Ți s-a întâmplat să te uiți în oglindă și să-ți fi dorit să ai o bărbie și o mandibulă mai sexy sau mai bine definite? O bărbie și o mandibulă care să te facă mai feminină? Ei bine, acum, este foarte ușor să o obții, pentru că nu mai este nici scump, nici complicat. Datorită progresului în medicina estetică, într-o ședință de 30 de minute, îți poți face reconturare mandibulară cu procedura Jawline. Iar pentru asta, nici măcar nu trebuie să faci o intervenție chirurgicală. Pur și simplu, urmezi o intervenție minim invazivă cu acid hialuronic, numită Jawline în urma căreia vei arăta mai tânără și mai senzuală.

Procedura Jawline

Jawline constă în injectarea de acid hialuronic în mandibulă sau bărbie, pentru le da un aspect mai senzual și mai bine definit, care creează, în plus, un efect de slăbire. Prin procedura Jawline, medicul estetician va crea volum în puncte strategice, reducând aspectul pielii lăsate și pierderea osoasă din jurul mandibulei.

Procedura Jawline este minim invazivă și durează doar 30 de minute. Ceea ce implică o recuperare ușoară și posibilitatea de a o alege fără implicațiile specifice operațiilor chirurgicale.

Sigur că există mai multe tipuri de intervenție pentru reconturare mandibulară, însă noi, la clinica Medlink Craiova, am avut rezultate excelente pentru sute de paciente cu tehnica Jawline. Este o tehnică consacrată, fiind folosită de zeci de ani, cu rezultate incredibile. Acidul hialuronic este o substanță naturală ce se găsește în mod firesc în corpul uman. Primul produs biomedical pe bază acid hialuronic a fost creat încă din anii 70. Iar astăzi a ajuns să să fie folosit în operații clasice de cataractă, pentru corectare de cearcane, volum pentru pomeți, augmentare de buze și multe alte proceduri estetice.

jawline-remodelare-mandibulara

Cât durează efectul procedurii Jawline?

Acidul hialuronic este o substanță naturală, iar aceasta se va resorbi gradual în corp, Ceea ce face ca procedura Jawline să nu fie permanentă. De aceea, este necesar să o reiei periodic la medicul estetician.

Partea minunată este că rezultatele umplerii strategice acidul hialuronic în mandibulă sunt imediat vizibile.

Să fim sinceri, rezultatele individuale pentru procedura Jawline diferă de la o pacientă la alta. Am avut paciente care și-au menținut rezultatele timp de 2 ani, iar altele doar 9 luni. Iar asta uneori din cauza unor afecțiuni ale sângelui sau din cauza nerespectării indicațiilor noastre simple.

Cum poți prelungi efectele tratamentului Jawline?
✅ protejează-ți pielea cu produse de protecție solară și evită expunerea prelungită la soare;
✅ hidratează-te corespunzător, bând suficientă apă;
✅ folosește creme pentru hidratarea pielii;
✅ consumă alimente sănătoase;
✅ lasă-i pe alții să se streseze.

Pentru cine este tratamentul Jawline?

Am folosit procedura Jawline de reconturare mandibulară atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Am avut atât pacienți și paciente foarte tinere, cât cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani.

before-after-jawline-remodelare-mandibulara

Barbații solicită această procedură pentru a-și crea un profil mult mai masculin. Pacientele tinere au optat pentru o linie maxilarului mai bine definită sau o bărbie discret mai pronunțată. Pacientele trecute de vârsta de 40 de ani au urmat, în general, această procedură pentru un aspect intinerit, având în vedere că, odată cu vârsta, este firească atât pierderea elasticității pielii, cât și pierderea osoasă din jurul maxilarului.

reconturare mandibulara barbat

Ce să ai în vedere?

Medicina estetică tot medicină este. Când alegi un medic estetician, asigură-te că este un bun specialist, cu experiență. Noi te sfătuim să te documentezi bine când îți alegi medicul și să te asiguri că are drept de practică și recomandări foarte bune. Altfel, riști să plătești o procedură cu rezultate care nu sunt pe măsura așteptărilor. Sau te poți expune unor efecte adverse nedorite și, implicit, unei recuperări prelungite.

Alege să mergi la o consultație preliminară, pentru ca doctorul tău să știe istoricul tău medical, eventualele afecțiuni și așteptările tale, din punct de vedere estetic. Astfel, acesta va putea stabili ce rezultate îți poate garanta și va putea estima prețul final al intervenției, care depinde de cantitatea de acid hialuronic care trebuie injectată.

De asemenea, în cadrul consultului medical, poți afla dacă, pentru situația ta concretă, medicul îți recomandă să reduci bărbia dublă prin exerciții și dietă. Sau dacă alternativa potrivită pentru ce vrei tu este botoxul.

