Tratamentele cu acid hialuronic au multiple aplicări în sfera dermato-esteticii, fiind eficiente inclusiv pentru corectarea și estomparea cearcănelor. Află citind acest articol tot ce presupune un tratament cearcăne cu acid hialuronic.

Pielea noastră conține în mod natural acid hialuronic. Acest compus are rolul de a reține apa din piele și a o menține hidratată.

Înaintarea în vârstă, lipa hidratării, oboseala, stresul, precum și factorii extrerni ca radiațiile UV, poluarea, fluctuațiile de temperatură afectează sănătatea pielii și duc, treptat, la reducerea cantității de acid hialuronic. Zona ochilor este cea mai predispusă pierderii de acid hialuronic, deoarece această zonă este mult mai săracă în glande sebacee, care mențin hidratarea naturală, iar pielea este mult mai subțire. Din această cauză apar cearcănele și ridurile fine în zona ochilor.

Din fericire, în prezent, cu ajutorul unui tratament acid hialuronic cearcăne poți scăpa de aceste semne ale oboselii.

Cuprins: Despre cearcăne | Cauze | Tratamentul cu acid hialuronic | Rezultate | Remedii temporare

Tratament acid hialuronic cearcăne

Acidul hialuronic se găsește în mod natural în piele, reținând apa din țesuturi și atmosferă și menținând-o hidratată și revitalizată. Acidul hialuronic din corpul nostru conține de o mie de ori greutatea sa în apă, pentru a reține, nu numai toată apa  din piele și articulații, ci și pentru a preveni evaporarea în aer a apei.

Cearcănele reprezintă o problemă inestetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Departe de a fi o problemă medicală gravă, în majoritatea cazurilor aceasta se poate rezolva foarte ușor. Există terapii non-chirurgicale extrem de eficiente, cum ar fi un tratament ceracăne cu acid hialuronic.

Cauzele apariției cearcănelor

Cearcănele și „pungile de sub ochi” te pot face să pari obosit/ă, chiar dacă te-ai odihnit suficient și îți poți adăuga câțiva ani ca aspect al tenului.

Procesul de îmbătrânire scade elasticitatea pielii, aceasta pierzând volum, deoarece țesuturile grase încep să se descompună în timp. Zona delicată dintre pleoapa inferioară și obrazul superior, pe măsură ce îmbătrânim, devine mai subțire, mai adâncă, mai întunecată și cearcănele sau hiperpigmantarea devin mult mai vizibile.

Lăsarea pielii din zona de sub ochi și apariția cearcănelor pot avea o categorie largă de cauze ce includ de la factori genetici, unde forma ochilor și structurile din jurul lor creează o scobire naturală, până la roșeață, care poate crea și un efect de umbră, sau efecte ale factorilor extrerni și a stilului de viață, spun dermatologii.

Dacă te lupți cu o pigmentare  proeminentă a cercurilor sau a„pungilor” de sub ochi, tratarea acestei zone poate duce la un aspect mai odihnit și revitalizat.

Tratamentul cu acid hialuronic pentru cearcăne

Pentru corectarea multor efecte ale îmbătrânirii și oboselii se folosește acid hialuronic, fiind eficient și pentru zona ochilor, ca tratament cearcăne și pentru estomparea ridurilor.

Tratarea zonei de sub ochi cu acid hialuronic poate stimula, de asemenea, producția de colagen, ceea ce duce la o calitate mai ridicată de colagen a pielii, hidratare, elasticitate și strălucire.

Un astfel de tratament cearcăne cu acid hialuronic poate fi utilizat în zona ochilor în șanțul lacrimal,  palpebromalar și șanțul mediojugal, pentru estomparea pigmentării ceracănelor, conferirea de volum și corectarea ridurilor și liniilor fine.

Ce presunune un tratament acid hialuronic cearcăne?

Injecțiile cu acid hialuronic pentru cearcăne reîmprospătează și întineresc zona de sub ochi, oferind luminozitate, depigmentarea cearcănelor și volum. De asemenea, ajută la îmbunătățirea aspectului ochilor obosiți prin hidratarea și strângerea pielii, creând o suprafață mai netedă.

Tehnica avansată de injectare cu microcanulă atraumatică este un tratament cu acid hialuronic mult mai confortabil, cu risc minim de apariție a echimozelor sau a altor efecte secundare, cu o durată de refacere minimă și rezultate naturale.

