fbpx

Tu ești candidata ideală pentru epilare definitivă?

May 4, 2021 | Dermatologie estetică

Ești sătulă să te epilezi constant pentru o piele fină? Procedura de epilare definitivă cu laser te poate ajuta dacă tu ești o bună candidata pentru acest tip de procedură.

Epilarea poate să fie o activitate foarte stresantă și frustrantă. Este dureroasă, indiferent de ce metodă folosești, și de cele mai multe ori duce la iritarea pielii și fire crescute sub piele. Mai mult decât atât, îți ocupă mult timp. Iar apoi, la doar numai cateva zile apar alte fire nedorite care modifică aspectul unei pieli fine.

Procedura cu laser de epilare definitivă poate să fie o bună opțiune pentru a scăpa de o experiență dureroasă, stresantă, de lungă durată și, mai ales, repetitivă. Cu toate acestea, pentru a procedura să fie eficientă în ceea ce te privește, trebuie să îndeplinești anumite condiții.

Cuprins: Despre procedura de epilare definitivă | Cui nu îi este recomandată epilarea definitivă | Ești candidata ideală pentru epilare definitivă

Citește mai jos pentru a afla mai multe despre această procedură și dacă este soluția potrivită pentru tine.

Află dacă ești candidata ideală pentru epilare definitivă

Despre procedura de epilare definitivă

Tratamentul de epilare definitivă este o metodă neinvazivă care implică folosirea laserului Diodă pentru distrugerea foliculilor de păr de pe suprafața corpului tău.

Mai exact, epilarea definitivă folosește lumina laserului care este absorbit de pigmentul de culoare din firul de par, distrugând astfel firul. Această procedură este potrivită pentru a îndepărta firele de păr nedorite din toate zonele corpului, precum fața, picioarele, mâinile, spatele, axilă, linia bikini și alte zone.

Beneficiile procedurii de epilare definitivă

Tratamentul de epilare definitivă cu laser are multe beneficii care te ajută să scapi de această activitate dureroasă și care îți consumă mult timp.

Pe lângă beneficiul evident de a scăpa de părul nedorit din anumite zone ale corpului, tratamentul de epilare definitivă are și anumite avantaje în comparație cu toate celelalte metode de epilare.

Iată câteva dintre beneficiile procedurii:

Rezultate de lungă durată

Rezultatele procedurii de epilare definitivă încep să se vadă încă de la prima ședință. Însă, cel mai important aspect este că acestea sunt de foarte lungă durată. Deși rezultatele epilării definitive nu sunt permanente, acestea pot dura până la câtiva ani atunci când caracteristicile pielii și ale părului sunt ideale pentru această procedură.

O procedură nedureroasă

Procedura de epilare definitivă este una fără durere sau disconfort. Acesta este un beneficiu major atunci când o compari cu toate celelalte metode de epilare care implică smulgerea sau raderea părului.

O procedură rapidă

Procedura de epilare definitivă implică o ședință lunar timp de câteva luni, iar apoi câteva ședințe de întreținere în cazul în care a rămas păr nedorit de îndepărtat. Cu toate acestea, durata unei ședințe nu este mai mare de 60 de minute.

Cui nu îi este recomandată epilarea definitivă?

Procedura de epilare definitivă a crescut foarte mult în popularitate în ultimul deceniu deoarece are o mulțime de beneficii. Cu toate acestea, deși marea majoritate a oamenilor pot să apeleze la această procedură în siguranță, epilarea definitivă este contraindicată anumitor persoane.

De ce există contraindicații pentru anumite persoane? Din diverse motive, precum:

  • Procedura poate să nu aibă rezultatele așteptate de către pacient.
  • Procedura poate să fie periculoasă pentru pacienții cu anumite condiții medicale.
  • Procedura nu este sigură pentru zona pe care pacienta o dorește epilată.

Ești tu candidata ideală pentru procedura de epilare definitivă? Află mai jos cui nu îi este recomandată procedura.

Pacientelor cu o culoare a pielii și a firului de păr deschisă

Culoarea pielii și a firului de păr poate influența cât de eficientă este procedura de epilare definitivă. Mai exact, în cazul unei culori a pielii și a firului de păr deschisă, procedura poate să fie mai ineficientă decât în cazul unei culori mai închise.

Poți întreba medicii esteticieni Medlink dacă culoare pielii și a firului tău de păr sunt potrivite pentru a obține rezultate ideale.

Pacientelor cu o piele predispusă la pigmentare

În cazul unei pieli mai predispusă la pigmentare, această procedură poate duce la decolorarea pigmentului din piele. Cel mai indicat este să discuți cu medicul tău estetician despre tipul tău de piele și dacă există o contraindicație legată de acest tip de tratament.

Pacientelor cu afecțiuni ale pielii

În general, tratamentul de epilare cu laser nu este recomandată persoanelor cu afecțiuni ale pielii precum infecții, acnee cronică, rozaceea, urticaria, sau psoriazis.

În cazul în care iei un anumit tratament medicamentos pentru tratarea uneia dintre aceste afecțiuni, piele ta poate deveni fotosensibilă. Astfel, laserul folosit pentru îndepărtarea firelor de păr nedorite poate să producă arsuri sau iritații.

Este recomandat să informezi medicul estetician despre orice tratament pe care îl urmezi înainte de procedură.

Pacientelor însărcinate

Deși nu există suficientă informație despre efectele laresului folosit pentru epilarea cu laser asupra fetusului, este recomandat ca pacientele însărcinate să nu apeleze la această procedură în timpul sarcinii.

Ești candidata ideală pentru epilare definitivă?

Dacă ai o nelămurire în legătură cu condițiile pe care pielea, firul tău de păr și starea generală de sănătate trebuie să le îndeplinească pentru a putea apela la procedura de epilare definitivă, discută cu medicii esteticieni Medlink.