fbpx

Volumizarea pomeților cu acid hialuronic

Feb 7, 2021 | Dermatologie

Volumizarea pomeților cu acid hialuronic este o procedură estetică ce oferă numeroase beneficii precum: conturea feței, lifting al pomeților, rejuvenare facială și estomparea ridurilor din zona ochilor și a celor nazogeniene.

Fillerele cu acid hialuronic sunt eficiente pentru a adăuga un plus de volum pentru zonele injectate. În cazul pomeților, prin crearea de volum se realizează și un ușor lifting al feței, astfel fiind atenuate totodată ridurile nazolabiale și cearcănele.

Cuprins: Despre | Beneficii | Pregătire | Tratament | Rezultate

Ce sunt fillerele cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic este o substanță conținută în mod natural de pielea noastră. Fillerele cu acid hialuronic nu fac decât să restabilească volumul pierdut sau să adauge un volum suplimentar.

Prin injectarea de acid hialuronic, pielea devine mult mai netedă, ridurile sunt umplute și pot fi conturate anumite trăsături faciale, cum ar fi pomeții.

Există mai multe tipuri de fillere ce pot fi folosite pentru volumizarea pomeților. Cel mai cunoscut și întrebuințat la scară largă dintre acestea este acidul hialuronic. Pe lângă acesta, se pot folosi fillere cu acid polilactic sau hidroxilapatită, însă acestea nu au aceleași aprobări și nu oferă un așa mare grad de siguranță ca tratamentul cu acid hialuronic.

Pentru zona pomeților, fillerele cu acid hialuronic oferă iluzia unei structuri osoase mai definite.

Beneficiile fillerelor cu acid hialuronic pentru pomeți

Volumizarea pomeților cu acid hialuronic este o procedură non-invazivă, având beneficii evidente față de implanturile în obraji sau liftingurile chirurgicale.

În primul rând, nu necesită timp de recuperare, putându-te să te întorci la activitățile zilnice imediat după injectare. Procedura este nedureroară, iar efectele adverse de tipul unor ușoare umflături sau o minoră senzație de presiune sau durere la locul injectării dispar la maxim 24 de ore de la tratamentul cu acid hialuronic.

Fillerele pentru pomeți oferă, pe lângă mărirea volumului acestora și următoarele beneficii:

  • lifting instant al zonei pomeților;
  • efect de rejuvenare facială;
  • diminuarea aspectului ridurilor nazolabiale și a celor de sub ochi;
  • reducerea aspectului cearcănelor;
  • îmbunătățirea simetriei și volumetriei faciale;
  • piele mai întinsă și mai hidratată în zona injectată.

Pregătirea de procedură

Înainte de procedura propriu-zisă, este impoartent să alegi un medic specializat în injectarea de fillere (dermatolog, estetician). Astfel te vei asigura că vei obține cele mai bune rezultate, cu un risc minim.

Pentru injectarea de fillere cu acid hialuronic în pomeți, medicul va efectua o consultație inițială în care veți discuta rezultatele pe care îți dorești să le obții, ți se vor măsura dimensiunile feței și ale pomeților și se va stabili un plan de injectare pentru a obține efectul dorit de volumizare a pomeților. De asemenea, medicul care efectuează procedura va calcula exact cantitatea de acid hialuronic necesară și o va distribui proporțional pentru a oferi simetrie feței tale.

Cu cel puțin 2 săptămâni înainte de tratamentul cu acid hialuronic, este necesar să întrerupi tratamentul cu anticoagulante, precum aspirina. Dacă utilizezi astfel de medicamente cu prescpripție medicală pentru anumite afecțiuni, discută cu medicul la care efectuezi procedura acest aspect, pentru a te îndruma ce trebuie să faci.

Alte recomandări speciale înainte de injectare nu se aplică, fiind vorba de o procedură simplă, noninvazivă.

Volumizarea pomeților

Tratamentul cu acid hialuronic pentru volumizarea pomeților se efectuează într-o singură întâlnire cu medicul. Ulterior, dacă sunt necesare corecții sau dorești mai mult volum, poți reveni în cabinet pentru acest lucru.

În timpul programării, vei sta întinsă pe un pat sau scaun special, într-un mediu steril. Medicul poate aplica o cremă anestezică pe zona injectată, pentru a diminua orice disconfirt resimțit în timpul procedurii. Anumite tipuri de acid hialuronic au deja anestezic (lidocaină) în compoziție, astfel nefiind necesară aplicarea de anestezic local.

Procesul de injectare cu acid hialuronic este simplu, procedura durând cel mult 20 de minute.

După injectare, vei putea deja să observi rezultatele. Durează însă aproximativ 2 zile pentru vindecarea completă a zonei, când vei putea observa rezultatele finale.

Recuperare

În primele zile după injectarea cu acid hialuronic, este recomandat să eviți exercițiile fizice, până când fillerele ajung la forma lor finală. De aemenea, este recomandat să nu dormi pe o parte, pe obraji. Evită atingerea feței și păstreaz-o curată și uscată cât mai mult posibil, până când riscul de infecție a trecut.

Rezultate

Rezultatele de volumizare a pomeților cu acid hialuronic durează de la 2 la 6 luni. Materialul de umplere dermic se dizolvă în cele din urmă și se metabolizează în țesutul pielii.

Reacții adverse

Procedura de injectare cu acid hialuronic la nivelul pomeților poate avea efecte adverse minore precum: umflătură, vânătăi, mâncărime sau roşeaţă la locul injectării. Acestea dispar în maxim 2 zile de la tratament.

Există, de asemenea, riscul ca materialul de injecție să migreze către alte părți ale feței, provocând un aspect nodulos sau asimetric. Dacă se întâmplă acest lucru, medicul poate injecta un alt material pentru a dizolva fillerele (hialuronidază) sau pur și simplu așteptă ca materialul de umplere să se metabolizeze singur.

Concluzii

Fillerele cu acid hialuronic pentru pomeți oferă rezultate sigure și de lungă durată pentru obținerea de volum și contur la nivelul obrajilor, fiind o soluție de rejuvenare facială extrem de eficientă.