Doar imaginează-ţi dimineaţa perfectă! Te trezeşti, ca de obicei, pentru o zi de muncă. Îţi pui halatul pe tine şi te îndrepţi spre baie. În oglindă îţi vezi faţa cu un ten luminos, iar ochii mai energici ca niciodată, fără pungi sub ochi sau riduri şi umflături. Arăţi atât de bine încât nimic nu-ţi poate face ziua mai rea.

Acum poţi reveni la realitate. Recunoaşte că dimineţile tale nu sunt chiar aşa… Momentul în care te vezi în oglindă e destul de deprimant. Arăţi mai obosită decât erai ieri, iar pungile de sub ochi te îmbătrânesc. Ştii că trebuie să cumperi din nou “crema-minune” pentru cearcăne, care nu avea cine ştie ce efect sau fondul de ten alături de concealier pentru că ai pungi sub ochi care nu dispar sub nici o formă.

Totuşi, dimineţile tale pot fi altfel. Cu un tratament profesional, dermatologic poţi să îţi schimbi complet modul în care arată pielea de sub ochi. Citeşte acest articol pentru a afla care sunt alternativele la dezamăgitoarele creme.

De ce nu a funcționat nimic din ce ai încercat pentru pungi sub ochi

Oricât de mult ne-am dori să avem tratamentul complet într-un tub, acesta nu există. Dacă ai cumpărat o cremă pentru pungi sub ochi, sau cearcăne, probabil ți-ai imaginat că e un tratament care va face minuni. Că vei scăpa și de pungile de sub ochi, poate chiar și de ridurile din colţurile ochilor.

În realitate, cremele pentru ochi sunt doar mini versiuni ale cremelor hidratante pe care, probabil, le foloseşti pentru faţa şi corpul tău. Pe lângă faptul că sunt exagerat de scumpe, acestea nu vor avea niciodată efectul mult dorit. Așa că îți poți spune adio visului prea frumos ca să fie adevărat de a scăpa de acele pungi de sub ochi.

Un tratament pentru pungi de sub ochi nu are nimic de a face cu un tratament pentru cearcănele acelea negre. Pungile, acele umflături de sub ochi sunt umflături cauzate de retenţie de lichide sau alergii. De aceea, o simplă loţiune hidratantă nu va ajuta cu nimic.

Ce probleme medicale pot ascunde pungile de sub ochi

Ce probleme medicale pot ascunde pungile de sub ochi

Dacă ai pungi sub ochi ar trebui să-ți pui problema ca nu cumva să ai o problemă medicală. Cele mai frecvente obiceiuri care pot agrava pungile de sub ochi sunt consumul de alimente prea sărate sau de alcool.

Pungile de sub ochi mai apar şi atunci când fumezi mult şi dormi puţin, iar dacă ai trecut de 30 de ani, îmbătrânirea joacă, la rândul ei, un rol important.

Pe lângă asta, ceea ce ai înscris în codul genetic contează foarte mult. În cazul în care ai în familie persoane cu cearcăne sau pungi sub ochi poţi fi și tu nefericita moştenitoare a acestui „cadou”.

Dacă observi că ai pungi sub ochi doar periodic, este pozibil să fie cauzate de alergii. Partea bună este că, odată ce iei un tratament antialergic poţi scăpa uşor de pungile de sub ochi.

Ce tipuri de cosmetice au efect

Aşa cum am menţionat anterior, nu te poţi aştepta la produse minune când vine vorba de pungi de sub ochi. Deşi majoritatea cremelor cu siguranţă nu vor funcţiona, există produse care pot avea o mică contribuție la diminuarea pungilor de sub ochi.

Dacă îi păstrezi la rece, plasturii de silicon pot fi un remediu care are un oarece efect. Zilnic, dimineaţa, poţi aplica plasturii reci sub ochi pentru a reduce inflamaţia şi a stimula circulaţia limfei. Totuşi, în cazul în care ai o cremă preferată, păstrează-o în frigider şi aplic-o rece. Temperatura redusă este mereu binevenită pentru diminuarea umflăturilor.

Un remediu şi mai simplu ar fi să ţii o lingură rece pe zona de sub ochi pentru câteva minute în dimineţile în care ai pungi sub ochi.

Tratamente dermatologice profesionale pentru pungi sub ochi

Cel mai apreciat tratament pentru pungi sub ochi

Există un tratament cu rezultate definitive care te vor scăpa pe viață de aceste umflături sub ochi și acesta este blefaroplastia inferioară, operația pleoapelor inferioare.

