățește pielea prin captarea de apă. A alege care dintre formule este cea mai potrivită pentru tine este de fapt la îndemâna medicului tău. Marea majoritate a doctorilor folosesc toate opțiunile menționate mai sus, în funcție de locul de injecție, pacient și rezultatul dorit.

Toți experții cu care am discutat au fost de acord asupra unui lucru: acidul hialuronic nu este doar cea mai bună opțiune, ci singura opțiune pentru cei noi în lumea înfrumusețării, deoarece se va dizolva de la sine și este bine tolerat de organism, deoarece este deja în corpul tau.

Știm ce gândești: Doare sau nu?! Te înțelegem.

„Buzele sunt unul dintre cele mai incomode locuri pentru a injecta acid”, ne-a spus Sam El Mais. „Avem o mulțime de nervi în buze, așa că putem face o combinație de cremă anestezică și, uneori, medicamente anestezice injectabile, astfel încât pacienții devin confortabili.”

Cu toate acestea, multe dintre acidurile hialuronice injectabilele sunt livrate cu lidocaină (un calmant pentru amorțire), astfel încât unii medici renunță la măsuri suplimentare.

Una, sau o combinație a opțiunilor de reducere a durerii amintită anterior, va tempera în mod normal durerea procedurii reale, dar este posibil să experimentezi durere mai târziu, deoarece pielea este întinsă. Doctorul El Mais descrie durerea ca fiind ușoară până la moderată și menționeză că poate dura câteva zile.

Este ușor să vorbim despre durere, dar uneori, este nevoie de cineva care a trecut efectiv la procedură pentru a obține o înțelegere fermă la ce să se aștepte.

Andreea Georgiana a tecut prin procedura cu acid in buze și spune că abia a simțit ceva în timpul injecțiilor efective, având în vedere că a optat pentru cremă anestezică înainte de procedură. „O dată sau de două ori am simțit un pic de presiune în buze – a fost inconfortabil, nu dureros”, spune el. „Nu am simțit nicio durere decât după aproximativ trei ore de la procedură. Am simțit că cineva m-a ciupit de buze … Dar durerea a dispărut în ziua următoare.”

Nu este un secret faptul că unele creșteri ale buzelor arată incredibil de naturale, iar unele arată, ei bine, nu chiar atât de natural.

Acest lucru este parțial datorită dimensiunii pe care tu și medicul tău o alegeți, dar merge mai departe decât acest aspect. Contează că unii medici au un ochi mai bun pentru nuanță și estetică decât alții.

„Este ceva pentru care trebuie să ai o apreciere fină pentru a obține proporțiile potrivite pentru fiecare persoană”, explică doctorul El Mais. Acesta este un alt motiv pentru care consultarea este atât de importantă.

Selectarea unde și la ce volum să îți injectezi buzele este, de asemenea, o decizie importantă de luat în consultare. „Buzele ar trebui să fie umplute într-un raport natural și ar trebui ca buza superioară să fie aproximativ 2/3 din dimensiunea buzei inferioare”, ne-a spus doctorul. Asta înseamnă că, uneori, o singură buză trebuie să fie umplută, alteori amândouă, și adesea la volume diferite, din moment ce nu toate sunt simetrice.

Locul în care se injectează este, de asemenea, o problemă delicată. Buzele pot fi injectate în pielea din jurul buzelor (pentru a defini arcul Cupidonului, de exemplu), în buze (pentru plinătate) și în linia liplină (pentru definiție).

Doctorul El Mais spune că este important să vezi cutia cu injectabile deschisă în fața ta și să fii sigură că doar dermatologul, chirurgul plastic sau stomatologul face injecțiile.

Dacă optezi pentru cremă anestezică, ia în considerare că aceasta trebuie să fie plasată pe buze timp de aproximativ 10 minute, spune doctorul. „Buzele absorb rapid crema și nu necesită anestezie îndelungată. Imediat după, suprafața pielii trebuie curățată corespunzător și apoi se fac injecțiile.”

Medicul tău ar trebui să injecteze acidul hialuronic foarte încet, adesea făcând o pauză pentru a îți arăta progresele.

„Există un echilibru și o artă reală”, spune doctorul El Mais. „Am descoperit că trebuie să injectezi mai întâi buza superioară, să o echilibrezi pe cealaltă parte, apoi să injectezi buza de jos. Este nevoie de aproximativ 15 până la 20 de minute.” El continuă: „Ceea ce vezi este ceea ce obții.”

Unii medici vor modela ușor umplutura cu degetele după ce acidul hialuronic este injectat, în timp ce alții își propun să-l injecteze exact acolo unde doresc și să evite vânătăile. Pe baza cercetărilor noastre și a experților pe care i-am consultat, nu există o poziție unică în ceea ce privește modelarea – este o tehnică pe care unii o plac, în timp ce alții o fac cu grijă.

