Tratamentul cu Botox este extrem de eficient pentru tratarea ridurilor de expresie, inclusiv a ridurilor botox Bunny Lines, de la nivelul nasului.

Acesta blochează acțiunea mușchilor care duc la producerea ridurilor de expresie, estompând aspectul celor existente și prevenind apariția de noi riduri. Află ce presupune acest tratament pentru ridurile denumite „Bunny Lines” și descoperă dacă ți se potrivește această procedură estetică.

Cuprins: Bunny Lines | Botox  | Pregătire | Tratament | Rezultate

Ce sunt ridurile „Bunny Lines”?

„Bunny Lines” este denumirea ridurilor de expresie care apar pe ambele părți ale nasului. La fel ca multe tipuri de riduri de expresie, acestea sunt cauzate de repetarea anumitor expresii faciale sau grimase.

Ridurile de expresie tip Bunny Lines sunt provocate de contracția mușchiului nazal superior și contribuția de la nivelul levatorului labilor superioare ale mușchilor nazali. Aceste linii pot fi o parte naturală a îmbătrânirii, din cauza pierderii elesticității și fermității pielii.

Tratamentul cu Botox pentru ridurile de expresie

Cea mai eficientă metodă pentru corectarea ridurilor de expresie de pe nas este tratamentul cu Botox. Acesta își propune să minimizeze apariția ridurilor și a liniilor fine care apar în diagonală pe ambele părți ale nasului.

Injecțiile cu Botox limitează temporar mișcarea mușchilor feței. Botox-ul este cea mai populară procedură cosmetică minim invazivă pentru tratarea ridurilor de expresie, iar efectele secundare sunt minime. Poate fi o modalitate eficientă de a minimiza apariția de Bunny Lines.

Ce presupune tratamentul cu Botox Bunny Lines?

Tratamentul cu toxină botulinică (Botox) este una din cele mai eficiente și sigure metode de tratare a ridurilor de expresie, fiind utilizată la nivel internațional pentru un spectru larg de astfel de semne ale îmbătrânirii: de la ridurile de pe frunte, de la colțul ochilor și până la cele denumite Bunny Lines, din zona nasului.

Toxina botulinică, cunoscută sub denumirea comericală de Botox, este un ingredient cosmetic care poate fi injectat în mușchii faciali, blocându-le acțiunea de contracție. Când își manifestă efectele, Botox-ul blochează temporar semnalele sistemului nervos care le spun anumitor mușchi să se miște. Astfel, acțiunea de contracție este limitată, fiind corectate ridurile de expresie și prevenită apariția noilor linii.

Botox pentru Bunny Lines

Ridurile de expresie, inclusiv cele Bunny Lines, sunt cauzate de mușchii care fac aceeași contracție din nou și din nou, blocarea acestui semnal reducând la minimum apariția acestor riduri.

Procedura cu Botox pentru Bunny Lines este destul de simplă, având efecte rapide și nefiind nevoie de o perioadă de recuperare după tratament.

Pregătirea pentru tratamentul cu Botox

Candidatul ideal pentru Botox trebuie să fie într-o stare bună de sănătate. Dacă îți dorești o astfel de procedură, este important să alegi un medic specializat în efectuarea de tratamente estetice injctabile și să ai o perspectivă realistă asupra rezultatelor procedurilor cosmetice.

Înainte de procedura cu Botox pentru ridurile de expresie, medicul îți va oferi instrucțiuni detaliate despre modul de pregătire. Asigură-te că urmezi cu atenție aceste instrucțiuni, deoarece de acestea depinde reușita tratamentului și diminuarea efectelor adverse.

Printre recomandările pre-tratament cu Botox se numără:

  • evitarea consumului de la alcool cel puțin 48 de ore înainte de procedură;
  • renunțarea la administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene fără prescripție medicală, cum ar fi ibuprofenul, cu până la 2 săptămâni înainte de procedură.

Procedura cu Botox pentru Bunny Lines

În timpul tratamentului, medicul specialist va aplica o cremă cu efect anestezic local, pentru a diminua orice disconfort pe care ai putea să îl resimți în timpul procedurii. Apoi, va folosi un ac subțire, sterilizat, pentru a injecta Botox în pielea din jurul părților laterale ale nasului.

De regulă, este necesar de câteva injecții, în zone specific alese, pentru ca acțiunea de contracție a mușchilor care produc ridurile de expresie de pe nas să fie blocată.

Efecte după tratament

Când părăsești cabinetul medicului la care ai efectuat tratamentul cu Botox, este posibil să observi o senzație de amorțeală în zona injectată. Dermatologul sau medicul estetician care te-a injectat ar putea recomanda să aplici gheață pe zona injectată pentru a evita umflarea zonei.

Botox-ul este un tratament care necesită recuperare minimă. Procedura în sine este rapidă și este posibil să reușești chiar să te întoarci la muncă imediat după tratament.

Rezultatele tratamentului pentru Bunny Lines

Deși este posibil să simți lipsa răspunului din partea mușchilor faciali imediat după injecțiile cu Botox, durează câteva zile pentru ca tratamentul să aibă efect complet. În termen de 3 până la 4 zile, vei începe să vezi rezultatele, dar poate dura până la 14 zile pentru a vedea cele mai bune rezultate.

Eficacitatea tratamentului cu Botox variază foarte mult, iar rezultatele nu sunt permanente. Rezultatele obținute  durează până la 6 luni. Pentru întreținerea efectelor obținute, te poți reprograma pentru întreținere de două ori pe an.

Există riscuri sau efecte secundare?

Botox-ul este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor, dar există posibile riscuri de efecte secundare. Efectele secundare frecvente ale Botox includ: umflătură la locul injectării, vânătăi, senzație de arsură ușoară sau disconfort.

Toate acestea dispar în 24-48 ore de la efectuarea tratamentului, așa că nu trebuie să îți faci griji.

Ridurile de expresie de pe nas Bunny Lines sunt o parte naturală a îmbătrânirii și unii oameni le consideră fermecătoare. Alții ar putea simți că liniile de iepuraș îmbătrânesc fața lor și sunt conștiente de asta. Dacă intri în ce de-a doua categorie, ai putea lua în considerare un tratament cu Botox pentru tratarea acestor riduri de expresie.