Până de curând remodelarea nasului se facea doar invaziv, prin rinoplastie chirurgicala, o procedură dureroasă prin care oasele și cartilajul nasului sunt îndepărtate pentru a remodela zona și care implică multe riscuri și o recuperare de 10-14 zile

Tratamentele și tehnologia emergente oferă o alternativă celor care nu doresc o schimbare permanentă sau celor care ar dori să încerce o procedură temporară înainte de rinoplastia chirurgicală – tehnica de rinoplastie non-chirurgicală cu umpluturi dermice.

Ce este tehnica de rinoplastie non-chirurgicală?

 Procedura de rinoplastie non-chirurgicală a nasului folosește umpluturi dermice pentru a remodela contururile nasului. Se face pe scaunul unui medic estetician, în timp ce ești treaz și implică o anestezie locală și nu una general.

 Tratamentul de rinoplastie non-chirurgicală este o procedură non-permanentă, care poate fi întreprinsă în 10 minute, fără nicio perioadă de recuperare și este o modalitate mult mai puțin invazivă de a remodela nasul.

Proeminențele nu pot fi îndepărtate cu umpluturi dermice, însă remodelarea are loc prin umplerea părților mai joase pentru a îndrepta nasul. De exemplu, dacă există o cocoașă dorsală proeminentă (o umflătură în nas sau un nas agățat), atunci zonele de deasupra și de sub cocoașă vor fi umplute pentru a îndrepta nasul. O altă utilizare a materialelor de umplutură pentru nas este de a îndrepta un nas atunci când deviază într-o parte. Acest lucru se poate realiza prin injectarea părții concave a nasului.

Pentru a realiza creșterea vârfului nazal prin tehnica de rinoplastie non-chirurgicală se injectează vârful nasului și se adaugă umpluturi în baza columelarului (partea inferioară a nasului care separă nările) pentru a o coborî, ceea ce face ca vârful să pară ridicat.

O altă utilizare a umpluturilor dermice este de a ridica înălțimea nasului la cei cu punți nazale mai puțin proeminente sau care au nasuri mai plate.

Care sunt tipurile de umpluturi dermice care pot fi utilizate în procedura de rinoplastie non-chirurgicală?

Umpluturi dermice semi-permanente

Materialele de umplutură cu acid hialuronic sunt cel mai frecvent tip de materiale de umplutură dermice utilizate în general în procedurile estetice și sunt cele mai folosite materiale de umplutură utilizate în procedura de rinoplastie non-chirurgicală. Acestea sunt temporare, dar pot dura câțiva ani.

De asemenea, umpluturile cu acid hialuronic sunt reversibile cu o injecție a enzimei hialuronidază, care dizolvă umpluturile de acid hialuronic. Acest lucru ar putea fi utilizat în cazul în care există o preocupare legată de aspectul estetic al materialului de umplutură.

Umpluturi dermice permanente

Umpluturile permanente pot fi utilizate și în nas, în cadrul procedurii de rinoplastie non-chirurgicală. Avantajul utilizării umpluturilor permanente în nas este că tratamentul se face o singură dată și astfel se evită riscul repetat de injecții.

Dezavantajul este că, dacă plasarea nu este optimă, nu poate fi corectată cu așa multă ușurință.

rinoplastie nonchirurgicala

Cum se realizează procedura de rinoplastie non-chirurgicală?

 Nasul este o structură complexă 3D compusă din piele, țesut moale, cartilaj și os. O mare parte din ceea ce se vede este alcătuit din umbre. Unele contururi sunt mai proeminente în anumite iluminări sau unghiuri, iar un tratament de rinoplastie non-chirurgicală este o modalitate excelentă de a atenua acest lucru.

Cât durează procedura?

Procedura durează aproximativ 10 minute și se efectuează cu dureri minime și fără perioade de recuperare; pacienții se pot întoarce direct la muncă cu semne vizibile foarte puține.

Ce presupune procedura de rinoplastie non-chirurgicală?

 Medicul estetician va steriliza nasul și zona din jurul acestuia cu un lichid antiseptic înainte de a aplica o cantitate mică de anestezic pentru a amorți pielea (acest lucru se simte ca o zgârietură ascuțită și este considerat de mulți ca fiind cea mai dureroasă parte a întregii proceduri). Odată ce s-a confirmat că nu mai simți nimic, materialul de umplutură va fi injectat în cantități mici, exact acolo unde este necesar, în contururile precise ale nasului, treptat pentru a permite practicantului să se retragă și să se asigure că forma este uniformă. Apoi, materialul de umplutură este masat și modelat ușor pentru a se asigura că este neted și uniform.

Cât de repede voi vedea rezultatele?

Rezultatele sunt vizibile imediat după tratament și vor fi pe deplin evidente în 2-3 săptămâni.

Te poți programa cu ușurință aici pentru o consultație în care medicii noștri îți vor spune care sunt zonele cu probleme și ce se potrivivește nevoilor tale.