fbpx

Terapia PRP: 6 remedii pentru a stopa căderea părului

Sep 11, 2020 | Dermatologie estetică

Terapia PRP este un remediu cu rezultate miraculoase pentru a stopa căderea părului. Înainte e a ajunge să ai nevoie de o astfel de procedură, poți încerca anumite remedii naturale.

Ți-am pregătit o listă cu 6 remedii naturale pentru a stopa căderea părului, până să ajungi să ai venoie de Terapia PRP.

Cuprins: Cauzele căderii părului | Remedii naturiste | Terapia PRP

Cauze ce produc căderea părului

Căderea părului este cauzată de numeroși factori, dar, conform studiilor de specialitate, cea mai mare pondere a femeilor și bărbaților care suferă de alopecie au în orgenism exces de DHT. DHT-ul – Dihidrotestosteronul este un hormon similar tetsosteronului.

Corpul tău transformă în mod natural aproximativ 5% din testosteron în DHT folosind o enzimă numită 5-alfa reductază. Prin blocarea acestei enzime, se crede că multe alimente scad producția de DHT din testosteron și previn căderea părului.

1. Ceaiul verde

Derivat din planta Camellia sinensis, ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume.

În timpul producției, frunzele de ceai verde sunt aburite – și nu fermentate, așa cum se întâmplă adesea cu frunzele de ceai negru – astfel menținându-se mai mulți compuși naturali ai ceaiului. Printre ecaștia se numără EGCG-ul, numită epigalocatechină galat, care este asociată cu multiple beneficii pentru sănătate, și despre carea s-a demonstrat că protejează contra căderea părului.

2. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos a devenit tot mai popular în tratamentele „de acasă” pentru păr. Dincolo de tratamente păr externe, cum ar fi măștile sau aplicarea topică a uleiului de cocos pe sclap sau vârfurile deteriorate, uleiul de cocos este benefic pentru sănătatea părului și atunci când este introdus în alimentație.

Uleiul de nucă de cocos conține un procent ridicat de grăsime din trigliceridele cu lanț mediu (MCT), în principal sub formă de acid lauric, care s-a dovedit că blochează producția de DHT în studiile ex-vivo, atunci când este administrat pe cale orală.Astfel, aceste substanțe conținute de uleiul de cocos este un adjuvant în lupta cu căderea părului

3. Ceapa (și alte alimente bogate în quercetină)

Ceapa albă este bogată în quercetină. Studiile au demonstrat că această substanță inhibă producția de DHT din testosteron prin blocarea acțiunii enzimei alfa-5 reductază și scăderea stresului oxidativ, astfel fiind utilă în tratamente păr.

Alte fructe și legume bogate în quercetină sunt sparanghelul, spanacul, varza, merele și fructele de pădure. Toate acestea sunt esențiale într-o dietă sănătoasă pentru a opri căderea părului și a ajuta la creșterea sănătoasă a acestuia.

4. Curcuma (turmenicul)

Curcuma este o plantă folosită pe scara larga la gătit, cât și ca extract de pudră pentru beneficiile sale pentru sanatate.

S-a demonstrat că reduce durerea cauzată de artrită, îmbunătățește nivelul colesterolului și îmbunătățește recuperarea exercițiilor fizice, printre alte beneficii. Aceste efecte sunt legate de concentrația mare de compuși activi a turmericului numiți curcuminoizi, dintre care cel mai studiat este curcumina.

Studiile preclinice au demonstrat că curcumina blochează acțiunea enzimei ce transformă testosteronul în DHT, astfel fiind utilă în tratamete păr contra alopeciei.

5. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt bogate în fier, zinc, magneziu și antioxidanți, substanțe esențiale pentru creșterea sănătoasă a părului. De asemenea, uleiul de semințe de dovleac poate favoriza creșterea părului la bărbați.

Într-un studiu despre căderea părului la băbați, realizat pe parcursul a 24 de săptămâni, efectuat la 76 de bărbați, s-a observat să cei care luau zilnic un supliment de 400 mg ulei de semințe de dovleac au avut o creștere semnificativ mai mare a părului față de cei care au primit un placebo. Astfel, s-a demonstart că uleiul de semințe de dovleac poate bloca enzima 5-alfa reductază să producă DHT la om și astfel să combată căderea părului.

6. Fasolea Edamame

Fasolea Edamame este soia tânără, de obicei savurată ca gustare sau aperitiv.

Pe lângă faptul că este bogată în proteine ​​și fibre, fasolea edamame conține izoflavone, care sunt compuși vegetali benefici contra alopeciei.

Studiile au demonstart că, atât suplimentele cu proteine de soia, cât și Edamamele consumate crude pot stopa căderea părului, stimulând creșterea acestuia.

Terapia PRP

Pe lângă toate aceste tratamente naturiste, ce vin în completarea unei diete sănătoase și echilibrate, căderea părului poate fi stopată și prin intermediul anumitor proceduri estetice.

Probabil cel mai popular tratament păr este terapia PRP (Terapia Vampir) ce presupune injectarea de plasmă proprie, îmbogățită cu trombocite în scalp. Este un tratament păr ce stopează alopecia, prin stimularea circulației la nivelul scalpului, acest lucru favorizând transportul și absorția de nutrienți la nivelul scalpului, astfel pacientul dobândind un păr sănătos, căderea părului fiind oprită.

Pe lângă acest tratament, eficace este și Mezoterapia cu vitamine, cunoscută și sub denumirea de cocktail cu vitamine pentru păr. Este to o procedură injectabilă, prin care se asigură aportul de vitamine necesare creșterii sănătoase a părului: biotină, proteine, zinc, fier și vitaminele C și A.

Dacă te confrunți cu căderea părului, programează-ți o întâlnire la un dermatolog pentru a identifica cu exactitate cauza problemei tale și a-ți oferi tratementul potrivit pentru a combate alopecia. Reține faptul că o aliemntație corectă, bogată în vitamine, fier și proteine este de mare ajutor pentru un păr frumos și sănătos.