Dacă ești o persoană atentă la modul la care arăți, probabil te deranjează cearcănele de sub ochi. Chiar dacă dormi 8 ore pe zi, bei apă, aplici diferite creme şi măști și tot ești frustrată că ai cearcăne, atunci tratarea lor se face într-un cabinet medical. Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este metoda medicală standard de atenuare vizibilă a cearcănelor.

Însă umplerea cearcănelor nu este pentru orice tipuri de cearcăne. Pungile de sub ochi și cearcănele pigmentare se tratează cu alte proceduri medicale, dintre care cea mai revoluționară este terapia PRF.

Dacă mereu te-au sâcâit remacile și aspectul cearcănelor care te fac să arăți obosită şi chiar deprimată, umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este cea mai uzuală tehnică dacă ai cearcăne din motive genetice. Adică din cauza conformației dispunerii osului care susține obrazul.

Chiar dacă reușești să te machiezi zilnic și să camuflezi cearcănele, umplerea cearcănelor va ajuta la prevenirea ridurilor de sub ochi.

S-a terminat cu disperarea de a avea cearcăne oricât de bine ai dormi și te-ai hrăni.

Fă distincția între diferitele tipuri de cearcăne

Până a afla mai multe despre umplerea cearcănelor cu acid hialuronic ar trebui să știi ce sunt cearcănele. Mulți fac confuzia dintre pungile de sub ochi şi cearcăne, însă acestea sunt lucruri total diferite.

Pungile de sub ochi sunt umflături ale zonei apărute ca rezultat al oboselii, al pierderii tonusului muscular, al evidențierii grăsimii de sub pleoapa inferioară sau al retenției de lichide în corp.

Cearcănele se deosebesc de pungile de sub ochi prin culoarea mai închisă pe care o oferă zonei şi de prezența unor șanțuri foarte asemănătoare cu ridurile.

Există mai multe tipuri de nuanțe ale cearcănelor care rezultă din diferite cauze. De exemplu, culoarea albastru-violet a cearcănelor sugerează că pielea de sub ochi este foarte subțire, iar venele de sub piele sunt foarte vizibile.

Pigmentul roșu al cearcănelor este cauzat de prezența micilor capilare sangvine care pun presiune pe grăsimea din zona pleoapei inferioare.

Hiperpigmentarea şi culoarea întunecată a cearcănelor sunt în general corelate cu hiperpigmentarea pielii în ansamblu. Aceasta este o afecțiune destul de des întâlnită şi se manifestă la toate persoanele, însă mai des la persoanele cu pielea închisă la culoare.

Acum că știi ce sunt cearcănele, este important să înțelegi că umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este diferită de tratamentul pungilor de sub ochi și a hiperpigmentării pielii din jurul ochilor necesită alte forme de tratament.

Ce presupune tratamentul

Ce presupune tratamentul pentru umplerea cearcănelor cu acid hialuronic

Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este o procedură medicală care reface volumul şi conferă un aspect luminos pielii de sub ochi. În alte cuvinte, cearcănele dispar, iar pielea de sub ochi capătă un aspect luminos.

Procedura presupune injectarea pleoapei inferioare cu o canulă atraumatică care, spre deosebire de alte ace, nu va traumatiza zona şi nu îţi va lăsa vânătăi sau alte semne. Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic nu este un tratament dureros. Acidul injectat conține deja un analgezic ceea ce îţi va garanta o experiență fără durere.

Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic este eficientă prin modul în care completează golurile care creează „șanțurile” de sub ochi.

Ce este foarte important este să te asiguri că mergi la un doctor bun, cu standarde înalte de etică. Asta pentru că injectarea se face cu o cantitate mică de acid hialuronic.

Însă, unii medici, din dorința de a încasa și mai mulți bani pentru tratament au injectat 5 ml de acid hialuronic în loc de 1ml. Așa încât costul procedurii a fost mult mai mare, iar rezultatul a fost apariția unor mici gâlme în zona ochilor.

De ce acidul hialuronic este atât de bun pentru eliminarea cearcănelor

Te întrebi probabil ce este atât de special în injectarea cu acid hialuronic. Acidul hialuronic este special pentru că este o substanță care există deja în corp. De fapt, un procent mare se găsește în lichidul din interiorul ochilor.

Pe lângă faptul că hidratează țesuturile, acidul hialuronic are un rol de amortizor şi de transport al nutrienţilor. Așa se face că este o substanță indispensabilă sănătății țesuturilor oculare precum retina, corneea şi lichidul vitros.

