fbpx

Dermatoscopia: 5 beneficii cheie ale tratamentelor neinvazive

May 1, 2020 | Dermatologie estetică

Detectarea precoce a cancerului de piele este intrinsecă pentru rezultatele optime ale sănătății pacientului. În cadrul acestor tehnici diferite, anumite metode, cum ar fi dermatoscopia și fotografia corporală totală, sunt soluții non-invazive utilizate pentru detectarea precoce a cancerului de piele.

Acest articol urmărește să contureze primele 5 beneficii cheie ale tratamentelor de dermatologie non-invazive, discutând în același timp avantajele principale atât pentru pacienți cât și pentru dermatologi.

Introducere – ce este deermatoscopia?

Este foarte recunoscut faptul că diagnosticul precoce și detectarea cancerului de piele, cum ar fi melanomul, sunt esențiale pentru bunăstarea continuă a pacienților. Cu toate acestea, pe lângă importanța depistării precoce pentru sănătatea unui pacient, este important și modul în care este diagnosticată afecțiunea.

Screeningul cancerului de piele: Beneficii

Deși există o mare varietate de beneficii asociate tratamentelor de screening dermatoscopice non-invazive, 5 dintre cele mai importante beneficii includ:

1. Lipsa procesării țesuturilor sau a colorației: elimină un pas suplimentar pentru profesioniștii medicali, reducând în același timp agitația suplimentară la starea pacientului.

2. Posibilitatea de a examina țesutul în starea sa naturală: permite monitorizarea continuă a locului pielii în stare neîntreruptă.

3. Traumatisme minimizate pe pielea pacientului: procesele de vindecare dureroase pentru pacient sunt reduse evitând, în același timp, biopsiile inutile.

4. Examinarea zonelor mai mari afectate: tehnicile neinvazive, cum ar fi dermatoscopia, permit vizualizarea generală a afecțiunilor pielii mai mari pentru o investigație amănunțită.

5. Monitorizarea simplificată a potențialelor tratamente: odată diagnosticat, dermatoscopia permite, de asemenea, revizuirea tratamentelor precum creme topice cu perturbări minime.

Dermatoscopia ca tratament neinvaziv

În plus față de natura sa non-invazivă, dermatoscopia oferă o mare varietate de beneficii, cum ar fi mărirea imaginii îmbunătățită, imagini polarizate, acuratețe de diagnosticare îmbunătățită și opțiuni portabile, de achiziție la prețuri accesibile.

Echipând dermatologii cu metode de dermatoscopie, cum ar fi MoleScope II, aceștia pot vedea imagini cu rezoluție mai mare a pielii pacientului lor pentru rezultate de diagnostic optimizate, reducând în același timp riscurile asociate cu cazuri de cancer de piele nedetectate sau biopsii inutile.

Soluții digitale pentru sănătate: Fotografia corpului total ca metodă de sprijin

În ultimii ani, fotografia corporală totală (cunoscută și sub denumirea de imagistică corporală completă sau imagistică a întregului corp) a devenit un accesoriu valoros pentru dermatologi și medici interesați să ofere pacienților lor servicii de screening de cancer simplificat.

Spre deosebire de dermatoscopia standard, software-ul de fotografie totală a corpului, cum ar fi DermEngine, permite imaginea rapidă și eficientă a tuturor petelor / leziunilor pielii de pe corpul unui pacient. Acest lucru este esențial pentru pacienții cu risc ridicat sau cei cu un număr mare de pete, deoarece tratamentele tradiționale de dermatoscopie pot dura un interval mai mare de timp sau riscă să rămână pete nedetectate din cauza cantităților copleșitoare.

Concluzie privind dermatoscopia

Împreună, dermatoscopul și software-ul de fotografie corporală totală permit imaginea rapidă și eficientă a cazurilor potențiale de cancer de piele într-o manieră non-invazivă. Avantajele cheie includ lipsa prelucrării țesuturilor, colorarea și traumele, eliminând totodată durerea și permițând examinarea suprafețelor mai mari ale pielii și monitorizarea tratamentelor topice.

Odată cu continuarea dezvoltării și utilizării acestor tehnici, cercetările sugerează că pacienții vor primi rezultate de sănătate optimizate în timp ce dermatologii sunt capabili să ofere precizie diagnostică și fluxuri de lucru îmbunătățite.