fbpx

8 riscuri ale tratamentului de epilare cu ceară

Feb 14, 2020 | Epilare definitivă

De zeci de ani femeile își doresc o piele cât mai fină. Cea mai comună metoda de epilare din ultimii zeci de ani este epilarea cu ceară, dar oare aceasta are efecte negative asupra zonelor tratate?

Trebuie să luăm la cunoștință exact ce se poate întâmpla dacă intenționăm să efectuăm procedura de epilare cu ceară.

Înainte de toate, trebuie să știm că această procedură de epilare cu ceară se poate efectua sub două forme:

  • cu ceară tradiționala;
  • cu ceară de unică folosință.

Principalele efecte negative ale epilării cu ceară sunt următoarele:

1. Epilarea cu ceară doare?

Da. 99% din persoanele care apelează la un astfel de tratament se plâng de durerea resimțită în timpul procedurii.

2. Epilarea cu ceară are rezultate pe termen lung?

Complet fals. Epilarea cu ceară nu îți oferă rezultate pe termen lung. La 80% dintre persoanele care au fost supuse unor astfel de proceduri s-a dovedit că firele de păr reapar în mai puțin de 5 zile.

3. Se poate efectua oricând?

Această procedură nu se poate efectua oricând. Odată aparute, firele de păr necesită timp pentru a ajunge la lungimea necesară epilării cu ceară. Astfel firele mici nu vor putea fi îndepărtate decât când acestea vor ajunge la o anumită lungime.

4. Epilarea cu ceară este o procedură sigură?

Trebuie menționat că ceara tradițională folosită în saloane se folosește pentru toate persoanele care optează  pentru această procedură. Astfel ceara care se aplică pe zona ta inghinală a fost anterior folosită de câteva zeci sau chiar sute de persoane, probabil tot în zona inghinală.

5. Ceara este de unică folosință?

Parțial adevărat. Aceata vine sub forma unor tuburi cu aproximativ 200 ml de ceară. Două tuburi de ceara sunt necesare pentru epilarea întregului corp. Dar atunci când pacienta care a fost înaintea ta a efectuat tratamentul pentru procedura doar în zona inghinală și tu îti doresti zona axilei, oare a folosit cosmeticianul tot tubul? Cel mai probabil, nu va desface unul nou special pentru tine.

6. Pielea rămâne fină?

Datorită modului de efectuare a acestei proceduri, zona tratată este traumatizată. 90% din persoanele care efectueaza această procedură prezintă după tratamentul de epilare cu ceară iritație la nivelul tegumentului, care poate fi prezentă până la 48 h.

Persoanele care au apelat la această procedură au fost cel puțin o dată arse pe zona în care a fost aplicata ceara întrucât aceasteia nu i se poate determina temperatura decât în momentul în care aceasta se întărește.

7. Apariția foliculitei și fire crescute sub piele?

În urma procedurii de epilare cu ceară, 80 % dintre persoanele care au obtat pentu aceasta, au prezentat ulterior inflamația foliculilor cât și apariția firelor crescute sub piele.

8. Economisești prin această procedură?

Având în vedere că epilarea cu ceară trebuie repetată săptămânal, timpul si costurile sunt adesea prea mari pentru rezultate minime și de scurtă durată.