Umplerea cearcănelor cu acid hialuronic, precum şi alte tratamente cu această substanță decurg mult mai bine decât operațiile chirurgicale, dat fiind faptul că acidul hialuronic nu este perceput ca o substanță străină corpului uman.

Tratamentul decurge destul de rapid și nici nu trebuie să îți iei o zi liberă. Recuperarea este foarte rapidă, iar tu te vei putea admira în oglindă și în poze fără cearcăne pentru o perioadă bună de timp.

Ce este util să știi despre umplerea cearcănelor cu acid hialuronic

Este destul de greu să găsești răspunsurile la toate întrebările care apar atunci când cauți informații despre ceva nou. Mai jos vom răspunde la întrebările care le-au preocupat cel mai mult pe clientele noastre legat de umplerea cearcănelor cu acid hialuronic. Sunt în egală măsură întrebări uzuale care apar adesea și de la cei care caută detalii despre procedură în Google.

  • Cât costă umplerea cearcănelor cu acid hialuronic

În medie, umplerea cearcănelor cu acid hialuronic costă undeva între 1300 şi 3000 de lei. Preţul variază în funcție de clinică, doctor, de produsul injectat și de cantitatea injectată.

Fii însă foarte atentă că în general prețul procedurii poate crea confuzie. De multe ori prețul este pentru o cantitate standard injectată. Însă îți amintești de situația neplăcută a unei femei căreia i s-a injectat o cantitate de 5 ori mai mare într-o singură ședință?

  • Cât durează efectul tratamentului

Deși este o procedură recunoscută pe plan internațional ca una dintre cele mai eficace, din păcate umplerea cearcănelor nu are efect pe viață. La unii pacienți, are un efect mediu de nouă luni – un an. La alții poate dura până la cinci ani. Oricum ar fi, este o procedură ce necesită retușuri periodic.

Chiar dacă nu are efect permanent, tot merită să îţi injectezi cearcănele cu acid hialuronic. Vei salva mult timp şi energie, iar retușurile vor fi necesare din ce în ce mai rar dacă repeți tratamentul.

  • Care sunt efectele secundare şi riscurile tratamentului

Procedura este foarte sigură atâta vreme cât ești pe mâinile unui doctor bun, specializat.

Ca orice procedură injectabilă, sunt câteva efecte secundare. Ca și la o recoltare de sânge, străpungerea pielii cu un ac poate avea ca efect o ușoare umflare a zonei, disconfort temporar și chiar vânătăi (deși acestea se pot preveni).

Printre riscurile serioase, atunci când nu ești în cabinetul unui doctor bun, se enumeră străpungerea accidentală a unui vas sangvin care poate duce la cicatrici şi leziuni, în cazul în care nu este recunoscută.

Totuși aceste cazuri sunt extrem de rare. Chiar şi la nivel internațional umplerea cearcănelor cu acid hialuronic decurge într-un mod profesional cu extrem de puține cazuri de malpraxis.

Ce ar trebui să faci înainte de procedură

Ce ar trebui să faci înainte de procedură

Pentru ca umplerea cearcănelor cu acid hialuronic să decurgă perfect trebuie să te pregătești din timp pentru tratament.

În zilele dinaintea tratamentului se recomandă să eviți să iei medicamente precum aspirina sau motrin. Cu 24 de ore înainte şi după procedură e contraindicat să consumi mâncăruri fierbinți şi să bei alcool.

Nu aplica machiaj în zona ochilor timp de 24 de ore după tratament, pentru a facilita recuperarea țesuturilor. Evită călătoriile cu avionul în primele 2 zile după injectare.

Odată ce ai efectuat tratamentul ar trebui să te ferești de exerciții fizice solicitante, masaje faciale, soare, saună sau băi fierbinți. Toate cele menționate contribuie la dilatarea vaselor sangvine, iar acest lucru împiedică în mare parte stabilizarea acidului hialuronic în țesutul injectat. Cu alte cuvinte, efectul tratamentului scade, iar tu ai irosit banii.

Deși este o procedură neinvazivă, practicată în mod uzual în nenumărate cabinete medicale de dermatologie estetică, tratează umplerea cearcănelor cu seriozitate. Până la urmă este o procedură medicală, iar un consult dermatologic este esențial, pentru că un doctor va fi cel mai în măsură să îți spună dacă acest tratament este cel mai bun tratament pe care îl poți face având în vedere istoricul tău medical.

Published On: august 26th, 2022 / Categories: Riduri și Cearcăne / Tags: , /