Pielea lăsată și ridurile de pe față devin o realitate destul de incomodă pentru vârsta de 50 de ani. Însă, medicina estetică a avansat foarte mult, iar dacă mamele noastre nu aveau opțiuni de întinerire, acum, la 50 de ani poți da timpul înapoi cu 10, chiar 20 de ani fără lifting facial.

Invaziv, scump și oarecum periculos, a te decide să faci un lifting facial chirurgical presupune un angajament mare. Așa că este de înțeles că ești în căutarea unor alternative de încredere, care să te facă să arăți tu însăți, doar că vizibil mai tânără. Fără să fie nevoie de anestezie generală, pansamente și izolare socială.

Adevărul despre întinerirea la 50 de ani fără lifting facial

Realitatea este că transformările prin care trece corpul, începând cu vârsta de 30 de ani nu sunt totuși de neglijat. Cu atât mai mult după 40 sau 50 de ani.

După 25-30 de ani, corpul produce o cantitate mai mică de colagen și acid hialuronic, iar celulele pielii se regenerează mai lent. Acestora li se adaugă fluctuația de hormoni, scăderea estrogenului și stresul. Prin urmare, fără lifting facial, poți arăta mai tânără, însă tratamentele nechirurgicale au efecte temporare. Cum de altfel și liftingul facial are, doar că presupune o recuperare mai greoaie.

Realitatea este că nu există nicio cremă sau ser magic care să readucă ca prin magie tinerețea. În vreme ce cremele și îngrijirea acasă sunt în continuare importante, produsele cosmetice nu vor avea niciodată un efect de întinerire, ci mai degrabă de încetinire a procesului de îmbătrânire a pielii.

Cum ai simțit deja pe propria piele, cu vârsta, obosești mai ușor și nu mai ai aceeași vigoare ca la 20 de ani. Și pielea trece, ca și întreg corpul, prin diverse transformări. Iar, dacă pielii i-a luat 20-30 de ani să îmbătrânească, nu te poți aștepta ca un produs cosmetic care se aplică pe piele, fără a ajunge în straturile profunde să fie miraculos. Oricât de scump ar fi.

În schimb, dacă vrei ca fața să arate vizibil mai tânără fără lifting facial clasic, poți alege dintre mai multe tratamente de rejuvenare facială realizate de doctori într-un cabinet sau clinică medicală.

5 tratamente faciale profesionale de întinerire vizibilă, fără lifting facial

5 tratamente faciale profesionale de întinerire vizibilă, fără lifting facial

Pentru foarte mulți ani, liftingul facial chirurgical a fost standardul de întinerire. Însă, acum este deja o procedură căzută în desuetudine.

Să plătești o sumă mare pentru o operație care poate lăsa cicatrici și care te poate face să arăți ușor nenatural nu este o afacere. La care se mai adaugă și o perioadă de refacere și repaos în care eviți să te întâlnești cu prieteni și colegi care să îți vadă cusăturile.

Partea bună este că poți întineri fără lifting facial făcut într-o sală de operații și încă într-un mod extrem de natural, la o cost mult mai mic și fără să stai izolată în casă mai multe zile.

1. Botox și acid hialuronic

Pentru modificări punctuale, precum riduri, tratamentele de rejuvenare facială aflate în topul alegerilor femeilor și bărbaților din întreaga lume sunt Botoxul și acidul hialuronic.

Ceea ce este prea puțin cunoscut este că toxina botulinică, în combinație cu acidul hialuronic au un efect de întinerire mult mai durabil.

Botoxul acționează asupra ridurilor de expresie, care se văd când râzi, iar acidul hialuronic acționează asupra ridurilor statice, care se pot vedea permanent pe față.

La 50 de ani, un tratament cu acid hialuronic pentru riduri adânci poate avea deja un efect vizibil asupra feței. Iar în cazul în care alegi un tratament de rejuvenare cu Botox și AH în combinație, rezultatele vor fi mai vizibile și mai de lungă durată. Studiile au dovedit că resorbția acidului hialuronic se reduce cu 42%.

2. Profhilo

Profhilo este un tratament revoluționar ce are rezultatele unui lifting facial, însă fără a folosi un bisturiu. Tratamentul a fost conceput special pentru tenul matur, care și-a pierdut elasticitatea și este pe bază de acid hialuronic (AH) injectabil, într-o concentrație de trei ori mai mare decât cea folosită în orice tratamente obișnuite cu AH.

