Oricât de mult ai grijă de tine și de pielea ta, nu poți opri timpul. Îmbătrânirea este inevitabilă, iar apariția ridurilor, un fenomen natural. Aceste 8 tipuri de tratament pentru riduri profunde sunt ce căutai.

Odată cu trecerea anilor sau în urma expunerii îndelungate la soare, din cauza scăderii elasticității și fermității pielii, ridurile apar sub formă de linii, șanțuri și pliuri.

Te numeri printre femeile care caută creme și remedii naturiste pentru a reduce ridurile adânci? Ne pare rău să te dezamăgim, dar șansele să reușești sunt egale cu a întâlni un extraterestru.

Există însă opt tipuri de tratament pentru riduri profunde care funcționează cu adevărat, fie că sunt riduri adânci pe frunte, riduri laba gâștei sau riduri nazogeniene.

Și nu vorbim de bisturiu, ci de tratamente cu substanțe folosite de zeci de ani în dermatologie: retinoizi, vitamina C, peeling chimic, botox, acid hialuronic și alte fillere dermice, microneedling, laser și radiofrecvență.

Ce sunt ridurile și cum se formează

Ridurile sunt parte a procesului de îmbătrânire și se formează la nivelul pielii, din cauza scăderii elasticității și fermității acesteia – lucru care poate fi combătut prin diferite tipuri de tratament pentru riduri profunde.

Ridurile sunt vizibile în special în zona feței, a gâtului și a mâinilor, ca niște linii, șanțuri sau pliuri. În funcție de zona în care se formează, există mai multe tipuri de riduri. Cel mai frecvent însă, femeile se confruntă cu riduri adânci pe frunte, riduri de expresie între sprâncene, riduri laba gâștei și riduri nazogeniene.

Nu doar trecerea anilor este de vină pentru apariția ridurilor. Expunerea îndelungată la soare și radiații UV cresc riscul apariției premature a ridurilor.

De asemenea, un cuvânt important de spus îl au și genetica, machiajul, fumatul, consumul excesiv de alcool, privarea de somn sau chiar expresiile facile. Nu e niciodată prea târziu să-ți schimbi stilul de viață de dragul pielii tale, dar dacă te confrunți deja cu această problemă, ai o soluție. De fapt, nu ai doar o soluție, ci opt tipuri de tratament pentru riduri profunde dintre care să alegi.

Produse de îngrijire care conțin retinoizi

Produse de îngrijire care conțin retinoizi

Când vine vorba de ingrediente anti-îmbătrânire, retinoizii reprezintă „aurul”. Compuși chimici derivați din vitamina A, retinoizii acționează prin stimularea pielii de a produce celule noi și prin creșterea producției de colagen, ceea ce reduce aspectul ridurilor.

Totodată, retinoizii estompează petele pigmentare și îmbunătățesc textura pielii. Retinoizii pot fi găsiți sub formă de produse eliberate pe bază de rețetă, cum ar fi tretinoina sau tazarotenul, dar și în produse fără prescripție medicală sub formă de retinol.

Dacă te încântă acest tratament pentru riduri profunde, ai grijă la avertismentul specialiștilor.

Pentru că sunt extrem de puternici, retinoizii pot provoca iritații, uscăciune, roșeață sau descuamare la nivelul pielii – mai ales dacă sunt folosiți incorect. Ei trebuie introduși în piele treptat, noaptea, eventual alături de o cremă hidratantă bună.

Nu uita să folosești și protecție solară în cazul în care alegi acest tratament pentru riduri profunde.

Până la rezultate pe care să le percepi poate dura între șase luni și un an. În cazul în care nici după un an nu ai parte de rezultatul dorit, discută din nou cu dermatologul.

Produse de îngrijire care conțin vitamina C

La ce te gândești când spui „vitamina C”? Un ajutor împotriva gripei, răcelii sau alergiilor? Ei bine, vitamina C nu înseamnă doar atât, ci este și un antioxidant care stimulează producția de colagen, deci reduce aspectul ridurilor.

În plus, vitamina C protejează pielea în fața expunerii solare. O protecție solară, pe lângă vitamina C, este însă oricând binevenită în cadrul acestui tratament pentru riduri profunde.

