fbpx

Se poate injecta Botox în buze? Mit sau adevăr

Jul 29, 2020 | Dermatologie estetică

Injecțiile cu botox în buze au rezultate promițătoare în zona gurii, atât pentru corectarea ridurilor de expresie din această zonă, cât și pentru crearea unui zâmbet armonios.

Procedura de injectare cu botoc în buze este opțiunea ideală dacă îți dorești un tratament riduri fine la nivelul gurii, fără a apela la chirurgia estetică, fie că vorbim de corectarea zâmbetului, eliminarea ridurilor din colțurile externe ale gurii sau mărirea buzelor.

Cuprins: Mărire buze | Corectare zâmbet | Riduri fine | Alte tratamente

Procedura de injectare cu Botox în buze

Botox este un tratament pe bază de toxină botulinică de tip A, aprobată din punct de vedere estetic și medical, ce blochează mobilitatea selectivă a mușchilor injectați, pentru a corecta aspectul ridurilor sau ca tratament riduri fine.

Pe lângă spectrul de utilizare asupra ridurilor de expresie de pe frunte sau din colțurile externe ale ochilor, Botoxul poate fi folosit pentru injectare buze. Printre efectele pe care le putem obține cu ajutorul unui tratament cu Botox în zona buzelor se numără:

  • diminuarea ridurilor (pliurilor) din regiunea buei superioare;
  • ridicare colțurilor gurii;
  • corectarea ridurilor tip clovn, acele riduri care se formează în colțurile externe ale gurii;
  • corecția zâmbetului;
  • augmentarea buzei superioare, procedură cunoscută sub denumirea de ridicarea buzei superioare cu Botox.

Modul în care Botox îți poate schimba aspectul zâmbetului, depinde de felul în care este injectat. În cele ce urmează îți vom explica în detaliu ce presupune fiecare procedură în parte și ce rezultate vei putea obține cu ajutorul ei.

Mărirea buzelor cu Botox

Procedura de injectare buze cu Botox poartă numele de Botox lip-flip și presupune injectarea mai multor unități de Botox în partea de mijloc a buzei superioare. Când mușchii se relaxează, buza ta se va ridicaa în sus. Tratamentul întinde buza superioară, făcând-o să pară mai mare, fără a adăuga efectiv volum.

Pentru efecte maximizate în ceea ce privește volumul buzelor, medicul dumneavoastră estetician vă poate propune folosirea de de fillere pentru umplerea buzelor și crearea unui efect mai puternic. Dacă alegi să combini procedurile, medicul va utiliza Botox pentru a crea efectul de ridicare, prin injectare buze și fillerele cu acid hialuronic (Restylane sau Juvederm) pentru a adăuga volum. Acest efect durează de obicei două-trei săptămâni, ceea ce îl face o alegere populară pentru ocazii speciale.

Botox pentru corectarea zâmbetului

Zâmbetul gingival este acel tip de zâmbet care arată, le lângă dinții superiori, și o porțiune din gingie. Acesta poate fi corectat cu ajutorul tratmentului cu Botox. Tehnica de injectare buze folosită pentru această procedură estetică este similară augmentării buzelor cu Botox.

Pentru a face acest lucru, medicul va procedura de injectare buze cu Botox în zona superioară a buzei, cunoscută sub numele de arcul lui Cupidon. Acesta este mijlocul buzei superioare, unde se află mușchiul orbicularis oris, mușchiul care ajută la ridicarea buzelor atunci când zâmbim. Botoxul face mușchii să se relaxeze, făcând buzele să se onduleze ușor. Când zâmbești, mușchii tăi relaxați vor ajuta la acoperirea gingiilor și vor face buza superioară să pară mai mare.

Tratament riduri fine cu Botox

Cum scopul principal al injecțiilor cu Botox este eliminarea cel de tratament riduri fine sau a ridurilor de expresie, acesta este o soluție extrem de eficientă pentru corectarea ridurilor din colțurile gurii, sau ridurile clovn, denumite astfel deoarece își fac apariția atunci când zâmbim. Aceste riduri se formează ca urmare a: râsului, zâmbetului, dar și din cauza înaintării în vârstă. Sunt riduri de expresie ce pot fi corectate prin injectarea de Botox în zonele externe ale gurii.

Alte tratamente pentru injectare buze

Pentru a contracara efectele îmbătrânirii, apărute odată cu vârsta, precum scăderea elasticității buzelor, efectul de gură lăsată sau ridurile evidente de pe suprafața buzelor, pot fi folosite fillere, în completarea tratamentelor cu Botox, prin proceduri de injectare buze.

Există mai multe opțiuni din care poți alege atunci când decizi să apelei la injectare buze cu ajutorul fillrelor. Ingredientul de bază al acestora este acidul hialuronic, pe piață existând mai multe variante, precum:

  • Juvederm Ultra adaugă un volum suficient ca tratament riduri fine (liniile de pe suprafața buzelor). Acesta este ideal pentru persoanele care nu doresc un efect dramatic de mărire, ci doar netezirea buzelor. Efeclete durează aproximativ 6 luni.
  • Juvederm Ultra Plus oferă cel mai dramatic efect de umplere și mărire, prin injectare buze. Efectele țin aproximativ 6 luni, dar pot fi prelungite dacă tratamentul este combinat cu Botox.
  • Volbella, un filler pe bază de acid hialuronic, cu efecte subtile, care sunt vizibile cel mult 2-3 luni de la tratament riduri fine.

Efecte secundare și riscuri

Deși tratamentele cu Botox sunt neinvazive, imediat după injectare buze pot apărea efecte precum: amorțeală la locul injecției, vânătăi locale, umflarea sau o sensibilitate crescută a zonei tratate. Toate acestea sunt perfect normale și dispar în scurt timp de la procedură.

Există câteva riscuri specifice injectare buze, precum diminuarea mobilității gurii sau modificări ale discursului și enunțării.

Efecte secundare rare, dar grave sunt, de asemenea, posibile dacă Botox se deplasează de la mușchiul vizat în alte locații din corp. Solicitați asistență medicală imediată dacă începeți să vă confruntați cu: slăbiciune musculară generală, dificultăți în respirație, vorbire sau de înghițire, tulburări vizuale.

Dacă îți dorești lifting al buzelor, un efect pronunțat de mărire al acestora sau să corectezi semenele îmbătrâniriii de la nivelul gurii, tratamentele cu Botox sunt soluția de lungă durată. Discută cu medicul la care îți dorești să faci această procedură și nu te sfii să pui întrebări pentru a înțelege procedura și cum vei ajunge la rezultatul pe care îl dorești.

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

11 + 6 =