Procesul de îmbătrânire este, din păcate, inevitabil. De-a lungul timpului, pielea noastră de pe față și gât își pierde în mod natural plenitudinea și elasticitatea tinereții și devine slabă și lăsată. Ridurile și liniile fine se instalează, marcând trecerea timpului, așa apare necesitatea unui lifting facial.

Motivul este unul simplu, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru produce mai puțin colagen, care este proteina responsabilă pentru menținerea pielii puternice, suple și sănătoase. Mai mult, pierdem în mod natural grăsimea facială – în special în obraji, gură, linia maxilarului, bărbie și zone de sub ochi – ceea ce ne face pielea să pară căzută.

Fără puțin ajutor, odată cu vârsta vei ajunge să ai o piele obosită, îmbătrânită și neuniformă.

Procedurile chirurgicale de lifting facial au fost pentru mult timp singura soluție, dar procedura este costisitoare, invazivă și riscantă.

Pentru cele care nu doresc (sau nu își permit) o procedură chirurgicală de lifting facial, există mai multe tehnici neinvazive, cu rezultate excepționale.

Care sunt avantajele unui lifting facial non-chirurgical?

 Principala caracteristică a acestor proceduri este că nu necesită incizii, anestezie generală sau spitalizare peste noapte, spre deosebire de cazul unui lifting facial chirurgical.

Sunt rapide, pacienții părăsind medicul la scurt timp după tratament.

Tipuri de lifting facial non-chirurgical

Tehnicile neinvazive sunt de diferite tipuri, deci tratamentele sunt ușor de adaptat pentru a satisface nevoile unice ale fiecărui pacient, abordând probleme precum liniile fine, cutele profunde, buzele subțiri, pierderea volumului facial și alte tipuri de probleme care necesită lifting facial.

Care sunt cele mai importante tehnici non-chirurgicale de lifting facial?

 Umpluturile dermice:

Un prim expemplu de lifting facial non-chirurgical sunt umpluturile dermice. Acestea sunt injectabile cu gel neted și refac volumul pierdut de-a lungul obrajilor, tâmplelor, buzelor și sub ochi imediat după introducere.

Ceea ce fac umpluturile dermice este să ridice zonele căzute și să elimine umbrele întunecate. De asemenea, vor crea un aspect neted, fără riduri atunci când sunt așezate de-a lungul pliurilor nazolabiale (cunoscute în mod obișnuit ca „linii de zâmbet” sau „linii de râs”) sau linii de marionetă (riduri comune care apar în jurul gurii și bărbiei odată cu vârsta).

lifting facial umpluturi dermice

Umpluturile dermice conțin acid hialuronic care hidratează pielea prin reținerea apei și acționează ca o pernă și lubrifiant pentru a reduce daunele aduse acesteia. Proprietățile de umplere și netezire ale materialelor de umplutură pot dura de la șase luni până la peste un an.

Lifting facial cu fire resorbabile:

O altă procedură non-chirurgicală de lifting facial este tehnica ce utilizează fire resorbabile. În acest caz, medicul introduce fire foarte fine, absorbabile, în zonele problematice ale feței, pentru a-i oferi un aspect natural. Prin această tehnică, medicul nu îndepărtează pielea, așa cum se întâmplă într-o procedură chirurgicală.

Rezultatul este subtil, deși destul de distinct; pielea este trasă ușor înapoi, ceea ce are ca efect „ridicarea” și strângerea feței, făcând-o să pară mai tânără.

lifting facial cu fire

În afară de ridicarea pielii, firele declanșează procesul natural de vindecare a corpului și determină creșterea colagenului în zonele tratate. Acest lucru este important deoarece colagenul joacă un rol vital; susține factorii de creștere care influențează semnificativ starea pielii tale.

Botox:

Botoxul este o altă tehnică foarte folosită în a liftingul facial non-chirurgical și este de neegalat atunci când vine vorba de netezirea ridurilor, cutelor frunții, si a ridurilor laba gâștii. Procedura relaxează temporar mușchii vizați, „călcând” liniile faciale care sunt de obicei rezultatul unor expresii repetitive precum zâmbetul sau râsul.

lifting facial cu botox

Botoxul nu îndepărtează imediat ridurile, dar vei vedea rezultatele în 1-2 săptămâni, iar acestea pot dura până la trei luni.

Întreținerea liftingului facial non-chirurgical

Pentru rezultate optime se recomandă repetarea tratamentelor neinvazive la fiecare câteva luni. În cazul sesiunilor de Botox, pielea și mușchii se relaxează, iar liniile de expresie nu se vor adânci. Aceasta înseamnă că o utilizare mai redusă a produsului poate oferi rezultate similare în viitor.

În mod similar, pe măsură ce acidul hialuronic din materialele de umplutură dermică crește producția de colagen în organism, se va crea un strat puternic de schele sub piele. Ca urmare, ridurile nu vor fi atât de adânci ca mai devreme, ceea ce înseamnă că vor fi necesare mai puține seringi de umpluturi.

Alegerea clinicii potrivite

Fața ta este identitatea ta, deci este foarte important să alegi clinica și medicul potrivit pentru procedura ta de lifting facial. Clinica Medlink este o unitate medicală de vârf, care se mândrește cu medici experimentați, tehnologie de ultimă generație și facilități moderne pentru a efectua proceduri cosmetice cu cea mai mare grijă.

Deci, dacă vei să scapi de pielea liberă de pe față, ia în considerare un lifting facial non-chirurgical. Te poți programa chiar azi la un consult cu un expert.