Cauți soluții pentru prevenirea ridurilor? Există numeroase metode, estetice și topice, care te vor ajuta să îți menții pielea fermă și fără riduri o perioadă lungă de timp.

Odată cu trecerea timpului, ridurile nu întârzie să apară. Pielea își pierde din elasticitare, sinteza de elastină și colegen scad, fermitatea este redusă și tuturor acestor elemente se mai adaugă și factorii mediului extern care afectează tegumentul și duc la o îmbătrânire a pielii.

Din fericire, există soluții de prevenirea ridurilor care dau cu adevărat rezultate!

Dar, înainte de a le descoperi, trebuie să înțelegi care sunt cauzele care duc la formarea ridurilor, pentru a putea înlătura mai întâi cauza și apoi trata efectul.

Cauzele formării ridurilor

Pielea din jurul ochilor este una din cele mai predispuse zone la apariția ridurilor, deoarece este săracă în glande sebacee și extrem de subțire. Începând cu vârsta de 25 de ani, sinteza de colagen din piele scade și acest lucru duce la apariția ridurilor în zona ochilor și nu numai.

Înaintarea în vârstă

Una din principalele cauze, asupra căreia nu avem nicio metodă de prevenire a ridurilor, este pur și simplu îmbătrânirea. Însă, putem lua măsuri care să ne ajute să îmbătrânim frumos și să limităm efectele nocive ale celorlalte elemente ale mediului extern, prin metode de prevenire a ridurilor care ne sunt la îndemână.

Radiațiile UV

Chiar dacă soarele este prietenul nostru atunci când vine vorba de sinteza de Vitamina D, care ne ajută extrem de mult din punct de vedere al sănătății oaselor și părului, nu mai este așa de piretenos atunci când vorbim de piele.

Radiațiile UV sunt principalul factor de formre a ridurilor, ducând la așa-numita foto-îmbătrânire,

Și nu doar vara. Soarele este mereu pe cer și, la fel, și radiațiile UV, atât vara, cât și pe perioada iernii.

Cum influențează acestea sănătatea pielii? Radiațiile UV sunt responsabile cu degradarea colagenului din piele, ce menține fermitatea pielii.

Expunerea prelungită la soare, fără utilizarea cremelor cu factor de protecție solară, determină o îmbătrânire timpurie a pielii, ducând la apariția ridurilor.

Fumatul

Nu are rost să mai menționăm efectele nocive ale fumatului asupra sănătății, toată lumea le cunoaște și fumătorii știu prea bine la ce riscuri se expun. Din nefericire, fumatul are efecte nocive și asupra pielii, expunând pielea la un stres oxidativ suplimentar, afectându-i colagenul și elastina.

De asemenea, fumatul restrânge vasele de sânge de pe față, obstrucționându-le circulația și privându-tți pielea de vitamina A.

Un al mod prin care fumatul dăunează sănătății și frumuseții pielii sunt daunele mecanice care duc la formarea ridurilor de expresie. Mișcările repetitive efectuate în timpul fumatului duc la formarea ridurilor de expresie din jurul gurii, așa-numitele „Smoker Lines”, asupra cărora doar tratamentele estetice mai au efecte.

Expresiile faciale

Ridurile de expresie, așa cum le spune și numele, sunt produse de expresiile faciale. Zâmbetul , încruntatul, ridicarea din sprâncele, toate acestea produc, în timp, daune mecanice ale pielii, ducând la apariția ridurilor.

Acum, să nu te gândești că va trebui să stai cu fața nemișcată pentru a preveni formarea ridurlor de expresie, dar există tratamente estetice care îți pot veni în ajutor, cum este toxina botulinică al cărei efect este de blocare țintită a mușchilor care duc la formarea ridurlor de expresie, fără a-ți afecta expresivitatea.

Preveninrea ridurilor

Dermatologia modernă oferă numerose soluții topice și tratamente estetice care te pot ajuta la prevenirea ridurilor și tratarea celor deja formate, pentru a-ți menține aspectul tânăr și ferm o perioadă îndelungată de timp.

1. Încearcă exercițiile fizice pentru față!

Pilea noastră este un organ viu, într-o continuă mișcare. Unul din cele mai simple și naturale moduri de a preveni ridurile sunt exercițiile fizice, de data aceasta, la nivelul feței.