Tratamentul nu implică decât aplicarea unui ser cu vitamina C pe pielea uscată, înainte de rutina ta obișnuită de îngrijire. Asigură-te că ai un produs care conține acid ascorbic la o concentrație de aproximativ 15%, într-o sticlă opacă sau închisă la culoare, pentru a preveni oxidarea. Crește treptat cantitatea folosită și poartă protecție solară, indiferent de sezon.

Acest tratament este folosit mai ales de persoanele cu riduri laba gâștei sau cu riduri adânci pe frunte.

Peelingul chimic

Peelingul chimic reprezintă o procedură de rejuvenare, care acționează prin exfolierea stratului exterior al pielii care poate fi folosit indiferent de vârstă.

Printre efectele peelingului chimic se numără, alături de estomparea ridurilor fine, uniformizarea culorii pielii, îmbunătățirea texturii acesteia, micșorarea porilor sau dispariția petelor de vârstă.

Practic, după aplicarea acestui tratament pentru riduri profunde, va fi vizibilă pielea mai fină, mai puțin ridată. Peelingurile chimice variază în putere și pot conține o combinație de diferiți acizi.

Persoanele cu riduri adânci pe frunte, riduri laba gâștei sau riduri nazogeniene pot apela cu încredere la peelingul chimic.

Tratament pentru riduri profunde cu botox injectabil

Tratament pentru riduri profunde cu botox injectabil

Tratamentul cu botox, probabil unul dintre cele mai populare la momentul actual, este utilizat în special pentru tratarea ridurilor de expresie din zona superioară a feței.

Toxina botulinică de tip A acționează la nivelul mușchilor, blocând temporar transmiterea impulsurilor nervoase. Astfel, mușchii faciali se relaxează, iar ridurile de expresie sunt reduse.

Poți alege acest tip de tratament pentru riduri profunde dacă te confrunți cu: riduri verticale între sprâncene, riduri laba gâștei, riduri adânci pe frunte, riduri în jurul gurii, gâtului și decolteului. Botoxul poate fi utilizat și ca măsură preventivă.

Procedura în sine este simplă, deloc dureroasă și durează între 10 și 20 de minute. Injectarea se face cu un ac fin de către specialist, iar efectul este vizibil după 4-10 zile și durează 4-6 luni.

Acest tratament pentru riduri profunde este sigur. Botoxul este autorizat ca medicament din 1989. Pentru unele persoane însă, dar pot apărea reacții adverse de tipul: durere de cap (timp de aprox 24 de ore) sau simptome asemănătoare gripei.

Tratament pentru riduri profunde cu microneedling

Tipul de tratament pentru riduri profunde cu microneedling presupune utilizarea unui dispozitiv medical, de forma unui stilou cu microace. Cel mai performat astfel de dispozitiv din lume se numește Dermapen. Poți vedea în clipul acesta video cum se face o astfel de procedură.

Prin această procedură de rejuvenare și regenerare a pielii se stimulează de fapt producția de colagen. Astfel, textura generală a pielii se îmbunătățește, iar ridurile se reduc. Microneedlingul mai ajută la hiperpigmentare, cicatrici postacneice, piele aspră sau pori dilatați.

Ce presupune procedura de microneedling

Acest tip de tratament pentru riduri profunde începe cu demachierea și dezinfectarea pielii. Apoi, pe zonele de tratament, se aplică o cremă anestezică.

După 20-30 de minute, crema anestezică este îndepărtată, iar specialistul folosește stiloul cu microace pe zonele indicate.

Nu uita ca după procedură să aplici o cremă cu protecție solară. O ședință de microneedling durează aproximativ 60 de minute. În funcție de zona tratată, vei avea nevoie de 3-8 ședințe la interval de 2-3 săptămâni.

Ai riduri adânci pe frunte, riduri laba gâștei sau riduri nazogeniene? O variantă bună pentru tine ar fi și tratamentul cu microneedling.

Dacă vrei să fii întrebată ce ai făcut pentru a întineri în decurs de câteva zile și scăpa de ridurile profunde, te așteptăm la unul dintre tratamentele cu cel mai rapid efect: injectarea cu acid hialuronic sau botox.