Spre deosebire de procedura de reconturare mandibulară cu acid hialuronic, botoxul poate fi utilizat pentru a reduce aspectul bărbiei și mandibulei, având totodată rezultate excelente în atenuarea durerii cauzate de tulburări ale articulației temporomandibulare (TMJ).

Doare procedura Jawline?

Durerea poate fi subiectivă, iar unii oameni pot simți mai mult disconfort decât alții atunci când le sunt făcute injecții. Înainte de injecta acidul hialuronic, medicul face anestezie locală cu o injecție sau o cremă anestezică, reducând astfel orice fel de disconfort.

Dacă te lași pe mâinile unui medic cu experiență, injecțiile pentru procedura Jawline nu ar trebui să doară. Este posibil să simți un mic disconfort, o senzație scurtă de presiune la fiecare injecție, dar probabil nu mai mult decât atât.

Ca și în cazul tratamentelor stomatologice, sunt șanse să simți disconfort în zona unde a fost injectat acidul hialuronic, odată ce efectul anestezic dispare. Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de o zi.

barbie ;i mandibula

Cum decurge procedura Jawline?

În timpul consultației inițiale, întreabă esteticianul la ce te poți aștepta în timpul și după obținerea tratamentului Jawline.

Înainte de procedură

Înaintea procedurii Jawline, medicul tău ți-ar putea recomanda următoarele:

 • ⛔ Nu mai lua medicamente anticoagulante, medicamente pentru durere fără prescripție medicală sau suplimente precum sunătoarea sau vitamina E.
 • ⛔ Nu consuma usturoi, ginseng și ulei de primula cel puțin 2 zile înainte de procedură.
 • ⛔ Evită consumul de alcool cu 1-2 zile înainte de procedură.
 • ⛔ Oprește orice utilizare a tratamentelor topice pentru piele care conțin acid glicolic, retinol sau retinoizi cu câteva zile înainte de programare.
 • ⛔ Nu folosi produse pentru îndepărtarea părului facial, inclusiv penseta, în acest timp.

Poți bea și mănânca în mod normal înainte de intervenție, având în vedere că nu este o procedură chirurgicală.

În timpul procedurii

În ziua procedurii vino fără machiaj și îmbrăcată confortabil. Iată cum decurge, pe scurt, procedura Jawline:

 • Medicul tău va aplica o anestezie locală.
 • După amorțire, o cantitate de mică de acid hialuronic va fi injectată strategic în mai multe locuri de-a lungul mandibulei.
 • Medicul estetician va lucra delicat și încet, pentru a evalua încontinuu rezultatele fiecărei injecții făcute.
 • Procedura durează aproximativ 30 de minute de la început până la sfârșit și poți pleca acasă fără să fii însoțită de cineva care să aibă grijă de tine, ca atunci când faci o operație.

După procedură

Timp de o zi, zona mandibulară va fi sensibilă și poate fi umflată sau vânătă. Este probabil ca medicul să îți recomande să aplici o cremă cu arnică, binecunoscută pentru efectele sale de analgezice, antiinflamatoare și de reducere a vânătăilor. De asemenea, poți aplica gheață imediat după intervenție și după aceea, după cum este necesar.

jawline-remodelare-mandibulara

La ce rezultate să mă aștept?

Chiar și în cazul unei umflături ușoare, rezultatele ar trebui să fie vizibile imediat. De asemenea, ar trebui să te poți întoarce la muncă sau la activitățile tale normale imediat după procedură. Iată ce poți face pentru a te asigura că ai cele mai bune rezultate posibile:

 • ⛔ Nu încerca să acoperi roșeața sau umflarea după procedură cu machiaj sau corector.
 • ⛔ Evită exercițiile fizice intense.
 • ⛔ Nu bea alcool.
 • ⛔ Evită expunerea la soare.

Există efecte secundare?

Efectele secundare frecvente ale procedurii includ:

 • disconfort temporar;
 • umflare locală;
 • roşeaţă;
 • mâncărime;
 • erupții acneice locale.

Efectele secundare rare pot include:

 • infecţie;
 • formarea nodulilor cutanați;
 • reacție inflamatorie a pielii (granuloame).

Concluzii

Procedura Jawline de reconturare mandibulară este cea mai comodă, ieftină și testată procedură estetică pentru conturarea mandibulei. Este o procedură comună și nechirurgicală pe care noi, la clinica Medlink din Craiova am folosit-o cu succes pe sute de pacienți și paciente. Intervenția are o durată de doar 30 de minute, cu o recuperare de cel mult o zi. În urma acesteia vei avea o barbie mai bine conturată și un aspect mai senzual și mai tânăr, cu efecte pentru 1 – 2 ani. Pacienții noștri au ales-o atât pentru rezultate subtile, cât și pentru efecte vizibil modificate.

Programează-te la un consult pentru a afla dacă sau cum poate procedura Jawline să te pună în valoare.

Published On: decembrie 13th, 2021 / Categories: Jawline / Tags: , , /