Tratamentul Profhilo este făcut exclusiv de un doctor dermatolog sau estetician și constă în injectarea de acid hialuronic în cinci puncte la nivelul feței. Efectele tratamentului sunt de aproximativ 6 luni, iar costul este începând de la 1000 de lei. Durata procedurii este de aprox. 20 de minute și se face o anestezie locală, pentru un maximum de confort, cum este de fapt cazul pentru toate tratamentele de rejuvenare facială făcută cu substanțe injectabile.

În caz că nu știai, acidul hialuronic este substanța miracol specifică corpului uman, ce a fost retehnologizată. Injectată subcutanat, atenuează ridurile statice ce nu pot fi tratate cu Botox. Însă, mai presus de riduri, acidul hialuronic este reputat pentru corecții faciale precum umplerea cearcănelor, ridicarea pomeților sau îndreptarea nasurilor coroiate.

3. Rejuvenare facială cu fire PDO

Pentru întinerirea facială și corporală, unul dintre tratamentele foarte apreciate este cel cu fire PDO. Acestea sunt dintr-un poliester incolor care se descompune natural în corp ce a fost folosit cu succes în chirurgia generală încă din anii ’80.

În timpul procedurii cu fire PDO, medicul fixează canule atraumatice pe zonele faciale laxe. Canulele conțin deja fire PDO, iar acestea pătrund în stratul mediu al pielii și încep să acționeze, având un efect natural de ridicare a feței, fără lifting facial cu bisturiu.

Cu fire PDO întinerești vizibil mai bine de 10 ani și poți scăpa și de alte neplăceri precum bărbia dublă, ridurile, pielea lăsată de pe brațe și abdomen. Firele PDO sunt folosite și pentru ridicarea feselor și sânilor și îmbunătățirea aspectului de coajă de portocală de pe coapse și fese.

4. Mezoterapia facială

Mezoterapia este un tratament nechirurgical de rejuvenare facială ideal dacă ai în jur de 50 de ani și are, totodată, rezultate deosebite și pentru tenurile tinere, dar cu diverse probleme.

Mezoterapia este un tratament injectabil, la fel ca și profhilo, însă implică folosirea unui cocktail de substanțe nutritive care întineresc fără lifting facial. Acestea sunt vitamine, antioxidanți, aminoacizi și acid hialuronic sunt formă lichidă și care ajung în stratul mediu al pielii, pentru a stimula producerea de elastină și colagen, care întind pielea lăsată și o fac mai netedă.

În unele clinici, mezoterapia se face cu dispozitiv numit Dermapen, ce seamănă cu un stilou cu microace în vârf. Acestea provoacă leziuni minuscule la nivelul pielii, dându-i semnal să producă mai mult colagen pentru a o vindeca. Colagenul astfel produs va face pielea mai întinsă și mai luminoasă. Și odată cu asta, va elimina sau reduce cicatricile, ridurile și aproape nelipsitele pete pigmentare.

5. Lifting facial EstetixLift (fără lifting facial chirurgical)

EstetixLift întinerește vizibil un ten de 50 de ani, fără lifting facial chirurgical. Acest tratament profesional este tot pe bază de acid hialuronic. Este, practic, un facelift nechirurgical, conceput pentru rejuvenare facială și redefinire a formei feței, astfel încât să pacienții care optează pentru el arată cu 10-15 ani mai tineri, fără lifting facial și, implicit recuperare postoperatorie.

EstetixLift este ideal dacă ai peste 40 de ani și vrei ca pielea feței să arate mai fermă, mai întinsă și să scapi de gușă.

Tratamentul facial constă în injectarea strategică în câteva puncte cheie ale feței cu acid hialuronic. Procedura durează aprox 30-40 de minute și are costuri începând cu 3000-4000 de lei.

Avantaje și dezavantaje când alegi tratamente profesionale de rejuvenare facială

Avantaje și dezavantaje când alegi tratamente profesionale de rejuvenare facială (fără lifting facial chirurgical)

Întinerirea la 50 de ani fără lifting facial chirurgical nu doar că este posibilă, dar este și mai accesibilă și mai puțin riscantă.

În comparație cu liftingul chirurgical, tratamentele faciale profesionale oferă un rezultat mai natural și cu doar un minim disconfort. Durata lor scurtă (nu mai mult de oră) și perioada de recuperare semnificativ mai scurtă face ca orice femeie de 50 de ani să arate de parcă a dat timpul înapoi cu 10-15 de ani.

Singurul dezavantaj al acestor proceduri este doar că nu au rezultate permanente, iar tratamentele ar trebui reluate dacă îți dorești ca ceilalți se minuneze de aspectul tău fresh. În cazul unora dintre tratamente efectul durează câteva luni, altele au durată de 1 până la 2 ani.