fbpx

Tratamentul PRP pentru creșterea bărbii

Nov 20, 2020 | Dermatologie

Tratamentul PRP este potrivit pentru uniformizarea bărbii și ajută la creșterea acesteia, fiind o procedură estetică non-invazivă ce stimulează creșterea părului și oferă suportul nutrițional necesar unui păr sănătos și rezistent.

Tratamentul PRP pentru creșterea bărbii este similar procedurii estetice folosite pentru stimularea creșterea și stoparea căderii părului. Prin intermediul acestuia se stimulează circulația sanguină la nivelul feței și se oferă aportul de nutrienți și substanțe esențiale pentru sănătatea foliculilor de păr.

Cuprins: Despre Mezoterapie | Beneficii | Tratament | Tehnici folosite | Pregătire | Rezultate | Riscuri

Cauzele creșterii neuniforme a bărbii

Acele goluri incomode din barbă și dintre mustață și bărbie pot fi deranjante, dar nu trebuie să fie permanente. În timp ce o barbă neuniformă nu este un motiv de îngrijorare, o barbă plină și groasă este visul oricărui bărbat.

De la dietă și stres, până la dezechilibre hormonale și infecții fungice, există o serie de motive pentru care părul facial tinde să crească neuniform. Chiar și problemele dentare și condițiile de sănătate legate de sistemul imunitar pot provoca o creștere sporadică a acestuia.

Dacă te-ai confruntat întotdeauna o barbă neuniformă, cel mai probabil, acest lucru este cauzat de factori genetici. Cu toate acestea, dacă pierderea părului este nouă, ar putea fi timpul să soliciți sfatul și asistența unui profesionist.

Tratamentul PRP pentru creșterea bărbii

Tratamentul PRP stimulează creșterea părului și crește aportul de nutrienți ce ajung la foliculii de păr. Acesta este eficient și pentru creșterea bărbii.

La tratarea creșterii bărbii folosind tratamentul PRP, barba crește mai mult și mai repede. Acest lucru se datorează faptului că factorii de creștere semnalează celulele stem care înconjoară firele de păr, acest lucru stimulând creșterea părului și oferinind substanțele necesare pentru a asigura o creștere sănătoasă a acestuia.

Cum funcționează tratamentul PRP?

Tratamentul PRP – Plasma Rich Treatment – pentru creșterea bărbii funcționează pe aceleași principii ca cel pentru creșterea părului.

În primul rând, se aplică o cremă anestezică, apoi, se extrag aproximativ 24ml. de sânge. Sângele este centrifugat, astfel încât diferitele componente se stratifică, plasma este apoi injectată superficial, direct în piele.

De obicei, se recomandă 3-4 sedințe de tratament PRP pentru a se obține rezultate cu adevărat vizibile. Acest lucru se face pentru a activa cel mai bine procesele pozitive din organism pe care le declanșează tratamentul PRP.

Tratamentul PRP tratează și foliculii de păr existenți

Pe lângă faptul că ajută la creștrerea părului și stimularea activării foliculuilor de păr inactivi, prin furnizarea de nutrienți esențiali pentru un păr sănătos, tratamentul PRP ajută la hrănirea și stimularea foliculilor de păr existenți. Astfel, tratamentul PRP este eficient pentru îndesirea și creșterea sănătoasă a părului, atât a celui de pe scalp, cât și a părului facial.

Ce efecte are tratamentul PRP?

Tratamentul PRP este sigur și natural, deoarece este folosit propriul sânge. Procedura propriu-zisă este confortabilă și se desfășoară fără durere, deoarece se aplică o cremă anestezică înainte de injectarea propriu-zisă.

După tratamentul PRP pentru creșterea bărbii poate apărea o ușoară înroșire a zonei tratate, însă, acest efect secundar va dispărea la câteva ore la de injectare. Astfel, poți reveni la activitățile de zi cu zi imediat după tratamentul PRP.

Principalele efecte obținute cu tratamentul PRP sunt stimularea creșterii părului, tratarea căderii și obținerea unui păr sănătos.

La o lună de la tratamentul PRP pentru creșterea bărbii, vei observa că vor începe să apară foliculi noi de păr și firele deja existente vor avea o rată mai mare de creștere decât în mod normal. În plus, părul va fi mai rezistent și mult mai sănătos.

Când apar rezultatele?

Îți recomandăm să faci 3-4 tratamente PRP pentru creșterea bărbii, cu 4 săptămâni între ele. După aceea, se urmărește evoluția efectelor după încă 2 până la 3 luni și până atunci noul păr va fi mai puternic și va avea timp să crească.

În general, rezultatele apar la o lună de la finalizarea celor 4 ședințe.

Cât durează rezultatele?

Tratamentul PRP nu este o soluție permanentă. Pierderea părului este ceva natural, decoarece foliculii de păr au un ciclu de creștere compus din faza incipientă, faza de fixare/ maturitate și o etapă de cădere și regenerare. Tratamentul PRP ajută la încetinirea căderii părului, prin prelungirea fazei de fixare și maturitate, precum și la stimularea creșterii acestuia.

Cât de eficient este și cât durează tratamentul PRP variază de la persoană la persoană, deoarece toată lumea are condiții diferite pentru început.

Pentru a obține o evaluare corectă a părului și a primi un tratament potrivit nevoilor tale, îți recomandăm să te programezi la o consultație gratuită, la unul din medicii noștri specializați în dermatologie și proceduri estetice. În timpul consultației, examinăm barba și stabilim dacă tratamentul PRP ar putea fi un tratament adecvat pentru tine, pe baza condițiilor prealabile.

CONCLUZII

Tratatmentul PRP este cea mai bună soluție pentru creșterea bărbii, având rezultate garantate și de lungă durată. Ajută la uniformizarea aspectului acesteia, îndesirea părului și stimulează creșterea sănătoasă a părului.