Așa-numita „Face Yoga” s-a dovedit a fi extrem de eficientă în prevenirea ridurilor. Cele mai promițătoare rezultate s-au observat pentru zona ochillor. Pielea din acestă zonă fiind una extrem de subțire, trebuie ajutată de mușchi subcutanați pentru a-și păstra fermitatea.

Cum decurge un exercuțiu de Face Yoga pentru prevenirea ridurilor pe care îl poți face de oriunde te-ai afla?

  • Așează-te pe un scaun și asigură-te că îți menții spatele drept. Privirea trebuie orientată înainte. Îți poți lua ca punct de reper un obiect din cameră pentru a-ți fi mai ușor.
  • Folosindu-ți buricele degetelor, trage usor de piele către tâmple, strângnd din ochi timp 4-5 secunde, apoi deschizându-i și rămânând așa timp de 4-5 secunde.
  • Repetă acest exercițiu de aproximativ 10 ori.

Pentru a da rezultate în prevenirea formării ridurilor și îmbunătățirea elasticității pielii, exercițiul trebuie făcut constant, de minim 2 ori pe săptămână.

2. Folosește zilnic cremă cu SPF!

Dacă citești acest articol despre prevenirea ridurilor ești, cu siguranță, interesată și informată cu privire la sănătatea pielii și știi cât de importantă este protecția solară.

Vrem doar să îți amintim: crema cu factor de protecție solară – SPF – este vitală pentru prevenirea formării ridurilor și meținerea sănătății pielii. Ea trebuie să îți fie cel mai de preț aliat în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii.

Dacă ești fană a bronzului, avem o informație pentru tine care s-ar putea să îți schimbe puțin perspectiva asupra lui.

Știi ce este de fapt bronzul?

Bronzul, acel aspect de piele maronie, pe care multă lume îl caută, nu este decât o leziune, o „rană”, este modul în care pielea ta reacționează la daunele produse de soare. Dacă vrei să îți menții pielea tânără și să previi ridurile, ține minte acest lucru: atunci când te bronzezi, de fapt, nu faci decât să îți omori celulele pielii și să distrugi elastina și colagenul.

Este cunoscut faptul că radiațiile UV pot avea și efecte benefice pentru piele, când vine vorba de sinteza vitaminei D, dar pentru acest lucru este suficientă o expunere moderată. Și, în ciuda miturilor care se vehiculează, vitamina D se sintetizează chiar dacă folosești cremă cu SPF.

Așadar, credem că este mai importantă sănătatea, decât un aspect maroniu al pielii care oricum va dispărea în câteva luni.

Îți recomandăm să aplici zilnic cremă cu SPF 30 iarna și minim 50 vara. Dacă petreci timp în soare sau la exterior, reaplică la fiecare 2 ore. Iar dacă folosești machiaj și nu ai vrea să se deterioreze, pentru reaplicare poți folosi pudră cu SPF sau un SPF special conceput pentru față, sub formă de spray.

3. Protejează-ți ochii!

Pielea din jurul ochilor este cea mai prdispusă la apariția ridruilor de expresie. Este important să îți portejezi ochii. Ochelarii de soare, pe lângă protecția vederii, asigură și prevenirea apariției ridurilor, ferind pielea subțire din jurul ochilor de daunele produse de radiațiile UV.

Expunerea îndelungată la soare usucă pielea din jurul ochilor, făcând-o să devină și mai subțire. La început, vei observa ridurile fine, care , odată cu trecerea timpului se vor adânci, fiind posibilă corectarea lor doar prin tratamente estetice.

Cum alegi perechea de ochelari de soare potrivită?

Probabil că ai văzut pe ochelarii de soare mențiunea „UV 400”. Acest lucru însemană că ochelarii de soare blochează razele de lumină cu lungimi de undă de până la 400 de nanometri. Aceasta acoperă toate razele UVA și UVB.

În plus, filtrele UV ale ochelarilor de soare se clasifică în 5 categorii:

  • 0 – oferă cea mai mică protecție, între 3 și 20%;
  • 1 – au o protecție modarată, de 20 – 57 %, fiind buni doar în zilele înnorate;
  • 2 – protecție de 57 – 82%, sunt potriviți pentru zilele însorite de vară;
  • 3 – protecție intensă de 82 – 92%, fiind ideali pentru expunerea prelungită la soare, cum ar fi zilele petrecute la plajă;
  • 4 – au cel mai mare grad de protecție, de până la 97%, sunt extrem de întunecați, fiind interzis a fi folosiți la condus.