Rezultate

Rezultatul unui tratament cu acid hialuronic pentru cearcăne este imediat vizibil. Injectarea acidului hialuronic în zona cearcănelor este eliminată treptat pe parcursul a 9-12 luni, în funcție de fiecare persoană în parte.  Pe măsură ce rezultatele se estompează în timp, tratamentul poate fi repetat și ajustat după nevoile fiecărui pacient în parte.

Riscuri și efecte adverse

Ca și în cazul oricărui tratament injecatbil cu acid hialuronic, asigură-te că persoana la care îl efectuezi este specializată în astfel de proceduri estetice: dermatolog, medic estetician.

Injectarea cu acid hialuronic trebuie realizată destul de adânc, nu superficial, astfel încât să nu apară un aspect „pufos”, nenatural al zonei tratate.

Vânătăile sunt frecvente în această zonă, fiind vorba de o grosime mult mai mică a pielii. Folosirea canulei pentru injectare scade riscul de înnegrire a zonei de sub ochi după injectare. Dacă apare o ușoară învinețire a zonei, dermatologul îți poate prescrie o cremă cu arnica. Acest efect advers dispare în 2-3 zile.

Precauții

Înainte cu o săptămână de efectuarea unui tratament cu acid hialuronic de estompare a cearcănelor nu consuma  medicamente antiinflamatoare, vitamina E, Ginko Biloba, pentru reducerea riscului de apariție a echimozelor (vânătăi). Tratamentul cu acid hialuronic este contraindicat în sarcină, alăptare, precum și în cazul urmării de tratamente anticoagulante sau imunologice.

Corectarea temporară a cearcănelor și amelioararea aspectului lor

Dacă procedurile estetice nu sunt momentan o opțiune pe care să o iei în considerare, utilizarea cremelor pentru ochi și a produselor de îngrijire a pielii te poate ajuta la reducerea aspectului cearcănelor. Reține, însă, faptul că nu vei obține aceleași rezultate din utilizarea produselor de îngrijire a pielii ca și în cazul procedurilor cosmetice de tipul tratamentelor injectabile cu acid hialuronic, vitamine sau alți compuși, ce au efecte mult mai vizibile și de lungă durată.

Iată o listă de ingrediente active după care să te uiți pe produsele destinate îngrijirii zonei de sub ochi, care ajută la prevenirea și tratarea îmbătrânirii pielii și ameliorează aspectul cearcănelor:

  • Acidul hialuronic hidratează și conferă volum pielii, conferindu-ți un ten hidratat, cu aspect odihnit și tânăr. De asemena, conferă strălucire pielii, care poate ajuta la mascarea cearcănelor sau zonelor hiperpigmentate de sub ochi. Acidul hialuronic și glicerina ajută la tragerea umidității în epidermă din mediul de deasupra și dermul de dedesubt.
  • Cofeina acționează pentru a contracta vasele de sânge de sub ochi, reducând roșeața și aspectul întunecat al cearcănelor. Din păcate, nu are efecte la fel de vizibile asupra cearcănelor genetice, în acel caz doar tratamentele cu acid hialuronic oferă rezultate
  • Dimeticona și ciclometicona sunt emolienți care ajută la reducerea pierderii de apă din țesuturi, ajutând pielea să pară mai netedă și mai catifelată.
  • Retinolul este un derivat al vitaminei A, fiind un așa-zis „ingredient minune” în îngrijirea pielii. Ajută la prevenirea formării liniilor fine și a ridurilor prin promovarea regenerării celulare a pielii. Produsele topice de retinol și alfa-hidroxi-acid (AHA), care sunt special concepute pentru pielea delicată a pleoapelor, te pot ajuta la îmbunătățirea texturii și a culorii pielii. Mare atenție dacă folosești retinol, protecția solară minim SPF 50 este obligatorie.
  • Vitamina C și polifenolii contribuie la reducerea stresului oxidativ a poluanților din mediul extern. Ai grijă, însă, să alegi produse cu Vitamina C destinate special zonei ochilor, ce au concentrații mai mici de ingredient activ, decât cele pentru restul feței.
  • Peptidele sunt elementele constitutive ale colagenului, care te ajută să îți menții pielea fermă și netedă. Pe măsură ce îmbătrânești, rata de colagen pe care o produce pielea ta încetinește, astfel încât utilizarea cremelor pentru ochi cu peptide ajută la stimularea creșterii producției de colagen.

CONCLUZII

Tratamentul cu acid hialuronic pentru cearcăne este cea mai eficientă metodă, non-invazivă, ce ajută la reducerea pigmentării zonei de sub ochi, conferă volum și creează un aspect tânăr și odihnit. Alege un medic specializat în proceduri estetice pentru a obține rezultatele dorite și a diminua riscul apariției oricăror efecte adverse.