Nasul este adesea ținta mai multor glume pe seama celor care nu s-au născut cu unul frumos și bine proporționat cu trăsăturile feței. Mulți ajung să dezvolte complexe legate de aspectul nasului, neștiind că există o soluție alternativă mult mai rapidă, ieftină și blândă la rinoplastia chirurgicală, și anume o intervenție de rinocorecție cu acid hialuronic.

Sigur că operația chirurgicală a nasului este în continuare cea mai complexă modalitate de corectare a nasului, însă o rinocorecție cu acid hialuronic poate fi răspunsul la o parte din problemele estetice ale nasului care merită pe deplin niște „reflectoare”.

Principalele diferențe între corectarea nasului prin rinoplastie chirurgicală și injectarea de acid hialuronic (rinoplastie lichidă)

O rinocorecție cu acid hialuronic poate dura până la doi ani, însă nu e permanentă, iar acidul hialuronic se dizolvă în cele din urmă. În contrast, rinoplastia chirurgicală este o intervenție care are ca rezultat o schimbare permanentă.

O a doua diferență majoră este că rinoplastia chirurgicală permite o corecție radicală a nasului. Medicul chirurg poate reduce dimensiunea nasului, îl poate îndrepta, poate corecta o deviație de sept, poate ridica vârful nasului sau îngusta un nas prea mare. Așadar, o operație chirurgicală rezolvă deopotrivă aspectul estetic, cât și cel funcțional al nasului.

Avantaje rinocorecție cu acid hialuronic

O rinocorecție cu acid hialuronic se poate face după programul de lucru pentru că are o durată scurtă și o recuperare foarte ușoară.

De departe, este o alternativă blândă și eficientă la durerea și disconfortul intervenției chirurgicale, însă cu o serie de limitări menționate pe care le găsești menționate la secțiunea Dezavantaje.

Partea bună este că nu e nevoie de anestezie din care să îți revii după ore întregi după intervenția cu bisturiul. Nu e nevoie nici de peste o săptămână pentru a te recupera.

Pur și simplu, cu o rinocorecție cu acid hialuronic îți poți relua viața socială și profesională. E drept că uneori cu o mică roșeață sau vânătaie temporară pe nas, dar care poate fi acoperită după 12 ore cu machiaj.

Pe scurt, această procedură injectabilă de corecție a nasului oferă o serie de avantaje foarte distincte față de intervenția chirurgicală:

 • Recuperarea este incomparabil mai scurtă;
 • Rezultate sunt vizibile imediat;
 • Nu există comparație între durerea provocată de un bisturiu și una în urma unei injecții;
 • Procedura este foarte rapidă (aprox. 15 minute);
 • Costul este doar o fracțiune din cel al unei operații de rinoplastie.

remodelare nas tratament estetic

Dezavantajele rinoplastiei cu acid hialuronic

Principalele două modificări care sunt posibile cu o rinocorecție cu acid hialuronic sunt îndreptarea unui nas coroiat și modificarea vârfului nasului.

Așadar, o rinocorecție cu acid hialuronic este limitată de tipurile de corecții ce pot fi făcute nasului. Deoarece se adaugă umplutură dermică cu acid hialuronic, nasul poate fi corectat prin adăugare de volum.

În plus, prin rinoplastia nechirurgicală nu se poate corecta respirația nazală deficitară.

Un alt inconvenient când faci o rinocorecție cu acid hialuronic este că rezultatele nu sunt permanente și procedura ar trebuie repetată la un interval ce poate varia între jumătate de an și doi ani pentru a păstra forma nasului dorită.

Acest lucru nu este neapărat întotdeauna un dezavantaj, pentru că o rinocorecție cu acid hialuronic poate fi un prim pas de testare a rezultatelor rinoplastiei înainte de a face pasul decisiv spre o intervenție chirurgicală cu rezultate definitive. Așadar, rezultatele temporare ale unei rinoplastii nechirurgicale pot fi și un beneficiu.

