fbpx

Cum poți corecta rezultatele un tratament Botox nereușit?

Aug 17, 2020 | Dermatologie estetică

Uneori, rezultatele obținute în urma unui tratament Botox nu sunt exact ce speram, fie din cauza medicului ales sau pentru că nu arată tocmai natural.

Dacă te confrunți cu această situație sau ești în faza de documentare despre această procedură estetică, trebuie să știi că rezultatele oținute în urma unui tratament Botox sunt reversibile. Factorii care determină un așa-zis „Botox nereușit” sunt numeroși, dintre aceștia primând: alegerea unei persoane nespecializate în astfel de proceduri estetice, lipsa unei discuții deschise cu medicul ales, dorința obținerii unor rezultate aproape imposibile, ajungând la un aspect ne-natural.

Cuprins: Riscuri și Efecte adverse | Alege medicul potrivit | Corectare rezultate

Ce constituie un tratament Botox nereușit?

Conform medicilor esteticieni, există două situații când putem vorbi despre un tratament Botox nereușit. Prima este atunci când este foarte evident că pacientul are un tratament Botox efectuat. Fie că este vorba de un tratament pentru riduri de expresie sau pentru lifting al sprâncenelor sau buzelor, atunci când rezultatul este asimetric sau apar efecte adverse precum pleoapă căzută sau incapacitatea de a mișca fruntea, se poate vorbi de un Botox nereușit. O a doua situație ar fi ar fi atunci când pacientul este nemulțumit de rezultate.

Riscuri și efecte adverse

Efecte adverse grave în cazul unui tratament Botox pot apărea atunci când persoana care a făcut tratamentul nu este experimentată sau certificată pentru a face astfel de proceduri. Un estetician sau dermatolog cunoaște anatomia feței și astfel rezultatele obținute sunt unele cât se poate de naturale.

Cel mai frecvent, apar reacții adverse sau rezultate proaste, atunci când injectarea nu este făcută corect. Atunci când un tratament Botox este injectat necorespunzător, acest lucru poate duce la asimetrie facială (o parte care nu se potrivește cu cealaltă), căderea pleoapelor sau a sprâncenelor sau vedere dublă. Injectarea de prea mult produs sau alegerea greșită a locului de injectare sunt principalele cauze ale unui tratament Botox nereușit.

Cum să te asiguri că vei beneficia de cel mai bun tratament Botox?

Efectul de acțiune al Botox este reducerea ridurilor de expresie, din zona frunții, ridurile nazo-geniene sau cele jurul ochilor, precum și prevebirea acestora. Botoxul este singura neurotoxină care este aprobată de FDA, atât pentru zona frunții, cât și pentru regiunea ochilor.

Un medic estetician specializat, va folosi fillere cu acid hialuronic pentru umplerea ridurilor fine sau pentru conturarea buzelor și tratament Botox pentru riduri de expresie.

Pentru a obține un efect cât se poate de natural și pentru evitarea efectelor adverse, este important să mergi la o clinică specializată în astfel de proceduri, cu medici acreditați. Chiar dacă există numeroase centre și practicanți care efectuează tratament Botox, cel mai bine este să optezi pentru un medic estetician – dermatolog, plastician, etc.

Ce poți face dacă ești nemulțumit/ă de rezultate?

Conform specialiștilor, dacă se folosește prea multă substanță, pacientul poate rămâne fără expresie. Vestea bună este că efectul nu este permanent. Dacă te confrunți cu un rezultat nefavorabil, tot ce ai de făcut este să aștepți până când neurotoxina se uzează, fapt care durează de obicei între 10 până la 12 săptămâni.

Dacă rezultatele post tratament Botox nu sunt simetrice, există ceva care se poate face dincolo de așteptarea ca toxina să se absoarbă. Dacă un pacient experimentează o asimetrie a sprâncenelor sau a unei trăsături faciale, acest lucru este ușor de fixat prin injectarea de produs mai mult în partea în care rezultatul este mai puțin vizibil.

Efectul Botox este acela de a bloca contracția mușchilor. Spre deosebire de credința populară, toxina botulinică (Botox) nu întărește mușchii. De aceea, dacă un mușchi se mai contractă după injecție (ceea ce duce la o ridicare mai mare a frunții pe partea injectată), adăugarea de mai mult produs în zona respectivă îl va opri să se contracte atât de mult, astfel fiind redobândită simetria.

Așa că, dacă nu ai obținut rezultatele dorite în urma efectuării unui tratament Botox, nu îți face griji. Aspectul de „față înghețată” sau asimetriile pot fi corectate. Totuși, pentru a evita un astfel de rezultat nefavorabil, asigură-te că apelezi la un estetician cu experiență, autorizat, instruit și certificat pentru efectuarea unei astfel de proceduri cosmetice.

Așadar, rezultatele negative în urma unui tratament Botox pot fi corectate, însă prevenția acestora este cel mai simplu lucru pe care îl poți face. Înainte de o astfel de procedură, alege un medic specializat și programează-ți mai întâi o consultație pentru a discuta toate aspectele legate de o astfel de intervenție estetică.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

6 + 6 =