Ceea ce sunt de acord cu toți experții noștri este faptul că medicul tău ar trebui să te ajute să decizi dacă adăugi sau nu mai mult acid in buze. Doctorul El Mais recomandă pacienților săi să nu abuzeze de acidul hialuronic, să trăiască cu el o săptămână și apoi să decidă dacă vor face sau nu mai mult.

După injecții, se aplică pachete de gheață. În aceeași seară, dr. Sam El Mais sugerează pacienților să doarmă pe două perne pentru a reduce umflarea. Folosește gheață cu limitare acasă (un acid hialuronic în buze prea reci sau fierbinți îl poate împiedica să se instaleze corect) și întreabă medicul dacă poți implementa măsurile adecvate anti-umflare, cum ar fi antihistaminicele orale, calmantele sau corticosteroizii topici.

Întreaga procedură ar trebui să dureze sub 30 de minute, spun specialiștii noștri.

Doctorul Sam El Mais spune cel mai bine: „De fiecare dată când există un ac care traversează pielea, există riscuri.” Pot apărea vânătăi, umflături și dureri – toate acestea pot dura până la câteva zile și, în cazuri rare, chiar săptămâni. Există, de asemenea, riscul de infecție. Desigur, acest lucru face foarte important să îți consulți cu medicul după tratament, mai ales dacă vei simți reacții adverse.

În timp ce acidul hialuronic este o substanță care apare în mod natural în corpul tău, poți avea încă o reacție alergică la acidul hialuronic injectabil, deoarece există adesea ingrediente inactive (cum ar fi agenții de transport) și ingrediente care reduc durerea (cum ar fi lidocaina) în formulă.

Sfat de luat în considerare: Cei predispusi la alergii sau sunt pur și simplu emoționați pot face un test pe antebraț cu câteva zile înainte de procedură pentru a fi siguri că nu vor avea o reacție adversă.

Doctorul El Mais, de asemenea, observă că injectarea buzelor poate provoca afecțiuni la cei care sunt predispuși la ele, așa că, în mod normal, tratează acei pacienți cu o rundă de medicamente anti-virale, precum Valtrex.

Există, de asemenea, efecte secundare mai puțin frecvente, care sunt importante de luat în considerare.

„Efectele secundare mai rare includ nodulii sau materialul palpabil în buze.”, spune dr. El Mais. Acestea sunt, practic, denivelări ale acidului hialuronic care nu se stabilesc sau nu se simt natural. „Extrem de rar, umplutura de buze poate fi introdusă într-un vas de sânge la nivelul buzelor, ceea ce poate avea consecințe mai importante dacă nu este tratată imediat și în mod corespunzător.”

Dr. El Mais elaborează: „În jurul buzelor, există vase importante de sânge. Dacă îți injectezi într-o venă, veți obține o ecimoză, care va face ca buzele să fie negre și/sau albastre. Dar ce este mai rău este că în rarele cazuri în care acidul hialuronic este injectat într-o arteră, poți ajunge cu necroză sau o „durere care nu se vindecă” care necesită îngrijiri medicale imediate. Ar putea rezulta o reacție mai catastrofică, cum ar fi orbirea.”

Este posibil să fi auzit că injectarea cu acid hialuronic în buze este reversibilă – că există un „antidot” care poate fi injectat în buze pentru a dizolva umplutura. Acest lucru este adevărat, dar nu este un întotdeauna valabil.

După cum știi deja, acidul hialuronic injectat în buze se vor dizolva în cele din urmă. De ce? Aceasta se datorează hialuronidazei, o enzimă care apare în mod natural în organism care metabolizează acidul hialuronic. Acesta este o parte din motivul pentru care injecțiile se estompează la diferite rate la diferite persoane.

Așadar, ai ghicit: medicii pot avea, de asemenea, hyaluronidază injectată în corp pentru a dizolva complet injectările cu acid in buze – în cel puțin 24 de ore. Dar aici vine partea ironică: „Hialuronidaza nu face discriminări”, spune dr. El Mais. „Acesta va mânca tot acidul hialuronic, atât ceea ce ai injectat, cât și acidul hialuronic nativ”.

Pe scurt: buzele tale pot părea chiar mai mici decât au fost înainte de a injecta acid in buze, deoarece enzima va dizolva acidul hialuronic.

Avem multe alte informații valoroase pregătite pentru tine.

Ai acces la tone de sfaturi despre frumusețe, tutoriale și știri pe pagina de Facebook a Clinicii Medlink.

Published On: martie 2nd, 2020 / Categories: Mărire Buze / Tags: , , /