Când nu e indicat să faci intervenția de rinocorecție cu acid hialuronic

Dacă dorești să rezolvi problemele funcționale ale nasului, cum ar fi o respirație mai bună, doar operația chirurgicală chirurgicală este soluția.

Dacă porți ochelari în mod regulat și nu poți renunța la purtarea lor timp de 1 până la 2 săptămâni după procedură, atunci e mai bine să nu iei în calcul rinoplastia nechirurgicală.

Purtarea ochelarilor grei sau a ochelarilor de soare nu este recomandată în acest interval de după procedură. Explicația este că acidului hialuronic îi ia 2 săptămâni să se stabilizeze în țesuturi, iar atunci când umplutura dermică cu acid hialuronic este injectată în puntea nazală, acesta poate fi deplasat dacă ochelarii exercită presiune asupra zonei respective. În esență, presiunea pe care o pun ochelarii pe nas poate duce la un rezultat nedorit.

Etapele procedurii de rinocorecție nechirurgicală

Procedura durează aprox. 15 de minute și va fi întotdeauna precedată de un consult medical. Consultul este important, deoarece permite medicului să îți evalueze istoricul medical și să te ajute să înțelegi toate opțiunile pentru remodelarea nasului.

Medicul estetician se asigură totodată că starea ta de sănătate este bună și că obiectivele tale, ca pacient sunt realiste în raport cu ceea ce poate face procedura de rinoplastie nechirurgicală.

Procedura decurge astfel:

 1. Nasul este dezinfectat cu o soluție ce conține 70% alcool;
 2. Este aplicat un spray cu gheață sau o cremă anestezică pentru a reduce durerea. Uneori, unele tipuri de doze cu acid hialuronic au deja în compoziția lor un anestezic și nu mai este nevoie de aplicarea cremei sau a spray-ului cu gheață;
 3. O cantitate mică de acid hialuronic este injectată cu mișcări delicate în zonele nasului stabilite de către medic.

După injectarea cu acid hialuronic este firească o ușoară umflare a nasului sau să apară temporar o mică roșeață acolo unde acul a străpuns pielea.

Îngrijirea de după rinocorecție cu acid hialuronic este însă ușoară, iar recuperarea se face în mai puțin de 48 de ore. Poți reveni reveni la majoritatea activităților obișnuite. Restricții sunt în ceea ce privește masajele faciale, solarul, sauna, băile fierbinţi și efortul fizic intens timp de două săptămâni după procedură.

Trebuie evitat și consumul de tutun și alcool timp de 3 zile de la procedură. La fel și efectuarea altor intervenții estetice sau dentare timp de 2 săptămâni.

rinoplastie nechirurgicală

Avantajele rinoplastiei chirurgicale

O corectare a nasului prin operație chirurgicală are ca rezultat o schimbare permanentă, ceea ce înseamnă că te poți bucura pentru totdeauna de noua ta formă de nas.

O rinoplastie chirurgicală rezolvă cele mai complexe probleme ale nasului, atât estetice, cât și funcționale. Medicul chirurg poate reduce dimensiunea nasului, poate corecta o deviație de sept sau îngusta un nas prea mare.

Dezavantajele rinoplastiei chirurgicale

Pentru a face o rinoplastie, e nevoie să plătești o sumă de bani destul de consistentă și să fii dispus să îți întrerupi activitatea profesională și socială cel puțin o săptămână după operație.

Realitatea este că rinoplastia nu este o operație simplă și ea trebuie făcută de către un profesionist cu experiență, pentru a nu risca să ai o operație nereușită.

Etapele rinoplastiei chirurgicale

Procedura decurge astfel:

 1. Nasul este dezinfectat cu o soluție ce conține 70% alcool;
 2. Se face anestezia locală sau totală;
 3. Se face incizia cu bisturiul, iar medicul face corecturile necesare pentru ca nasul să fie arate bine și să funcționeze bine;
 4. Medicul corectează o eventuală deviație de sept, în caz că ai;
 5. Închiderea operației prin pansare.
Published On: aprilie 13th, 2022 / Categories: Rinoplastie nechirurgicală / Tags: , , /