fbpx

6 pași simpli pentru o față curată și fără imperfecțiuni

Apr 6, 2020 | Stil de viață

Toți ne dorim să avem o piele frumoasă, și p față curată, dar cu greu depunem efortul suplimentar pentru a ajunge la rezultatele dorite, mai ales când vine vorba de metodele prin care să îți cureți fața corect.

În viața noastră de zi cu zi plină de haos și liste de sarcini, cine are timpul să viziteze salonul și să-ți răsfățe pielea? Cei mai mulți dintre noi nu ne abatem nici măcar 20 de minute de la rutina noastră pentru a ne asigura că avem o față curată.

Ceea ce nu ne dăm seama este că majoritatea tipurilor de piele au nevoie de o curățare obișnuită a feței pentru acel aspect sănătos și radiant. E timpul să ai grijă de pielea ta prin perfecționarea elementelor de bază. La urma urmei, chipul tău este ceea ce transmite emoții atunci când ești entuziasmat, fericit sau stresat.

Pielea noastră trebuie îngrijită în mod regulat. Chiar dacă vizitezi un salon sau apelezi în mod regulat la un estetician, acestea nu înlocuiesc curățarea zilnică a feței. Curățarea feței acasă nu a fost niciodată atât de importantă.

Îți oferim un ghid, pas cu pas, despre cum să ai o față curată, simplu și în cel mai scurt timp, plus sfaturi de la experți pentru a îți îmbunătăți frumusețea naturală.

Iată 6 pași pe care trebuie să îi urmezi în timp ce faci o curățare a feței acasă pentru o piele radiantă, fără celule moarte și murdărie.

Cum să ai o față curată: un ghid pas cu pas

1. Curățarea

„Curățarea feței este importantă pentru a avea o piele strălucitoare. Spală-ți bine fața cu un demachiant facial și tamponează pielea cu un prosop moale. Evită apa caldă, deoarece usucă pielea”, recomandă medicii specialiști dermatologi.

Apoi, pune niște lapte demachiant pe un tampon de bumbac și șterge-ți fața cu el, pentru a îți deschide porii și a îndepărta orice murdărie. Spală-ți bine fața cu un produs de curățare a feței.

2. Aburire

A avea o față curată cu proceduri făcute acasă nu a fost niciodată ușoară.

Te-ai gândit vreodată „să iei o mașină cu abur” acasă? Dacă nu, atunci încearcă acest lucru. Aburește-ți pielea atâta timp cât aceasta se poate menține (aproximativ 5 minute) și apoi șterge ușor fața cu un țesut facial. Acest pas face minuni pentru tenul gras.

După aceea, masează-ți fața folosind un cub de gheață (în mișcări circulare) pentru a strânge porii și a readuce temperatura pielii la normal.

3. Spălare

Începe prin aplicarea unui scrub facial timp de câteva minute, deoarece ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii, care îți fac pielea să pară fără viață.

De asemenea, poți sări peste scrub-ul cumpărat din magazin și, în schimb, poți aplica un amestec de zahăr și miere în părți egale pentru a îți exfolia pielea în mod natural. Fă acest lucru pentru 5 minute iar apoi așteaptă încă 3-5 minute până să îți speli fața. Vei descoperi ca ai o față curată și fără imperfecțiuni.

4. Măști pentru o față curată

Indiferent care este tipul tău de piele, aplicarea unei măști hidratante pe față face pielea moale și, de asemenea, îmbunătățește tonusul pielii tale. Se știe că bananele, roșiile și papaya au un efect de curățare și de strângere asupra pielii. Dacă ai pielea normală și uscată și dorești să mergi au naturel, amestecă pudra de lemn de santal cu apă de trandafir și aplică pasta pe față până se usucă.

5. Tonifiere

Aplică un toner de casă pe față, cum ar fi sucul de castraveți și apa de trandafir, care ajută la menținerea echilibrului de pH.

Curățarea feței acasă nu a fost niciodată atât de ușoară.

6. Hidratare

La final, aplică o cremă hrănitoare pe față și gât. Nu uita să îți hidratezi fața înainte de a merge la culcare. Pentru pielea uscată, utilizează produse de curățare mai blânde, fără alcool. Și pentru pielea predispusă la acnee, folosește o loțiune care conține peroxid de benzoil.

OBSERVAȚII

Pentru cele mai bune rezultate, urmează această rutină noaptea (o dată pe săptămână), deoarece permite pielii să respire și vă oferă un aspect nou, revitalizat dimineața.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

3 + 1 =