fbpx

Ce să faci după injecțiile cu acid pentru buze perfecte

Jun 22, 2020 | Dermatologie estetică

Injectarea cu acid pentru buze este un aspect de luat în considerare dacă îți dorești buze perfect conturate și voluptoase. Acidul hialuronic va da acel look natural buzelor tale, acesta este un filler dermal care este acceptat de corpul uman și foarte ușor asimilat de către acesta.

Procedura pentru buze acid hialuronic este una simplă, minim invazivă, care nu durează foarte mult. Cel mai mult va dura consultația ta cu medicul specialist pentru a hotărâ cât acid hialuronic se injectează în buze. Toate aceste detalii depind foarte mult de ceea ce îți dorești.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că nu este o procedură pe termen lung, adică va trebui să revii la cabinet măcar odată pe an după buze cu acid hialuronic.

După injectarea cu acid pentru buze este posibil să resimți o ușoară umflare a zonei, să ai o senzitivitate mai mare sau să ai răni minore acolo unde a pătruns acul. Îngrijirea de după buze acid hialuronic este însă ușoară, iar recuperarea se face în mai puțin de 48 de ore. Sigur, există multe lucruri pe care ar trebui să le cunoști, îainte de a alege procedura cu acid pentru buze.

Îngrijirea după injectarea cu acid hialuronic

 • Imediat după procedura buze acid hialuronic poți pune comprese reci sau gheață, pentru a alina senzația diferită. Chiar dacă majoritatea procedurilor folosesc un anestezic local odată cu injectarea cu acid pentru buze, efectul său nu va fi de durată. Astfel, va trebui să te confrunți cu senzația de dezamorțire, mâncărime, vindecarea începând aproape imediat sau furnicături. Și o sensibilitate a zonei. De aceea compresele reci sunt indicate.
 • Evită exercițiile fizice timp de 24 – 48 ore după injectarea cu acid pentru buze. Exercițiile fizice îți vor pune sângele în mișcare, astfel vei fi mai predispusă la vântăi și urme. Activități ușoare precum mersul pe jos sunt însă recomandate. Posibil ca medicul tău să îți recomande o cremă specială, la nevoie.
 • Hidratează-te. Deoarece coprul tău trebuie să se vindece repede, hidratarea va ajuta la acest lucru.
 • Evită sarea sau alimentele sărate. Mănâncă fructe și legume care să-ți ajute corpul să se vindece și să se hidrateze.
 • Evită temperaturile ridicate, sauna sau alte activități dificile timp de 24 – 48 de ore după intervenție. Căldura poate provoca și tumefiere pronunțată și vindecare lentă.
 • Dacă ești o persoană foarte sensibilă, poți întreba doctorul dacă poți lua medicație pentru a alina durerea. De regulă trebuie evitată aspirina, însă medicul specialist îți va spune care sunt medicamentele potrivite pentru nevoile tale.
 • În caz că alegi procedura cu acid pentru buze special pentru un eveniment, ai grijă să ajungi din timp la medicul specialist pentru a te vindeca cât mai repede și pentru a putea să te bucuri de acel eveniment important.
 • Dormitul va fi puțin dificil după procedura cu acid pentru buze. Încearcă să dormi cu capul cât mai sus pe perne pentru a grăbi vindecarea.
 • Ar fi bine să eviți total machiajul 24 de ore după intervenția cu acid pentru buze.

Cât acid hialuronic se injectează în buze?

La fel cum am menționat mai sus, lucrul acesta depinde foarte mult de ceea ce îți dorești și de ceea ce îți va recomanda medicul specialist.

Ne va ajuta foarte mult dacă vei veni cu poze și cât mai multe surse, care să te ajute, atât pe tine, cât și pe noi, să ajungem la rezultatul pe care tu îl visezi.

Tu vei hotărâ cât acid hialuronic se injectează în buze și de asemenea vei alege tipul de filler alături de specialist. Vei primi informații care să te ajute să decizi, în caz că nu le deții. Cu toate astea, înainte de a ajunge la cabinet ar fi bine să citești puțin despre procedura dorită, să te informezi despre fillere și cât acid hialuronic se injectează în buze.

Lucruri de evitat atunci când alegi acid pentru buze

După procedura de injectare acid pentru buze, doctorul specialist îți va recomanda câteva lucruri.

 • Fumatul

Ar fi bine să nu fumezi o vreme după injectarea cu acid pentru buze, deoarece fumatul te face mai susceptibilă la infecții. De asemenea, ar fi bine să nu stai în preajma celor care fumează, din același motiv.

 • Alcoolul

Știm că alcoolul subțiază sîngele, astfel ar trebui să eviți orice tip de alcool, măcar 24 ore după intervenția de injectare acid pentru buze. Alcoolul poate cauza inflamație, o recuperare lentă și formarea vânătăilor. Ar fi bine să te abții, măcar câteva zile după intervenție.

 • Nu zbura cu avionul

Va trebui să aștepți măcar o săptămână înainte de a călători undeva cu avionul. Presiunea aerului atunci când avionul se află foarte sus, în aer, îți poate provoca inflamație și durere. Ar fi bine să te recuperezi și abia apoi să planifici un zbor.

La fel cum tu vei hotărâ cât acid hialuronic se injectează în buze, la fel vei decide dacă vei urma sau nu toate indicațiile pe care medicul specialist ți le va da. Cu toate astea, este bine să pui întrebări legat de orice problemă, altfel vei fi mai sigură pe tine și pe deciziile bune luate în legătură cu sănătatea ta.

Pe lângă întrebarea legată de cât acid hialuronic se injectează în buze, suntem întrebați:  Când voi obține rezultatul dorit, după injectarea cu acid hialuronic?

Când voi avea acel look final mult dorit?

Rezultatele sunt imediate, desigur. Vei putea admira buzele tale noi, rapid după injectare. Însă după procedură vor exista câteva zile în care va trebui să te recuperezi. Zona buzelor va fi sensibilă și se va umfla ușor. De aceea va dura o săptămână sau două până ce buzele tale vor arăta ca noi și aspectul lor cu tot cu filler va putea fi admirat. Cu cât vei respecta mai mult indicațiile specialistului, cu atât te vei vindeca mai rapid.

Chiar dacă injectarea buzelor cu acid hialuronic nu este o intervenție dificilă sau care să te țină la medic ore îndelungate, sunt detalii legate de această procedură pe care este bine să le cunoști. Tocmai de aceea ne dorim să fii informată. Ne dorim să te vindeci ușor și rapid pentru a putea reveni la ritmul vieții tale de zi cu zi.

Sunt lucruri la care va trebui să renunți pentru o perioadă, însă va merita efortul. Te așteptăm la MedLink Center cu o programare!

Alege din gama largă de tratamente la cea mai dorită Clinică Estetică din Craiova iar noi te ajutăm să corectezi și cea mai mică imperfecțiune.

13 + 13 =