fbpx

Cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre epilarea cu laser

Jun 1, 2020 | Epilare definitivă

Atunci când vorbim despre epilare, avem destule opțiuni. Cele care au nevoie de repetiție la un interval scurt de timp: lama de ras, ceara sau epilatorul, și metoda care preferă o abordare pe termen lung: epilarea cu laser.

Este bine ca înainte de a alege oricare dintre aceste metode, să ne informăm pentru a putea face pasul corect, care să ne avantajeze.

De aceea îți vom vorbi despre cinci lucruri pe care trebuie să le știi despre epilarea cu laser!

Nu este un procedeu dureros

Epilarea definitivă se produce atunci când laserul transmite lumină către pigmentul firului de păr. Acea lumină este transformată în mod natural, în căldură, ceea ce distruge blubul și foliculul firului de păr. Poate fi ca o senzație de cald, în unele zone cu pielea mai subțire, dar în general, nu este o procedură care să nu poată fi suportată.

Pe moment pielea poate avea o mică iritație, ca atunci când ne expunem la soare, însă aceasta dispare destul de repede.

Epilarea cu laser durează puțin

Este un proces destul de rapid, mai ales dacă vorbim de zone specifice, cum ar fi epilarea facială, spre exemplu.

Chiar dacă procedeul în sine se desfășoară de-a lungul câtorva ședințe, ele sunt de scurtă durată și foarte relaxante. Îți dedici timp ție și îngrijirii corpului. Este o investiție pe care alegi să o faci.

Creme cu protecție solară și epilarea cu laser

Dacă până acum nu i-ai dat atât de multă importanță, de acum încolo ar fi bine să te gândești să aplici astfel de creme. După și înainte de tratament este indicat să nu te expui la soare și să respecți întocmai indicațiile medicului.

Posibil să ți se schimbe rutina de îngrijire a pielii

În special dacă vorbim despre epilarea facială, ar fi bine să te ferești de acizi sau de produsele de curățare grunjoase măcar două zile înainte și după procedura de epilare cu laser. Sigur, toate aceste informații le vei primi inclusiv de la medic, însă este bine de repetat pentru că avem tendința să fim comozi sau să uităm.

Există și alte beneficii pe lângă faptul că ai scăpat definitiv de părul nedorit

Laserul te scapă de câteva probleme pe care le întâmpini sigur: iritația sau firele de păr crescute sub piele. Ambele sunt inestetice și sigur îți crează disconfort. Ele se pot transforma în afecțiuni ale pielii, care mai apoi vor necesita tratament din partea unui medic specialist, înainte ca procesul de epilare cu laserul să se poată desfășura.

Epilarea cu laser are avantajul de a reduce semnificativ firele de păr pe care le are o persoană. Chiar dacă pentru majoritatea persoanelor, ele reapar, nu vor fi la fel de dese sau la fel de groase. Acest lucru depinde foarte mult de tipologia firului de păr și a pielii.

La Clinica Medlink, costul pentru Epilarea Definitivă cu Laser Diodă este între 50 și 430 lei pe sesiune. Contactează-ne pentru a îți face o idee mai bună despre costul pentru zona pentru care dorești tratamentul de epilare definitivă.