4. Hidratare! Hidratare! … Hidratare!

Hidratarea este importantă pentru întreg organismul. Și când vine vorba de sănătatea pielii și prevenierea ridurlor, aceasta joacă un rol important.

Aici vorbim atât de hidratarea internă, cât și produsele hidratante aplicate topic.

Consumul unei cantități optime de apă pe zi, mai exact 30 ml / kg. corp / zi pentru femei și 40 ml / kg. corp / zi pentru bărbați, îți va menține pielea sănătoasă și radiantă.

Lipsa de umiditate din piele poate duce la formarea ridurilor și accentuarea aspectului celor deja existente. În funcție de tipul tău de ten, nu neglija folozirea unei creme hidratante. Acidul hialuconic, retinolul (derivat al Vitaminei A), precum și peptidele și colagenul sunt ingredientele după care trebuie să te uiți atunci când alegi o cremă hidratantă.

Mare atenție, însă, la retinol. Pe timpul verii este bine să renunți la el, deoarece sensibilizează pielea față de fecetele nocive ale radiațiilor UV, accelerând apariția ridurilor, în loc să o prevină. Îl poți înlocui cu Niacinamide.

5. Ai grijă la ce mănânci!

O alimentație sănătoasă îți asigură o piele sănătoasă și fără riduri. Dincolo de ingredientele active și vitaminele din produsele cosmetice aplicate topic, poți preveni apariția ridurilor printr-o dietă echilibrată.

Vitaminele C, A și E sunt esențiale pentru sănătatea pielii. Ia în considerare citricele colorate, morcovii și dovleacul pentru a îmbunătăți cantitatea acestor vitamine din dieta ta zilnică și a avea o piele fermă, sănătoasă și luminoasă.

Tratamente estetice pentru riduri

Nu îți putem promite că respectând toate aceste reguli nu vei avea niciun rid pe față, odată cu înaintarea în vârstă. Dar, toate acestea te vor ajuta în prevenirea ridurilor, ajutând la secreția de elastină și colagen și protejându-ți pielea de efectele nocive ale mediului extern.

Dacă, însă, te confrunți cu riduri, există tratamente estetice eficiente, care te vor ajuta în tratarea lor.

Fillerele cu acid hialuronic

Acidul hialuronic, un produs ce se regăsește natural în corp, cu rol în hidratare și menținerea fermității pielii, este folosit în tratamentele estetice de umplere a ridurilor. Tratamentul cu acid hialuronic pentru riduri este nedureros, deoarece se folosește un ac extrem de fin pentru injectare și se aplică cremă anestezică înainte.

Acesta te va ajuta să elimini ridurile pentru o perioadă îndelungată, aproximativ 6 luni de le injectare, conferind un plus de hidratare și prospețime pielii tale. Dacă alegi un astfel de tratament, ai mare grijă să bei suficientă apă, deoarece acidul hialuronic este hidrofil și în acest fel îi vei potența efectul, făcând ca rezultatele să se mențină frumos mult timp.

Dermapenul

Mezoterapia cu Dermapen are multiple beneficii: de la îmbunătățirea texturii pielii, combaterea acneei și a semenelor și până la tratarea ridurilor. Cu ajutorul unui cocktail bogat în vitamine, injectat cu Dermapen, un dispozitiv cu microace, ce permite o permeabilitate adâncă a pielii, ingredientele active pătrund în straturile celulare, favorizând hidratarea și rejuvenarea.

Terapia PRP

Unul din cele mai naturale tratamente pentru estomparea ridurilor fine și adânci, ce se folosește de plasma ta proprie, îmbogățită cu trombocite, este terapia PRP. Aceasta stimulează procesele de regenerare celulară, sinteza de colegen și îmbunătățește fermitatea pielii, având rezultate care durează până la 12 luni.

Botox-ul

Tratamenul cu toxină botulinică nu doar că estompează ridurile de expresie existente, ci și previne formarea de noi riduri. Grație efectului său de blocare a acțiunii de contracție a mușchilor faciali, acest tratament pentru combaterea ridurilor îți asigură rezultate durabile.

Prevenirea ridurilor

Ridurile sunt absolut normale! Le poți preveni având grijă de piela ta, aplicând zilnic cremă cu SPF, produse hidranate, adoptând o almentație echilibrată, iar, dacă simți nevoia de o reîmprospătare, poți oricând apela la tratamente estetice eficiente care să estompeze ridurile.