Nu mai e nevoie să aplici filtre la pozele pe care le faci și pe postezi în rețelele sociale. Nu mai e nevoie să fii rezervată în a te exprima cu toată ființa ta. Atunci când fruntea are riduri care te îmbătrânesc, cel mai eficient și accesibil tratament este cel cu Botox frunte. Iată ce în ce costă procedura și ce ce trebuie să știi înainte să o faci.

Tratamentul injectabil Botox frunte este o procedură simplă, nechirurgicală, minim invazivă, cu timp minim spre zero de recuperare. Botoxul blochează impulsul nervos al mușchilor răspunzători de formarea ridurilor de pe frunte (și a multor altor riduri). O ședință de tratament cu Botox durează 10-15 min, timp în care doctorul îți poate injecta Botox pentru ridurile de expresie ale frunții, ridurile laba gâștei (de la ochi) și ridurile dintre sprâncene, toate în aceeași ședință de tratament.

De ce este Botox utilizat pe scară largă?

Botoxul este denumirea comercială din SUA pentru o substanță derivată din toxina botulinică. Folosită în cantități extrem de mici, tratează nenumărate afecțiuni medicale, tratamentele anti-îmbătrânire pentru riduri fiind doar o mică parte din sutele sale de aplicații.

De când a fost aprobat, în 1989, Botoxul a devenit, într-adevăr, un fenomen în domeniul estetic, fiind cel mai comun tratament estetic la nivel mondial, cu aprox. 4 milioane de injecții făcute anual.

Povestea Botoxului a început însă în anii 1970, când un medic din San Francisco a folosit pentru prima dată o formă de Botox pentru a corecta strabismul (ochii încrucișați). De atunci, zeci de milioane de doze de Botox folosite pentru cele mai neașteptate afecțiuni au avut extrem de puține efecte secundare și a dat încredere medicilor și pacienților să îl folosească fără rezerve.

tratament cu botox pentru zona frunții

Cum se desfășoară o procedură de injectare Botox frunte?

Înainte de a injecta botox frunte, medicul aplică o cremă anestezică sau un spray cu gheață pentru a reduce șansele să simți durere. Apoi, îți va cere să te încrunți, pentru a-ți vedea ridurile evidente și pentru a marca locurile de injectare cu un creion special.

Ce e bine să știi înainte să faci un tratament Botox frunte?

Înainte lua în considerare acest tratament e necesar să te consulte un doctor estetician. Aceasta va afla despre istoricul tău medical și va face o evaluare frunții tale și va hotărî dacă tratamentul este adecvat pentru tine. Dacă este, tratamentul poate fi efectuat pe loc. Însă e bine să știi că 24 de ore înainte de tratament nu esete recomandat consumul de alcool, iar în ziua procedurii nu este indicat să bei cafea, pentru că poate afecta eficacitatea anesteziei.

Ce reguli se respectă după un tratament cu Botox?

După orice tratament cu Botox, fie el Botox frunte sau pentru orice alte riduri ale feței, trebuie să nu stai culcată. Poziția corectă pentru minimum 2 ore după tratament este cea verticală. Aplecările și mișcările stânga-dreapta nu sunt recomandate în aceste 2 ore până se stabilizează Botoxul.

Alcoolul și fumatul trebuie întrerupt cel puțin 72 de ore. În cazul fumatului, nicotina accelerează resorbția Botoxului. Timp de 4 zile trebuie să renunți să mergi la sala de sport sau la alergat pentru că efortul fizic intens este contraindicat.

Timp de două săptămâni nu este recomandată expunerea excesivă la frig sau căldură. Așadar, nu e bine să stai în plin soare, să mergi la solar și saună sau să faci băi lungi, fierbinți. Căldura și frigul dilatează vasele de sânge în primele 14 zile de la tratamentul injectabil Botox frunte și îi va scădea efectul.

Ce efecte secundare are un tratament cu Botox frunte?

Un tratament cu toxină botulinică are rareori efecte secundare. Botox-ul a fost retehnologizat, astfel încât efectele adverse să fie aproape zero. Ce sunt comune totuși sunt dureri de cap a doua zi de la injectare. Această reacție apare la 1 din 10 pacienți dar, din fericire, este o reacție trecătoare.

Cât timp are efect un tratament cu Botox?

Te poți bucura de efectul injecțiilor cu Botox frunte începând cu a 5-a zi de la procedură, efectul complet al tratamentului fiind vizibil după 14 zile. Din clipa în care ai început tratamentul, te poți bucura de fața ta întinerită timp de între 3 și 6 luni. Dacă se întâmplă să alegi să faci acest tratament mai frecvent, rezultatele se vor păstra pe durate și mai mari de timp.

tratamente estetice anti îmbătrânire cu botox

Ce alte riduri se pot atenua cu Botox?

Cele mai solicitate proceduri cu Botox sunt la nivelul superior al feței. Cele mai frecvente zone tratate pentru riduri sunt fruntea, zona dintre sprâncene, ridurile la colțurile ochilor, de pe nas și din zona gurii.

Botox se folosește și pentru corectarea zâmbetului gingival, pentru ridicarea sprâncenelor, pentru liftingul mandibular, pentru slimming face, dar și pentru întrebuințări precum:

  • transpirație excesivă la nivelul subrațului (hiperhidroză);
  • distonie cervicală (o tulburare neurologică ce provoacă spasme musculare severe la nivelul gâtului și umărului);
  • clipire incontrolabilă (blefarospasm);
  • ochi care privesc direcții diferite (strabism);
  • vezică hiperactivă.

Care e vârsta potrivită pentru un tratament cu Botox frunte?

Mai nou, Botox se poate folosi și pentru tinerii între 20 – 30 de ani, într-o concentrație mai mică, cunoscută sub numele de baby Botox. Majoritatea persoanelor însă potrivite pentru tratamentul Botox frunte sunt persoanele de peste 30 de ani, când fața nu are încă riduri profunde.

Începerea injecțiilor cu toxina botulinică înainte ca ridurile să se adâncească va avea un rol de prevenire a formării unor riduri proeminente. Când procedura este efectuată la pacienți cu ridurile profunde, rezultatele sunt mai modeste, iar cantitatea de substanță este mai mare. Așa se face că persoanele trecute de 65 de ani nu vor avea niciodată rezultate precum cele de 35 – 40 de ani.

Riști să arăți artificial după un tratament cu Botox?

Aspectul nenatural al fețelor tratate cu Botox este dat de injectarea incorectă sau cu o doză dublă. Persoane care au urmat tratamente cu Botox și au chipul inexpresiv li s-a injectat substanța excesiv sau în puncte necorespunzătoare. În ambele cazuri este vorba de injectare făcută de un neprofesionist.

În mod clar, Botoxul este ținta mai multor prejudecăți din cauza unui număr foarte mic de tratamente care au atras atenția presei și implicit cea a publicului larg. Așa a ajuns ca Botoxul să fie considerat pe nedrept un tratament cosmetic care schimbă în mod nenatural fața.

Tratamentul cu Botox dă dependență?

Nu, Botoxul nu dă dependență. În cazul în care nu vrei să repeți tratamentul cu Botox frunte, fața ta va reveni la aspectul său inițial, fără nicio modificare, iar ridurile care te-au determinat să faci tratamentul vor începe să reapară în decurs de 3-6 luni.

Published On: aprilie 5th, 2022 / Categories: Anti-îmbătrânire cu Botox / Tags: , , /