fbpx

Conturing cu fillere sau Botox

Aug 31, 2020 | Dermatologie estetică

Tehnicile de conturing au devenit un trend tot mai popular în ultimul deceniu, datorită modelelor din Social Media. Fie că vorbim despre conturing-ul realizat cu ajutorul machiajului sau de proceduri estetice ce fillere sau Botox pentru conturarea trăsăturilor feței, observăm că acesta a devenit un adevărat must-have când vorbim de idealuri de frumusețe.

Tehnicile de conturing, precum și produsele injectabile folosite variază în funcție de efectul care se dorește a se obține. Acestea pot fi realizate cu fillere cu acid hialuronic, completate cu injecții cu Botox pentru obținerea unui effect cât mai definit.

Cuprins: Despre | Generalități | Conturare pomeți | Conturare bărbie

Ce înseamnă „conturing”?

Termenul „conturing” provine din etimologia specifică domeniului de machiajului și desemnează o tehnică specială folosită pentru definirea, sculptarea și corectarea anumitor trăsături ale feței sau ale altor părți ale corpului (ex. clavicule).

Deși ai tinde să crezi că este o inovație, conturing-ul există în domeniul machiajului încă din secoulul al XVI-lea, fiind folosit în teatru pentru marcarea trăsăturilor feței pentru a se remarca mai bine expresiile faciale din public. Timpul a trecut, iar această tehnică a evoluat, părăsind „scena” și remarcându-se în viața de zi cu zi, ca o tehnică estetică indispensabilă doamnelor și domnișoarelor care își doresc trăsături cât mai conturate.

Începând cu anul 2010, tehnicile de conturing au căpătat tot mai multă popularitate, astfel fiind tot mai căutate procedurile estetice care oferă un conturing permanent, prin intermediul de fillere cu acid hialuronic sau injecții cu Botox.

Despre conturing

Conturarea feței – conturing – este o combinație de tratamentecu filler sau Botox, individualizate pentru fiecare pacient. Acesta a devenit un tratament estetic tot mai popular, datorită modelelor din Social Media.

În conturing, există mai multe zone vizate. Cel mai des întâlnit este conturul pomeților. Acesta se realizează cu umpluturi cu acid hialuronic de tip filler, fiind cunoscut sub numele de Cheek Filler. Acest tratament ajută la definirea zonei obrazului și a pomeților.

Conturarea obrajilor/ pomeților

Procedurile de conturing al obrajilor se realizează prin tratamente cu filler. Mărirea obrazului și conturarea acestuia implică plasarea de filler cu acid hialuronic în zona vizată pentru a crea un aspect sănătos și tineresc al pomeților reconturați.

Chiar dacă ai fost înzestrată cu pomeți bine-conturați, îmbătrânirea face ca obrajii să scadă în dimensiune, indiferent de aspectul lor inițial. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, începi să pierzi grăsime și collagen din piele, inclusiv zona obrazului. Acest lucru poate duce la pierderea definirii în zona pomeților, generând chiar un aspect oboist al ochilor.

Din această cauză, tehnicile de conturing cu filler sunt folosite pentru a conferi volum. De asemenea, fillere cu acid hyaluronic completate de injecții cu Botox pot crea o ridicare naturală a obrazului. Cea mai bună parte a conturing obrajilor utilizând fillere dermice este că acestea nu sunt permanente și, pe măsură ce fața evoluează cu vârsta, nu vor rămâne într-un singur loc și nu vor migra în timp.

Mărirea obrazului poate fi mai aproape de pliurile nazolabiale dacă există o pierdere de volum acolo. Conturing obrazului de-a lungul pomeților poate ridica, de asemenea, fălcile inferioare, folosind fillere subtile și foarte naturale. Dacă procedura de conturing este efectuată corect, sculptarea obrazului va păstra simetria feței și caracteristicile care vă sunt unice.

Tehnicile de conturing, precum și produsele injectabile folosite variază în funcție de efectul care se dorește a se obține. O ridicare a obrazului cu fillere dermice poate ridica greutatea pliului nazolabial îmbătrânit (parateza în jurul gurii), poate crea un aspect natural, mult mai conturat al pomeților, precum și obține efectul de ten tânăr și odihnit, datorită efectului de lifting obținut.

Conturarea bărbiei cu fillere

Tehnicile de contouring al bărbiei oferă o linie maxilară mai cizelată și ascuțită. Fillere sunt adăugate de-a lungul liniei maxilarului pentru a crea un aspect mai definit și conturat. Acest tratament este ideal pentru cei care au bărbie dublă, contracarând acest efect.

Pe lângă conturarea bărbiei, unii pacienți optează și pentru o mărire a bărbiei. Aceste două tratamente de conturing tind să se completeze reciproc, oferind un aspect conturat mai bine-definit.

Augmentarea non-chirurgicală a bărbiei

Mărirea non-chirurgicală a bărbiei, cunoscută și sub denumirea de corectarea bărbiei, este un tratament favorizat atunci când vine vorba de echilibrarea profilului. Echilibrarea profilului se efectuează în cazul în care o bărbie reglată în spate este rearmonizată în raportul corect cu nasul și buzele, prin urmare, echilibrând un profil lateral.

Tratamentele cu fillere pot fi făcute la nivelul bărbiei pentru a crea un aspect mai definit și conturat. Umpluturile cutanate din zona bărbiei pot ajuta la corectarea unei bărbii cu gropițe, care este de obicei mai frecventă pentru femei.

Multe doamne aleg să combine trtaamnetele de conturing,, mai ales conturarea și augmentarea bărbiei, pentru obținerea unui aspect tânăr și bine-definit.

Indiferent dacă îți dorești conturing al pomeților sau al bărbiei, tratamentele estetice actuale oferă soluții complete pentru obținerea unui aspect bine-definit și cât se poate de natural. Acestea pot fi făcute exclusive cu fillere dermice cu acid hialuronic sau completate de proceduri cu Botox pentru realizarea efectului de lifting (în cazul pomeților). Îți recomandăm să apelezi la un medic specializat pentru realizarea acestui tratament esthetic, pentru ca rezultatele obținute să fie cele dorite.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

6 + 4 =