Spre deosebire de operația pleoapelor superioare, această operație are rezultate de care te poți bucura pe viață, nu doar 7 – 10 ani.

Este adevărat că nu este la fel de ușor de luat decizia, însă, după ani de testat 100 de tipuri de cremă pentru pungi sub ochi, s-ar putea să consideri că merită efortul de recuperare timp de o săptămână.

Tratamente dermatologice profesionale pentru pungi sub ochi

Medicina a avansat mult și în prezent ai câteva tratamente eficace.

  • Terapia PRF

Dacă ştii de PRP sau de terapia Vampir, PRF îţi va suna cunoscut. PRF are acelaşi principiu, adică foloseşte propriul tău sânge pentru a extrage fibrină (substanţă care vindecă natural corpul).

Acest tratament pentru pungi sub ochi este o opțiune excelentă dacă te interesează un tratament estetic 100% natural. Fără substanțe care nu sunt biocompatibile cu organismul tău.

Partea bună este că acest tratament va acționa nu doar asupra pungilor sub ochi, ci și asupra pielii și ridurilor. Cu alte cuvinte, îți vei recăpăta și tonusul, fermitatea și elasticitatea pielii din jurul ochilor.

  • Radiofrecvenţa

Un tratament pentru cearcăne cu radiofrecvenţă poate fi o alternativă bună dacă te confrunţi cu pungi de sub ochi cauzate de îmbătrânire.

În timpul procedurii, pielea lăsată este expusă la temperaturi mai înalte provocate de undele radio, ceea ce stimulează producţia de colagen şi facilitează tonifierea pielii de sub ochi.

Deşi sunt folosite mai des ca tratament pentru riduri, undele radio pot fi și un tratament pentru cearcăne şi pungi sub ochi.

  • Peeling chimic

Peelingul chimic este un tratament și pentru pielea de pe față, nu doar pentru pungile de sub ochi.

Acesta presupune exfolierea intensivă a pielii pentru a îndepărta celulele cutanate superficiale. Mai simplu, se elimină un strat extrem de subţire de piele pentru a stimula apariţia altor celule mai elastice şi mai puternice.

Peelingul chimic este o procedură non-invazivă care contribuie, la fel ca și terapia PRF la îmbunătăţirea texturii pielii de sub ochi şi a înlăturării pigmentaţiei.

Lucruri de zi cu zi pe care le poți face pentru a reduce pungile sub ochi

Chiar dacă parcurgi un tratament cearcăne sau pungi de sub ochi, vei continua să te confrunţi cu ele, mai ales în cazul în care continui să îţi neglijezi corpul.

Când vine vorba de menţinerea pielii, o rutină zilnică sănătoasă e cea mai bună metodă de prevenţie.

Uite câteva sfaturi pentru a nu permite punghilor de sub ochi să reapară:

  • Cele 8 ore de somn chiar au un efect asupra cearcănelor. Nu numai pielea, ci şi ochii şi întregul corp se va simţi mai bine. Să nu mai zicem că vei îmbătrâni mai greu dacă dormi mai mult.
  • Pentru ca lichidul să nu se acumuleze sub ochi ar trebui să alegi o poziţie de somn care să nu pună prea multă presiune pe faţa ta. Pentru a evita inflamaţia de sub ochi, poţi dormi pe spate cu capul uşor ridicat. Această poziţie facilitează circulaţia sângelui şi a limfei.
  • Pentru menţinerea pielii şi a întregului corp, alcoolul ar trebui să fie ocazional. Dacă nu vrei să ai pungi sub ochi, bea mai puţin alcool seara sau optează pentru alte băuturi mai sănătoase precum apa sau sucurile naturale.
  • Nu uita că un stil de viaţă sănătos este şi el un pas înainte pentru o viaţă fără umflături sub ochi. Limitează-ţi fumatul şi cafeina din rutina zilnică, iar alimentele cu multă sare ar trebui să dispară din dieta ta.

Pe lângă asta, alergiile cronice trebuie ţinute sub control. Inflamaţia şi mâncărimile pot cauza pungi sub ochi. La fel, aplică cât mai puţin machiaj pentru a lăsa pielea să respire mai bine.

Dacă nu ştii de ce anume ai pungi sub ochi, nu ezita să consulţi un medic dermatolog pentru a descoperi care este tratamentul care va avea efect în situația ta particulară.

Published On: octombrie 4th, 2022 / Categories: Riduri și Cearcăne / Tags: /